Mijn buurvrouw heeft liefdesverdriet

Discussie in 'De lounge' gestart door LolaBloem, 21 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. DQueen

  DQueen Niet meer actief

  Nu overdrijf je een beetje. Kindje gaat met moeder bij opa en oma logeren. dat is geen ontvoering. Overleg met je buurvrouw dat ze zelf haar man op de hoogte brengt waar ze is en vertel haar dat jij daarover niet gaat liegen als de buurman er vragen over gaat stellen aan jou.
   
  Iertje81, Ysabella en LolaBloem vinden dit leuk.
 2. DQueen

  DQueen Niet meer actief

  Oh dan klopt mijn vorige bericht niet. Maar nogmaals geen ontvoering, kindje slaapt bij opa en oma. Als je je er niet goed bij voelt haar geen lift aanbieden. dan komen haar ouders het kind maar halen. in dit geval zou ik (als ik echt een band met de buurvrouw had) vragen om het telefoonnummer van die ouders en hun op de hoogte brengen van het alcohol gebruik van hun dochter en je zorgen uitspreken. Dan kun je het verantwoordelijkheidsgevoel wat je nu hebt mooi overdragen aan haar ouders.
   
  LolaBloem vindt dit leuk.
 3. DQueen

  DQueen Niet meer actief

  Dan kom ik terug op alle dingen die ik eerder genoemt heb. Dan is mijn advies, niet mee bemoeien, je er niet in mengen en gespecialiseerde instanties inschakelen. Niet meer en niet minder.
   
  Gewooniemand, sannever, Jet2018 en 5 anderen vinden dit leuk.
 4. Paardenbloem

  Paardenbloem Fanatiek lid

  9 jun 2015
  2.083
  2.052
  113
  Dit inderdaad.
  Je laat je inderdaad teveel meeslepen denk ik TS, vast met goede bedoelingen hoor.

  Je zou haar als buurvrouw kunnen ondersteunen door wat afleiding te bezorgen of een keer op te passen en niet mee te roddelen met de buurt. Als het echt dramatisch wordt Veilig Thuis bellen evt.

  Maar het hele probleem inhoudelijk zou ik me niet mee bemoeien, daar krijg je alleen maar last van achteraf en is je buurvrouw denk ik ook niet mee geholpen.
   
  LolaBloem en DQueen vinden dit leuk.
 5. Beausecret

  Beausecret Fanatiek lid

  26 apr 2016
  1.206
  1.218
  113
  Vrouw
  Volgens mij heb jij een hele grote fantasie. Zei ik dat hardop?

  Edit: Ik snap niet waarom je zo in detail alles op een forum zet. Ik begrijp tot daar aan toe dat je advies wilt maar het is wel enorm berust op heel veel drama. Dat vind ik toevallig.

  Volgens mij zijn er al veel goede tips gegeven van lieve dames hier: succes.
   
  Paardenbloem, Baloei, bozoe en 5 anderen vinden dit leuk.
 6. DQueen

  DQueen Niet meer actief

  Dat zou ik absoluut niet willen en doen als ik in je buurvrouw haar schoenen stond. Ik zou me inderdaad bedonderd en in de maling genomen voelen maar met al die mensen heeft ze uiteindelijk niets te maken. Wel met haar man, de vader van haar kind. Dat is de enige persoon waar energie in gestoken moet worden. Ene kant om te kijken of ze er nog samen uit willen en kunnen komen of anders om dingen te gaan regelen en uit elkaar te gaan. Maar energie steken in al die mensen er omheen, ik zou er niet eens over nadenken.
   
  LolaBloem vindt dit leuk.
 7. DQueen

  DQueen Niet meer actief

  Er hoeft maar 1 buur op zp te zitten en die herkent het verhaal natuurlijk meteen. Helemaal door het stukje politie voor de deur, man duwde agent en is meegenomen. Dit icm Belgie, baby van 3 maanden, stennis voor de deur, man die 2 nachten voor de deur in auto slaapt en relatie crisis is het dan 1 en 1 is 2 ook al hou je 80% van het verhaal nog voor je.
   
 8. Poppy4

  Poppy4 Bekend lid

  13 jan 2016
  523
  157
  43
  Dan is het wellicht wijs die details niet even kort achter elkaar opnieuw te benoemen ;).
   
  Bloem2310, RM1996 en MamMo vinden dit leuk.
 9. DQueen

  DQueen Niet meer actief

  want?
   
 10. Poppy4

  Poppy4 Bekend lid

  13 jan 2016
  523
  157
  43
  Verder eens met meerderen. Biedt een luisterend oor, schouder, maar bemoei je er verder niet mee zolang het kleintje geen gevaar loopt.
   
  LolaBloem vindt dit leuk.
 11. Poppy4

  Poppy4 Bekend lid

  13 jan 2016
  523
  157
  43
  Echt?
   
 12. Ysabella

  Ysabella VIP lid

  27 jan 2017
  5.668
  9.036
  113
  Het is toch allemaal al gezegd?
   
  maartje84 en DQueen vinden dit leuk.
 13. Poppy4

  Poppy4 Bekend lid

  13 jan 2016
  523
  157
  43
  Het scheelt nogal of je een heel topic door moet lezen of het in een paar zinnen samengevat in 1 post kan lezen. Helemaal nadat meerdere keren is aangegeven dat het niet zo handig is dat er uberhaupt zoveel details neergezet zijn.
   
 14. LolaBloem

  LolaBloem Niet meer actief

  @DQueen bedankt dat je inhoudelijk op me vraag bent ingegaan! Ik heb er echt wat aan!
  Ze heeft net met ons meegegeten en is nu weer weg ondat haar kindje voeding moest krijgen. We hebben het gezellig(?) gehad. Ze lijkt me iets beter dan gister. Ze probeert zich echt sterk te houden.
  Ik heb mijn zorgen naar haar toe geuit en ook uit gelegd dat ik erg gevoelig ben voor zulke situaties. Ik zit meteen mee in het probleem mee te leven. Daar kan zij niks aan doen, ik voel vaker een plicht op mij om te helpen als ik weet dat iemand hulp nodig heeft. Dat is iets waar ik aan moet werken want heb er best veel last van, maar dat even ter zijde
  Ik heb ook verteld dat ik op een openbaar forum haar situatie had neergezet omdat ik wou weten wat andere zouden doen. Ze was er heel chill onder. Ik kreeg bijna het idee dat ze niet eens wist wat een forum precies inhoud. Ik legde het uit en liet haar me openings post zien en paar reacties van andere leden en mij, maar ze hoefde het niet allemaal te lezen. Ik heb ook gezegd dat het misschien wel een stomme zet is geweest ivm herkenbaarheid. Ze zei hoe heet die site? Ik zo; zwangerschapspagina. Zei ze "al die mensen hier zitten daar echt niet op" (best veel ouderen hier wonen) en ze zei op het eind nog dat ookal iemand iets zou weten dat het haar niks uitmaakt, omdat iedereen het al weet hier. (Thank god, was wel beetje zenuwachtig geworden van me actie) oh ja ze vroeg nog wat anderen zouden doen maar vertelde dat er geen duidelijke antwoorden kwamen :o:

  Maar!!!!

  We hebben voor haar een afspraak bij de huisarts gemaakt, waar ze volgende week terecht kan. Ik pas dan even op de kleine. Haar man is voorgeleid en is 5 dagen verlengt. Die ziet ze even ook niet. Ze heeft hem wel gesproken en hij was erg verdrietig en wil haar echt niet kwijt:$

  Ze wil nu even tijd voor haarzelf om na te denken over haar huwelijk. Ze vroeg me om haar keer mee te nemen als we iets leuks gaan doen waar ze bij zou mogen zijn.

  Bedankt voor jullie reacties. Ik kwam zelf niet op het idee om naar de huisarts toe te stappen. En oh ja, wat de drank betreft: ze was niet dronken. Ze zegt als ze klein beetje drinkt, ze minder pijn voelt en beter afgeleid is van de verdriet :$ ze heeft beloofd met mate te drinken. En... er komt straks een nieuw lid bij op zp :p dan kan ze meelezen/schrijven.
   
  Gewooniemand, Kipsate, PBV en 2 anderen vinden dit leuk.
 15. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.707
  1.110
  113
  Vrouw
  Ik vind het oprecht een apart verhaal. Heb er op de 1 of andere manier mijn twijfels bij.


  Sterkte met deze drama.
   
  Evanesco, jessy77, Sado en 3 anderen vinden dit leuk.
 16. chrystel73

  chrystel73 Fanatiek lid

  9 jan 2009
  4.782
  629
  113
  Wel ja strooi nog maar meer privé gegevens online.
   
  Iertje81 en Sado vinden dit leuk.
 17. Madelie

  Madelie VIP lid

  14 jun 2014
  9.350
  4.643
  113
  Alsof een bekende van die buurvrouw de rest niet kan lezen. Alles staat in geuren en kleuren al uitgebreid beschreven.
   
  DQueen en Iertje81 vinden dit leuk.
 18. Madelie

  Madelie VIP lid

  14 jun 2014
  9.350
  4.643
  113
  Je vertelde dat er geen duidelijke antwoorden kwamen? Volgens mij zijn er heel veel duidelijke adviezen gegeven. Misschien niet welke je graag wilde horen, maar dat is iets anders.
   
  Sado en Iertje81 vinden dit leuk.
 19. LolaBloem

  LolaBloem Niet meer actief

  Antwoord op de vraag wat een andere vrouw, in haar positie zou doen. Niet duidelijk verwoord, sorry!
   
 20. DQueen

  DQueen Niet meer actief

  ik denk dat niemand daar ook echt antwoord op kan geven. De situatie die je noemt is zo specifiek ik denk dat het voor bijna niemand mogelijk is zich in te leven en te bedenken hoe dan te reageren.
   

Deel Deze Pagina