Mijn buurvrouw heeft liefdesverdriet

Discussie in 'De lounge' gestart door LolaBloem, 21 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Strandbal

  Strandbal VIP lid

  3 mei 2013
  8.556
  2.757
  113
  Wow dat is wel heel erg! Dat gewoon een hele familie eraan meewerkt en normaal lijkt te vinden. Wel sneu voor je buurvrouw. Ze is pas bevallen van een kind en dan dit.
   
 2. KleineLai

  KleineLai VIP lid

  30 dec 2017
  6.451
  11.417
  113
  Beetje eens wel met @LindaS80 . Het is heel erg, maar het is niet jouw verhaal.
  Dat je hier steeds nieuwe details van hun situatie -waar je niets mee te maken hebt- uit de doeken doet voelt ook wel verkeerd, als roddelen. Misschien beter om dat niet te doen, strak herkent iemand haar dmv jouw berichtjes.

  Hoe zou je het vinden als iemand jouw verhaal met jouw man op een forum bespreekt?

  Als de buurvrouw zich onveilig voelt dan moet ze de politie bellen, als jij denkt dat buurvrouw e/o kind onveilig zijn dan moet je (de Belgische) veilig thuis bellen.
  Verder kun je een luisterend oor voor haar zijn maar meer ook niet. Het is haar relatie, haar keuze om te blijven of te gaan.
   
  hummeltje5, Gewooniemand, Novi en 10 anderen vinden dit leuk.
 3. LolaBloem

  LolaBloem Niet meer actief

  #83 LolaBloem, 23 aug 2019
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 aug 2019
  Ja ik ben het met je eens. Heb ook 2 keer zitten nadenken voor ik gister een update plaatste omdat het voor mij ner zo fout voelde als het gebabbel in de straat. Ik weet echter het hele verhaal erachter (derest niet) Het is niet mijn intentie om hierover te roddelen, ik wil haar echt oprecht helpen. Ze is door een grote groep bedonderd en maak me zorgen dat ze hieraan onderdoor zal gaan. Ik kan me ogen er echt niet voor dicht houden hoe graag ik het ook wil. Ik ben hier veel te gevoelig voor en alles slaat echt aan op mijn gevoel (echt een zwakte, waar ik enorm van baal!) Ik zit er nu mee net alsof het mij overkomt zegmaar. Omdat ik mij zo in haar schoenen probeer te zetten om te begrijpen wat ze voelt.. volg je me nog wel ?


  En Linda, ben het wel eens met wat je zegt... ik moet er nog echt mee leren omgaan.

  Maar echt dames, wat zouden jullie doen? Ik zou me schoonfamilie/vrienden/man die hieraan meededen echt aan een schandpaal zetten. Ik zou ze allemaal gezellig bij mij uitnodigen en echt op ze afvuren (met woorden, wat ik voel, hoe ik ermee stroggel) en daarna afstand nemen om tot rust te komen en helder na te denken hoe verder. Maar ben benieuwd hoe jullie het zouden aanpakken in haar plaats?
   
 4. KleineLai

  KleineLai VIP lid

  30 dec 2017
  6.451
  11.417
  113
  Niets. Je bent 'maar' een buurvrouw. Het is niet aan jou om in te grijpen of andere mensen terecht te wijzen op hun gedrag.

  Het enige wat je kan doen is wanneer mensen naar jou toekomen met een roddel over haar, je zegt dat het zo niet zit en oordelen makkelijk is.
  En je kunt er voor haar zijn door te luisteren als ze wil praten.

  Verder kun je niets doen, probeer het los te laten.
   
  Gewooniemand en DQueen vinden dit leuk.
 5. LindaS80

  LindaS80 Fanatiek lid

  10 aug 2010
  1.039
  539
  113
  Hoe kun je er zo zeker van zijn dat je de rest van het verhaal kent, terwijl je enkel haar kant hebt gehoord? Niemand weet wat er zich achter die muren heeft afgespeeld, alleen de betrokkenen weten dat.
  Als het echt waar is dat ze na hun ruzie meteen aan de drank is gegaan, dan komt ze op mij ook niet bepaald stabiel over.
   
  maartje84, DQueen, Madelie en 2 anderen vinden dit leuk.
 6. Jet2018

  Jet2018 Niet meer actief


  De rest niet, maar de hele wereld nu wel want je zet de problemen van je buurvrouw tot in detail op een openbaar forum.

  Ten eerste, stop met "wat zouden jullie doen" want het is haar probleem en niet het jouwe. Laat je je er niet zo diep in meeslepen zeg.

  Ten tweede, laat die buurvrouw lekker zelf een zp account aanmaken en om hulp vragen over haar privé situatie, als ZIJ dat wil. Je gooit echt alles open en bloot op een openbaar forum. Als ik je buurvrouw was, zou ik je dit niet in dank afnemen.
  Je kunt wel zeggen, ik noem geen namen of woonplaats, maar als een van je buurtjes hier meeleest, gaat dit de hele straat rond en wordt je buurvrouw even lekker te kakken gezet.

  Vergis je niet, uit jouw kleine dorpje (of grote stad, maakt niet uit) zitten ook een aantal dames op zp. Ik heb hier al genoeg mensen herkend, en aan de hand van jouw beschrijving is je buurvrouw wel heel herkenbaar.
   
  hummeltje5, Gewooniemand, maartje84 en 7 anderen vinden dit leuk.
 7. LolaBloem

  LolaBloem Niet meer actief

  @Jet2018 ik heb hier echt niet alle details genoemd. 80% zit nog bij mij. En dat klopt dat het misschien niet netjes is. Ik zal haar ook eerlijk vertellen dat ik om meningen vroeg van anderen wat ze zouden doen en zal haar deze topic ook gewoon laten zien.
   
 8. KleineLai

  KleineLai VIP lid

  30 dec 2017
  6.451
  11.417
  113
  Waarom? Zij heeft niet gevraagd om de meningen van vreemden dus waarom dat in haar gezicht gooien? Laat haar erbuiten zeg, ze heeft al genoeg aan haar hoofd.

  Laat het rusten. Je komt een beetje geobsedeerd over. Het is niet jouw situatie, je hebt er niets mee te maken, dit topic helpt haar niet.
   
  hummeltje5, maartje84, Novi en 11 anderen vinden dit leuk.
 9. bonnie1

  bonnie1 VIP lid

  19 jul 2008
  6.417
  1.049
  113
  Ik geloof niet dat het onvermogen is.
  Iedereen leert op school dat het woord 'mijn' moet zijn. Het is echt iets van de 30- 'ers van nu. Ik geloof niet dat er iemand ouder dan 35 het woord 'me' gebruikt i.p.v 'mijn', ongeacht het niveau. Het is echt iets van de laatste paar jaar.
  En ook ik erger mezelf kapot aan deze taalfout. Het klinkt echt niet.
   
  hummeltje5, Gewooniemand, maartje84 en 3 anderen vinden dit leuk.
 10. Iertje81

  Iertje81 VIP lid

  31 dec 2015
  6.293
  9.963
  113
  Dit. Vooral geobsedeerd. Ik zou wat met de adviezen doen die hier staan, want er zitten hele goede tussen en het nu laten rusten. Haar ook nog een keer in het gezicht gooien wat je hoer allemaal opschrijft? Nou, ik zou er niet vrolijk van worden als mijn buurvrouw dat zou doen. Ze zit al in de put en hoeft er niet nog verder in. Je hebt je best gedaan en dat doe je nog steeds, maar op deze manier wordt het allemaal nóg groter. Je bent heel lief voor haar en nog steeds maar drijf er niet in door...
   
  maartje84, DQueen, LindaS80 en 3 anderen vinden dit leuk.
 11. Huismuisie

  Huismuisie Fanatiek lid

  10 aug 2016
  4.414
  4.379
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant
  Ai, ik vind dat er inmiddels wel heel veel persoonlijke details instaan.

  Je kan dit topic laten verwijderen voor @Beheer.

  Verder wat betreft de buurvrouw, heel lief dat je wil helpen maar help dan ook echt ipv het allemaal zelf op te willen lossen. Schakel instanties in die hen echt kunnen helpen. Het is fijn om een behulpzame buurvrouw te hebben maar daar gaan ze het niet mee redden.
   
  Iertje81 en Evanesco vinden dit leuk.
 12. MyMiracle

  MyMiracle Fanatiek lid

  2 jun 2013
  4.213
  2.091
  113
  Waar mijn huis woont
  Wel eens in een volksbuurt gelopen?
  Daar vliegen de fouten je om de oren. Ook de 'me, mijn' fouten
   
 13. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Triest verhaal maar heel eerlijk, mocht het nog niet benoemd zijn, als dit mijn verhaal zou zijn en mij dus allemaal overkwam dan zou ik echt zacht uitgedrukt "not amused" zijn en je de wind van voren geven als ik dit online zou lezen. Ook al kent niemand (zou ik dat denken) mij hier persoonlijk er hoeft er maar 1 tussen te zitten die dat wel doet en jij gaat dan met heel haar hebben en houden aan de haal. Ook al is het een stukje van het verhaal. Vind dat je echt al best veel details hier deelt over iets wat jou niets aan gaat.

  Je zal het vast goed bedoelen maar echt dit gaat ook ons geen ene bal aan.
   
  DQueen en Iertje81 vinden dit leuk.
 14. MyMiracle

  MyMiracle Fanatiek lid

  2 jun 2013
  4.213
  2.091
  113
  Waar mijn huis woont
  Ik ben het eens met Jet. De details die je noemt zullen voor mensen uit de omgeving herkenbaar zijn. En wellicht ook wat gaten opvullen en daarmee mogelijk bijdragen aan geroddel.

  Je bedoelt het goed en wilt overduidelijk graag helpen. Zoals andere al aangaven, dit doe je al door naar haar te luisteren. Er op momenten voor haar te zijn. Ze zal er goed aan doen om met haar huisarts de situatie te bespreken en met hem/haar eventuele hulp opties bespreken.

  Als ik jou was zou ik het topic laten verwijderen door @Beheer ivm met privacygevoelige informatie van je buurvrouw.
   
 15. chrystel73

  chrystel73 Fanatiek lid

  9 jan 2009
  4.906
  793
  113
  Inderdaad, ik heb nota bene pasgeleden een verzoek van je gehad om mijn reactie op een topic van jou te verwijderen. Omdat dat lastig voor je was. Dat heb ik gedaan en ik lees daarom ook met dit topic met stijgende verbazing.

  Echt je moet beter na gaan denken wat je je allemaal plaatst
   
  Gewooniemand, Iertje81, Baloei en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. Madelie

  Madelie VIP lid

  14 jun 2014
  9.679
  5.295
  113
  Jeetje joh, je gaat er helemaal in op. Alsof het je eigen man betreft die vreemd gaat. Dat is geen gezonde reactie op iets wat een buurvrouw van je meemaakt. En zij is daar zeker niet mee geholpen. Zij vraagt er niet om om haar hele hebben en houden op een openbaar forum geplaatst te krijgen.
   
  Gewooniemand, Salentein, Ysabella en 3 anderen vinden dit leuk.
 17. Magnolia29

  Magnolia29 Fanatiek lid

  30 nov 2015
  3.714
  5.838
  113
  Vrouw
  Not your circus, not your monkeys.

  Dus laten gaan, je buurvrouw moet zelf een keuze maken. En ik zou echt een stapje terug doen voor jezelf!
   
  LolaBloem en Iertje81 vinden dit leuk.
 18. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  37.104
  18.296
  113
  Ik denk dat het goed is om snel heel veel afstand te nemen.
   
 19. bonnie1

  bonnie1 VIP lid

  19 jul 2008
  6.417
  1.049
  113
  Ja dat is puur gemakzucht. Ze kunnen heus wel anders. Net als mensen die dialect praten ook Nederlands kunnen als ze naar de stad gaan.
   
  LindaS80 vindt dit leuk.
 20. DQueen

  DQueen Niet meer actief

  Nav dit stukje en je eerdere stukjes (verder heb ik nog niet gelezen). Ik begrijp dat de buurvrouw belangrijk voor je is / een vriendin van je is.
  1. adviseer haar om de minnares te blokkeren en daar geen contact meer mee te zoeken. Ze veranderd er niet mee wat er al gebeurt is en al die details doen haar alleen maar verdriet.
  2. zeggen dat ze per direct moet stoppen met drinken, dat als ze dat niet doet je een instantie als de kinderbescherming inschakelt omdat je je je ernstige zorgen maakt over de veiligheid van de baby.
  3. haar adviseren naar de huisarts te gaan om profecioneel met iemand te praten over haar verdriet en het grijpen naar de drank bij verdriet. Misschien kan ze iets van medicatie krijgen om tijdelijk even wat rustiger te worden of lucht praten haar al op.
  4. je niet bemoeien met wat ze verder met haar man doet, als ze bij hem blijft haar keuze, gaat ze weg haar keuze, ga niet bemoeien en adviseren want als alles straks wel weer koek en ei is ben jij de gebeten hond en woon je er nog steeds naast en kan het erg ongezellig worden.
  5. ik zou aanbieden dat ze bij je aan kan kloppen voor een kop koffie en thee als ze haar ei kwijt wil en het even niet ziet zitten allemaal.
   
  Gewooniemand, Strandbal en LolaBloem vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina