Hier de link van de therapeut in de omgeving den Bosch (haaren). Heb zelf ook overwogen om hier naartoe te gaan met onze beagle. Hotsche Luik Uiteindelijk hebben wij er eentje dichter bij huis genomen. Ons probleem was, dat onze beagle (waarschijnlijk) na de geboorte van onze tweeling zijn plaats in de rangorde die hij had, kwijt raakte. Het werd een onzeker hondje, wat zich juist uitte in dominant gedrag. Dat dominante gedrag komt in eerste instantie over als agressie, maar na uitleg van een therapeut leer je dat het geen agressie is, maar juist onzekerheid wat weg te nemen is door een stevige roedelleider.
vraag het eens aan je dierenarts of een gedragstherapeute. In geen geval zou ik hem naar het asiel brengen, daar komt hij zo te lezen niet meer uit. ik zou hem niet zo snel weg doen in elk geval, is misschien in jou ogen de makelijkste oplossing maar voor de hond niet het fijnste. verder ga ik er niet op in omdat ik het niet met je eens ben, maar dit bovenstaande wou ik toch even zeggen.
ik zou zeker naar een gedragskundige gaan. Wij hadden een Amerikaanse bull die naar me zoontje begon te grommen. Het idee dat hij weg moest vond ik verschikkelijk. Uiteindelijk zag de gedragskundige gelijk dat hij pijn had (wat ik al 2 jaar tegen de dierenarts riep) en hij had zulke erge actrose dat er niks aan te doen was dus moesten we hem in laten slapen dus niet de uitkomst waar we op hoopte maar we begrepen wel waarom hij was gaan grommen. Hij was zijn veiligheidscirkel groter aan het maken zodat hij eventueel optijd weg kon lopen. Dus ik zeg doe er alles aan voordat je hem/haar weg doet want het is makkelijk zeggen maar het doen is weer wat anders succes
wij hadden een angst agressieve hond...dus compleet onbetrouwbaar ( angst bijten ) deze hadden wij als herplaatster in huis genomen, maar zijn vorige baasje is dus niet eerlijk geweest over de reden van herplaatsen Jan is bij ons gekomen om te observeren en heeft toen een plan van aanpak gemaakt ( een te lang verhaal om hier ff neer te tikken ).....en dan moet je aan de bak, het probleem is niet van de een op de andere dag opgelost, dit kan je maanden gaan kosten je moet er dus met het hele gezin 100% voor gaan anders is het sowieso gedoemd te mislukken vecht hij uit dominatie? anders zou je eens een chemische castratie kunnen overwegen om te kijken of zijn gedrag daar beter van word, als dit helpt kun je hem eventueel echt laten castreren
Hij is chemisch gecastreerd. Dat werkt niet, helaas. Ik ga de dierenarts bellen en met mijn vriend overleggen.
Het zou ook kunnen dat hij last heeft van chronische pijn (misschien is er iets niet helemaal goed geheeld, last van littekenweefsel, etc.?), die hem aggressiever maakt. Onze kat had dit ook. Nu is de pijn weg en de kat is weer zoals hij was . Mocht het puur gedragsmatig zijn, houd er dan rekening mee dat je echt flink wat tijd en energie moet investeren om hem weer "op de rails"te krijgen. Echter, zoals meerdere hier al gezegd hebben - als je hem naar het asiel brengt zit ie wsl de rest van zn leven in zo'n klein hokje, omdar niemand hem wil . Dus, ik zou het zeker proberen- zoals je zelf al zegt hij maakt ook deel uit van je gezin en een gezinslid doe je niet zomaar weg! Veel succes!
sjonge jonge tis wat de laatste tijd, maargoed ik zou idd hulp zoeken of even verder kijken, misschien heeft de honend ergens last van?
ik las wat over chemische castratie: let wel de uitwerking van chemische castratie is niet hetzelfde als een normale castratie, bij niet alle honden heeft de chemische castratie werking op het gedrag. ik zou zeker zeggen kies iets van een gedragsthearpeut, maar let op hier zitten ook slechte tussen. zo'n hond naar een asiel brengen is vaak zijn eigen doodsvonnis tekenen. hoe moet een hond die kan uitvallen, herplaatst worden?? het is idd een probleem naar een ander toeschuiven. je zegt zelf jullie zijn veranderd, angstig... zo te horen heb je geen duidelijke roedelleiding, en heb je hier begeleiding bij nodig... succes!!!