Als je nu wokolie koopt krijg je het geld terug, dus misschien toch maar weer kopen CONIMEX 'ONTVANG UW GELD TERUG!'
Vlees/vleesvervanger en pannenkoeken bak ik in (biologische) boter, gewoon zo'n pakje. Aardappeltjes bak ik in olijfolie. Heb nu sinds kort wokolie, maar we wokken niet zo vaak, binnenkort eens doen, zo lekker! Ik heb ook wel zonnebloemolie staan, maar gebruik die haast niet. We frituren wel in zonnebloemolie (als we al frituren, paar keer per jaar).
Aardappels in combi olijfolie en margarine Vlees in croma Groente in olijfolie of wokolie (maar door gekookte groente nog weleens een klontje roomboter) Eieren en pannekoeken met margarine Zoiets denk ik
Olijfolie en zonnebloemolie zijn op zich goed om in te bakken. Ze worden enkel afgeraden om te wokken, dan zit je inderdaad goed met arachideolie. Hier dus vaak zonnebloemolie en arachideolie voor de wok. Al koop ik die enkel in de aanbieding. Vroeger gebruikte ik wel olijfolie maar dat kwam toch duur uit elke keer. Ik koop nu elke keer een 3l fles zonnebloemolie, gebruik ik ook om zelf mayonaise te maken. Knoflookolie en andere smaakjesolie koop ik nooit, die maak ik zelf. Zonnebloem olie in een flesje en dan gekneusde knoflookteentjes of kruiden erin. Steak bak ik wel in margarine of boter.
Gehaktballetjes, schnitzel, slavinken etc bak ik altijd in spuitboter (bortelli met boter en olijfolie combi). Kip bak ik altijd in olie!!! dan wordt het sowieso goed gaar...ik hou absoluut niet van rood vlees, als er maar een beetje rood in zit vooral in kip of gehakt etc hoef ik het gewoon echt helemaal niet meer
Als ik jus nodig heb, gebruik ik voor het vlees een pakje croma. Bak ik alleen een stukje vlees dan vloeibare croma .... vraag niet waarom, voor mijn gevoel is het sneller en makkelijker . Voor de kip heb ik vloeibare croma met olijfolie. Voor een eitje, gebakken aardappeltjes, hamburgertje enzo gebruik ik blue band en voor het roerbakken olijfolie of conimex wokolie *hmmm die ruikt zoooo lekker*
Ik zie hier een aantal misverstanden: dat het goed zou zijn om te wokken in olijfolie en niet goed in zonnebloemolie. Zonnebloem-, arachide-, soja-, raapzaad- en kokosolie zijn goed geschikt om in te bakken, wokken en te frituren, omdat zij temperaturen van 180 graden celsius goed verdragen. Olijfolie en palmvet zijn geschikt om in te bakken (aardappeltjes, stukje vlees, dus niet zo heet). Maar zorg wel dat je niet de extra vergine olijfolie neemt (de groene), die is helemaal niet geschikt om te verhitten, dan wordt ie toxisch.