Mirena spiraal verwijderd & na 4 mnd regelmatige cyclus opeens afwijkend

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Milene33, 11 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Milene33

  Milene33 Nieuw lid

  11 feb 2019
  3
  4
  3
  Vrouw
  Hoi dames,

  M'n 1ste keer op een forum dus benieuwd of er ervaringen en hoe de reacties zijn op mijn topic.
  De situatie is als volgt:

  Op dond 4 okt. 2018 mijn Mirena-spiraal laten verwijderen en mijn cyclus leek te beginnen op zat 20 okt. De afgelopen maandjes leken deze cyclussen 28 dagen te duren en iedere zaterdag was het weer bingo met menstrueren 4 daagjes lang.

  Het begon altijd met lichte krampjes op vrijdag en de dagen erna. Ook was het bloedverlies minimaal en had ik dit alleen met plassen en afvegen hierna met daarnaast wat vegen in mijn inlegkruisjes/maandverband. Dus ik ging ervan uit dat dit voortaan mijn menstruatieperiode is die duidelijk anders was vergeleken met vroeger, waarbij mijn bloedverlies veel meer was en ook de krampen wat heviger voelden.

  Nu inmiddels 4,5 mnd verder en zou ik afgelopen zaterdag 9 feb mijn spotting moeten krijgen en zondag (gisteren) 10 feb. mijn ongesteldheid, maar niks gebeurde. Pas deze morgen had ik vroeg in de ochtend mijn spotting en half uurtje later mijn bloeding. De krampen begonnen trouwens bij mij al afgelopen vrijdag (8 feb.) en hielden de afgelopen dagen aan waarbij het vandaag het meest heftig voelde.

  De vragen die ik heb zijn nu als volgt:

  - Kan het zijn dat een cyclus opeens later begint?
  - Kan omdat het later begint toch bloedverlies zijn tijdens zwangerschap?
  - Als je Mirena spiraal is verwijderd, is zo weinig bloedverlies dan een slecht teken om zwanger te worden?
   
 2. MamaZijnIsDeBom

  MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

  10 apr 2018
  2.317
  1.655
  113
  Vrouw
  Dus eigenlijk als ik het goed begrijp ben je 1 dag later dan normaal ongesteld geworden en is alleen de spotting snel overgegaan in de bloeding. Ik denk dat dit gewoon je menstruatie is zoals je deze blijkbaar hebt na je mirena. Dat kan makkelijk. Heb jij nog nooit een afwijkende menstruatie gehad? Altijd stipt 28 dagen, nooit anders???

  Weinig bloed zou wel kunnen duiden op een wat dunnere laag slijmvlies. Ten minste, ik bloed altijd redelijk hevig en bij een onderzoek bleek mijn baarmoederslijmvlies inderdaad dikker dan gemiddeld te zijn. Dus als jij echt alleen 4 dagen met afvegen wat bloed verliest vind ik dat inderdaad weinig. In hoeverre dit met je spiraal te maken heeft en of het je kansen op een zwangerschap verkleind zou je moeten overleggen met een gynaecoloog. Je zou via je huisarts even kunnen vragen of je een verwijzing mag om dit te bespreken.

  Ik denk in ieder geval dat het 1 dag later ongesteld worden niet met een zwangerschap te maken heeft.
   
  Milene33 vindt dit leuk.
 3. Milene33

  Milene33 Nieuw lid

  11 feb 2019
  3
  4
  3
  Vrouw
  Hoi MamaZijnIsDeBom,

  Bedankt voor je snelle reactie! Dat vind ik ook wel De Bom. ;)
  Maar om antwoord te geven op je vraag ben ik 2 dagen later ongesteld geworden. De afgelopen 3 cyclussen (sinds okt. 2018 na verwijderen Mirena) stipt op tijd.

  Bedankt voor het meedenken maar de huisarts wilt mij pas na 6 maanden proberen doorsturen naar een gynaecoloog en niet eerder.
   

Deel Deze Pagina