Ik vind het altijd zo knap dat mensen dat kunnen onthouden. Van mijn neefje kon ik het in weken tot een week of 6 onthouden, daarna raakte ik het kwijt en zei ik het in maanden. In maanden kon ik het tot nu onthouden, maar dat is ook omdat 16 maanden bijvoorbeeld net iets meer zegt dan 1 jaar. Omdat er bij 1 jaar nogal een enorm verschil in ontwikkeling zit tussen net 1 jaar geworden of al bijna 2. Maar hij is nu 1,5 en ik weet niet of ik vanaf volgende maand verder ga met 19 maanden of dat ik gewoon van "ruim 1,5" naar "bijna 2" ga. Dat zie ik wel... Maar inderdaad, iets als een baby van 28 weken oud of een peuter van 39 maanden, dan moet ik gaan rekenen. Vind het een prestatie als mensen dat weten van hun kind Andersom heb ik het ook bij mijn zwangerschap nu trouwens. Ik tel zelf in weken. Van de week vroeg iemand me hoeveel maanden zwanger ik ben. Eh, even rekenen...
Heb maar een kind, maar ik zeg niet dat mijn dochter momenteel 41 maanden is. Wat een onzin. Ik heb het nooit begrepen dat mensen dat doen. Zie het al op een verjaardagskaart staan 'Hoera, 36 maanden'. Moet je dan ook 36 kaarsjes op de taart zetten?
Kost mij veelste veel rekenwerk. Ik zeg nu gewoon dat hij in oktober 2 is geworden, straks zal dat zijn bijna 2,5 enz.
Hier ook 1 kind maar na zijn eerste verjaardag heb ik de maanden nooit meer er aan geplakt. Snap ik ook nooit zo. Wel zeg ik nu al een tijdje dat mijn zoontje 2,5 is. Is qua ontwikkeling toch een verschil met 2 of 3. Maar de maanden er nu nog bij vind ik onzin en veel te lastig uitrekenen. Daardoor vraag ik mij dan af, wanneer stopt men met de toevoeging van dat halve jaar? Dat ik onlangs 32,5 ben geworden zal in ieder geval niemand kunnen interesseren.
Oeps heb net m´n dvd kaft uitgeprint met de tekst ´Kijk mee en geniet van zijn eerste 25 levensmaanden.´
Wanneer dat verschil in ontwikkeling wegvalt denk ik? Tussen 2 en 3 zit nog best een verschil dus enkel "mijn kind is 2 jaar" zeggen zegt nog niet zoveel. Tussen 3 en 4 heb je dat verschil ook nog wel dus 3,5 zou ik nog wel zeggen denk ik. Maar tussen 4 en 5 wordt dat al heel klein dus 4,5 zeggen heeft niet zoveel meerwaarde meer.
Dat vraag ik me ook altijd af. Vanaf 1 jaar gewoon de leeftijd als 1, 1,5 en 2 etc. Ik onthoud dat niet eens. Op het forum vind ik het vaak wel vervelend als je dan leest hoeveel maanden. Moet dan vaak gaan rekenen hoe oud dat dan eigenlijk is.
Ja hier zat ik gevoelsmatig ook al aan te denken. De mate van verschil in ontwikkeling neemt dan natuurlijk steeds meer af en dan is die specifieke aanduiding niet relevant meer.
snap ik ook nooit wat van. tot 2 maanden tel ik in weken en daarna tot een jaar in maanden. word ook altijd zo kriegelig van uitspraken als: "WE zijn zwanger, WE gaan bevallen" . brrrrrr niks WE gaan bevallen, JIJ gaat bevallen. JIJ bent zwanger en niet allebei
Mag ik vragen waarom? Ben ook wel benieuwd, zijn eerste 2 levensjaren is toch hetzelfde? Niet aanvallend bedoeld hoor, ben oprecht benieuwd
Maar dan nog is 2,5 of bijna 2,5 of ruim 2,5 of bijna 3 ook prima. Maar iets zeggen als 2 jaar en drie maanden vind ik nog niet zo gek eigenlijk.
Zoontje hier is 35 maanden! Nu kan ik dat onthouden want hij wordt volgende maand 3 jaar. Als je me in de zomer vroeg hoeveel maanden hij was zou er toch een stilte vallen omdat ik dan moest rekenen en checken Tot 1 jaar reken ik in maanden. Vanaf dan zeg ik 1 jaar, bijna anderhalf jaar, anderhalf jaar, 2 jaar, 3jaar Dat rekenen in maanden pffft. Dan lees ik al niet meer verder. Ben hier om te chillen, niet om te rekenen.
Ik tel tot ongeveer 1,5 in maanden. Daarna tot een jaar of 4 in halve jaren. (met bijvoeging van bijna en ruim.) vanaf school meestal in jaren, maar zelf zegt mijn zoon weleens 6,5.
Ja serieus dat bedenk ik me nu ook. lol en echt nog opgezocht of levensmaand wel een woord is aangezien ik alleen levensjaar ken. Pff laten we het er maar op gooien dat ik al sinds gisterochtend bezig ben om überhaupt een dvd gebrand te krijgen en ik gewoon op ben omdat het niet lukt. Volgende film wordt in jaren!