Wie o wie heeft een recept met couscoussalade met noten en vruchten?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 9 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik heb dit eens gegeten, en zou het zo graag zelf willen maken.
    Het was een bijgerecht, dus niet als toetje.

    Het was vrij simpel met vuchten (in ieder geval abrikoos), munt, en noten.
    Verder geen (geiten)kaas en ook geen vlees.

    Wie kent dit recept??
     
  2. Mama Roos

    Mama Roos Fanatiek lid

    29 jun 2012
    1.061
    1
    0
    Werk als Verzorgende IG in een gesloten pg afdelin
    Twente
  3. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Deze misschien

    Couscous met abrikoos en pruim

    Ingrediënten voor 4 personen
    250 g couscous (pak 500 g, biologisch)
    1 el olijfolie extra vierge
    40 g boter
    4 pruimen, ontpit
    6 gedroogde abrikozen
    1 bakje pistachenoten (95 g)
    1 limoen, schoongeboend
    1/2 tl kaneel
    1 el rietsuiker
    1/2 bakje munt (a 15 g), in reepjes
    2 bolletjes Chinese stemgember (potje 240 g) fijngesneden
    1/2 beker hangop (a 500 ml)

    Bereidingswijze
    1. Doe de couscous in een pan en voeg de olie en 250 ml kokend water toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Zet de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend smelten. 2. Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten. Rooster de pistachenoten met 1 tl zout 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. 3. Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door de couscous. Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten, munt en gember toe. Serveer met de hangop en eventueel wat honing. Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Deze zijn hiet niet, maar klinken wel lekker!

    Alhoewel ik heel graag zou willen weten hoe ik het recept moet maken wat ik hiervoor omschrijf.
    Er zat verder ook niets door. Ja nog een soort vrucht, maar ik weet niet goed welke (granaatappel??)))

    Ik blijf hopen dat iemand het recept herkent:)
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    niemand verder???
     
  6. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    36
    Noord Brabant
    Nee sorry, ik ken er alleen een met rozijnen en pijnboompitten
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Klinkt ook wel erg lekker. Ms. als ik daar abrikoos en munt aan toevoeg dat het er op lijkt??
     
  8. Soumayyaah

    Soumayyaah Bekend lid

    8 aug 2011
    547
    33
    28
    Kwam het uit een bepaalde keuken? (land) of is het een eigen-variatie recept?
     
  9. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik heb werkelijk geen flauw idee! Er zat niet een bepaalde smaak aan, er werden volgens mij geen specifieke kruiden gebruikt. Het was een vrij neutrale, frisse salade:)
     

Deel Deze Pagina