varkenshaas

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Liz, 22 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Liz

    Liz Fanatiek lid

    9 jul 2010
    1.873
    0
    36
    mag je nou wel of geen varkenshaas? tis geen rauwvlees maar wel erg mals... ik weet het ff niet meer?
     
  2. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Uh nou mals vlees mag wel hoor, je hoeft gelukkig niet negen maanden lang schoenzoolvlees te eten.
    Zolang je het niet rauw op eet is er niets aan de hand.
     
  3. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.905
    254
    83
    Zolang je maar zorgt dat hij goed gaar is en niet meer rosé van binnen dan lijkt het me geen probleem.
     
  4. Liz

    Liz Fanatiek lid

    9 jul 2010
    1.873
    0
    36
    hahaha nee precies..gadver! ok het mag dus gewoon! thanxs!:D
     
  5. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.555
    528
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ja hoor het mag gewoon.... maar zelf vind ik het zonde om varkenshaas en biefstuk "kapot" te bakken (ben nogal van het rood/rosé-vlees)... dus ik laat het alsnog negen maanden staan :D
     
  6. Liz

    Liz Fanatiek lid

    9 jul 2010
    1.873
    0
    36
    ja daar twijfel ik dus ook aan...een taai varkenshaasje is ook niet echt smakelijk..maar omdat ik dacht dat varkenshaas geen roodvlees is maar witvlees...moet het toch goed doorbakken zijn dus..mmmzz dan maar geen varkenshaas sate 2e kerstdag haha..
     
  7. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.555
    528
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Nouououou...laat ik nu net vorige week "saté van de haas" hebben gehad... die was precies goed!!!!
     
  8. angiebaby

    angiebaby Fanatiek lid

    12 jan 2010
    3.872
    0
    0
    ja hoor wij eten het lekker eerste kerstdag aangezien ik geen biefstuk mag hahaha
     
  9. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Het ligt er ook een beetje aan waar je het vlees haalt. Van varkenshaas kun je bijvoorbeeld erg goed medaillons van maken, met een beetje bloem eromheen voor het korstje. Als je een goede varkenshaas haalt blijft het gewoon sappig (en niet uit de supermarkt waar je een mishandeld varkentje krijgt, daar loopt al het vocht uit en tegen de tijd dat het dan door is blijft het in je keel hangen van droogheid). Hetzelfde met biefstuk: een goede biefstuk is door ook nog sappig.

    Maar goed het mag dus gewoon :D
     
  10. Liz

    Liz Fanatiek lid

    9 jul 2010
    1.873
    0
    36
    Altijd van de slager! ik eet geen biefstuk en varkenshaas uit de supermarkt...niet te vreten;)
     
  11. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Goede keus ;)
     

Deel Deze Pagina