Met welke olie/ boter bereiden jullie het eten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Jel, 21 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Als je nu wokolie koopt krijg je het geld terug, dus misschien toch maar weer kopen :)

    CONIMEX 'ONTVANG UW GELD TERUG!'
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Vlees/vleesvervanger en pannenkoeken bak ik in (biologische) boter, gewoon zo'n pakje. Aardappeltjes bak ik in olijfolie. Heb nu sinds kort wokolie, maar we wokken niet zo vaak, binnenkort eens doen, zo lekker!
    Ik heb ook wel zonnebloemolie staan, maar gebruik die haast niet. We frituren wel in zonnebloemolie (als we al frituren, paar keer per jaar).
     
  3. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.542
    3.057
    113
    bak en braad huismerk altijd.. bak ik alles in :)
     
  4. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    (room)boter, maisolie, frituurolie en olijfolie..
     
  5. Babystew

    Babystew Niet meer actief

    Olijfolie
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Aardappels in combi olijfolie en margarine
    Vlees in croma
    Groente in olijfolie of wokolie (maar door gekookte groente nog weleens een klontje roomboter)
    Eieren en pannekoeken met margarine

    Zoiets denk ik ;)
     
  7. ella27

    ella27 VIP lid

    22 jan 2010
    13.977
    1
    0
    croma
    olijfolie en wokolie!
     
  8. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Olijfolie en zonnebloemolie zijn op zich goed om in te bakken. Ze worden enkel afgeraden om te wokken, dan zit je inderdaad goed met arachideolie.

    Hier dus vaak zonnebloemolie en arachideolie voor de wok. Al koop ik die enkel in de aanbieding.
    Vroeger gebruikte ik wel olijfolie maar dat kwam toch duur uit elke keer. Ik koop nu elke keer een 3l fles zonnebloemolie, gebruik ik ook om zelf mayonaise te maken.

    Knoflookolie en andere smaakjesolie koop ik nooit, die maak ik zelf. Zonnebloem olie in een flesje en dan gekneusde knoflookteentjes of kruiden erin.

    Steak bak ik wel in margarine of boter.
     
  9. hopelessinlove

    hopelessinlove Fanatiek lid

    17 nov 2011
    1.143
    0
    0
    croma
     
  10. sweetlove80

    sweetlove80 Fanatiek lid

    8 jun 2011
    1.097
    398
    83
    Vrouw
    Noorden van Holland
    Gehaktballetjes, schnitzel, slavinken etc bak ik altijd in spuitboter (bortelli met boter en olijfolie combi).
    Kip bak ik altijd in olie!!! dan wordt het sowieso goed gaar...ik hou absoluut niet van rood vlees, als er maar een beetje rood in zit vooral in kip of gehakt etc hoef ik het gewoon echt helemaal niet meer
     
  11. Jel

    Jel Niet meer actief

    Dus dat is wel lekker?

    Ik kan het weleens proberen....
     
  12. Milujem

    Milujem Niet meer actief

    Vlees = croma
    Eieren bakken of groente = Blue Band
    Roerbak = Olijfolie extra vierge.
     
  13. Loontje85

    Loontje85 Fanatiek lid

    19 sep 2008
    3.465
    0
    36
    Sales-/Logistic-Assistant
    Purmerend
    Als ik jus nodig heb, gebruik ik voor het vlees een pakje croma. Bak ik alleen een stukje vlees dan vloeibare croma .... vraag niet waarom, voor mijn gevoel is het sneller en makkelijker :). Voor de kip heb ik vloeibare croma met olijfolie.

    Voor een eitje, gebakken aardappeltjes, hamburgertje enzo gebruik ik blue band en voor het roerbakken olijfolie of conimex wokolie *hmmm die ruikt zoooo lekker*
     
  14. mamavanmuisje

    mamavanmuisje Niet meer actief

    Ik bak alles in de Croma.
     
  15. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik zie hier een aantal misverstanden: dat het goed zou zijn om te wokken in olijfolie en niet goed in zonnebloemolie.

    Zonnebloem-, arachide-, soja-, raapzaad- en kokosolie zijn goed geschikt om in te bakken, wokken en te frituren, omdat zij temperaturen van 180 graden celsius goed verdragen. Olijfolie en palmvet zijn geschikt om in te bakken (aardappeltjes, stukje vlees, dus niet zo heet). Maar zorg wel dat je niet de extra vergine olijfolie neemt (de groene), die is helemaal niet geschikt om te verhitten, dan wordt ie toxisch.
     

Deel Deze Pagina