MMM: ik loop vast in mijn werk...

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Nena84, 14 feb 2020.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  348
  63
  Vrouw
  Na een miskraam met nasleep ben ik me enorm op mijn werk gaan storten. Dit ging op een gegeven moment niet meer. In september heb ik me ziek gemeld. Vervolgens probeerde ik op te bouwen, maar kreeg ik op het gebied van onze kinderwens de ene klap na de ander.

  In oktober werd een laag AMH bij mij geconstateerd en we kwamen versneld in aanmerking voor IVF. Helaas is de eerste poging mislukt en we staan op het punt om aan de 2e poging ICSI te beginnen.

  Ik ben hooggevoelig en ervaar veel stress. Mijn werk is ook een factor. In het verleden heb ik een burn-out gehad en ik wil dat echt niet nog een keer. Ik voel me niet happy in mijn baan, al langer niet meer. Ik heb veel verantwoordelijkheden en kan dat nu niet aan. Ik heb volgende week een gesprek met mijn leidinggevende waarin we gaan bespreken hoe nu verder. Ik wil een stapje terug gaan doen.

  Soms denk ik: ik ga een andere baan zoeken. Maar dat is niet zo makkelijk als je midden in de MMM zit.

  Is mijn situatie voor iemand herkenbaar?
  Iemand ervaring met solliciteren tijdens de MMM?
   
 2. julia80

  julia80 Fanatiek lid

  11 jan 2014
  4.486
  2.317
  113
  oef zware tijden voor je!! ik denk dat het een goed moment is om keuzes te gaan maken.
  Wanneer je al eens een burnout hebt gehad, en gedurende langere tijd merkt dat je baan wat veel van je vraagt, is eigenlijk elke belasting daarbovenop teveel (zoals in dit geval de mmm). heel begrijpelijk!
  Ik heb zelf weinig ervaring met mmm (altijd clomid gebruikt en dat is niet zo belastend). maar wel met burnout. Ik heb na de komst van mijn derde besloten om ontslag te nemen, omdat ik gewoon voelde, met nog een kind erbij en een zware baan wordt het teveel.
  Goed moment denk ik om dus eerlijk naar jezelf te zijn:
  zware, verantwoordelijk baan + burnout gevoeligheid + mmm (en hopelijk straks een kleine!) --> teveel

  is het misschien een optie om jezelf uit te laten kopen op je werk?
  Ik heb het zelf als een enorme bevrijding ervaring om te stoppen met mijn vorige werk en weer helemaal opnieuw te bekijken waar ik verder me wilde. In mijn ervaring lukt dat ook beter als je lekkerder in je velt zit

  succes met je keuzes!!
   
 3. SD90

  SD90 Fanatiek lid

  3 nov 2017
  2.290
  2.488
  113
  Vrouw
  Hier een tijd geleden in een vergelijkbare situatie gezeten. Door de combinatie van heel veel werkstress en de MMM in een serieuze burn-out terechtgekomen. (En ook hooggevoelig, I feel you...)

  Ik heb zelf heel lang getwijfeld om ander werk te zoeken, ook een tijdje actief gesolliciteerd, maar uiteindelijk heb ik beslist om nog niet te veranderen.

  Mijn psychologe raadde me het toen eigenlijk af, ander werk zoeken, ze vond het niet aan te raden om in zo'n situatie beslissingen te nemen. Daardoor beslist om (na een periode ziekte) deeltijds terug aan de slag te gaan om de druk te verminderen en meer ruimte te hebben voor mezelf en alles wat er bij de MMM komt kijken. Dat hielp me wel, al blijf ik van plan om mettertijd weer op zoek te gaan naar een andere job.

  Ik denk dat het er een beetje vanafhangt hoe sterk je je voelt, want een nieuwe job, ook al is het er een met minder stress/verantwoordelijkheden, blijft een heel grote stap (en misschien net nog meer als hooggevoelige).
   
 4. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  348
  63
  Vrouw
  #4 Nena84, 14 feb 2020
  Laatst bewerkt: 14 feb 2020
  Dank jullie wel voor jullie reacties. Doet me goed dat er herkenning is.

  Uitkopen? Is dat niet meer bij een arbeidsconflict? Ik zou niet weten hoe je dat aanknoopt. Lijkt me ook niet dat mijn baas dat pikt.

  Maar in minder gaan werken kan ik me wel vinden. Ik wil in ieder geval de taken waar ik te veel druk bij voel niet meer doen. Het geeft zo veel stress. Heb mijn hoofd er vaak niet bij.

  Ik lig nu met griep op bed dus mijn relativeringsvermogen is ook minimaal. Ik hoop echt dat ik de zon weer snel zie schijnen.
   
 5. SD90

  SD90 Fanatiek lid

  3 nov 2017
  2.290
  2.488
  113
  Vrouw
  Beterschap! Ik hoop het ook voor jou... Het is ook allemaal zo veel om tegelijk mee te dealen hé.

  Klinkt idd als een goed plan om de grootste stresstaken er wat uit te werken, hopelijk valt dat te regelen met je werkgever.

  Hier alvast heel duidelijk gesteld: kinderwens staat op 1, dat werk is bijzaak en los ik later wel op. Nu in zo'n mate dat ik na de geboorte van onze zoontjes nog steeds niet aan het werk ben... Het kan me momenteel gestolen worden :|
   
 6. xxmoixx

  xxmoixx VIP lid

  11 jun 2018
  5.312
  4.385
  113
  Vrouw
  Ik zou in overleg de taken die het meeste energie kosten neer te leggen en wellicht wat minder uren te maken. Ik weet niet of je op momenten thuis kunt werken? Ik heb deze afspraken ook gemaakt en ben er heel blij mee. Haalt de druk van werk, maar ik maak nog wel uren. Ik heb ze zelf ook wel nodig voor de afleiding en om in een ritme te blijven. Nu de druk eraf is (ik kan naar huis of een extra pauze nemen/rondje lopen als ik me niet goed voel) ben ik meer ontspannen en maak ik de meeste dagen wel vol.
  Een andere baan zoeken lijkt me zoals hier boven aangegeven geen top idee. Maak je juiste beslissingen nu? Is het echt nodig? Wellicht werken ze goed mee en kun je hier nog even uit de voeten.
   
 7. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  348
  63
  Vrouw
  Oh wauw, wat knap dat je dat zo kan zien. Kun je het geld missen? Ik zou het liefst ook rust hebben, maar voor niets gaat de zon op.
   
 8. SD90

  SD90 Fanatiek lid

  3 nov 2017
  2.290
  2.488
  113
  Vrouw
  Na mijn bevallingsrust (3 maanden) heeft mijn huisarts me arbeidsongeschikt verklaard dus ik krijg een ziekteuitkering. Da's niet even veel als mijn loon natuurlijk, maar het is wel voldoende.
   
 9. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  348
  63
  Vrouw
  Je huisarts ja? Op basis waarvan dan?
   
 10. SD90

  SD90 Fanatiek lid

  3 nov 2017
  2.290
  2.488
  113
  Vrouw
  Op het briefje stond 'rouw stilgeboorte tweeling'. En dat is zonder problemen aanvaard door mijn mutualiteit...
   
 11. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  348
  63
  Vrouw
  Jeetje wat heftig... wel fijn dat er rekening mee gehouden werd.
   
 12. Lindawen79

  Lindawen79 Bekend lid

  9 apr 2019
  896
  628
  93
  Vrouw
  Ik herken je situatie ook. Ik ben de mmm in gegaan toen ik net met een burn-out thuis kwam te zitten. Aan degene kant wilde ik het uitstellen ivm mijn situatie en herstel. Aan de andere kant vond ik dat ik niet voor het werk dit on hold moest zetten.
  Gesprekken met de POH gehad. Dat hielp wel om mijn gedachten wat te ordenen. En vooral tijdens het ziek thuis zijn tijd en rust te nemen. Werksituatie was vervelend.. werkgever wilde mij niet terug omdat hij vond dat ik onvoldoende functioneerde.. ik vond van niet. De werkdruk maakte het deels onmogelijk om goed mijn werk te doen.
  Werkgever wilde een ontslagprocedure opstarten maar moest ook meewerken van het UWV aan re-integratie.
  Na dik een jaar voelde ik me mentaal beter, mmm liep maar helaas nog zonder succes. Na gesprekken met een coach en steeds een veranderende bedrijfsarts kwam er een vacature voor ik voor iets minder uren op een andere plek, wel binnen hetzelfde bedrijf. Met een andere teamleider. Ik heb gevraagd om daar te reïntegreren. Zonder enige toezegging op een vervolg werd dat ok bevonden. Langzaam omgebouwd waardoor ik het mmm traject goed kon combineren met werk. Toen duidelijk was dat er nog een vacature kwam heb ik deze plek gekregen. Nu werk ik er bijna 2 jaar. Een jaar geleden mijn ‘nieuwe’ werkgever verteld over het traject. Was op zich geen probleem, echt een opluchting. Inmiddels nu 16 welen zwanger en helemaal op mijn plek.
  Hopelijk gaat voor jou ook snel de zon weer schijnen en mag je snel zwanger raken. Volg in ieder geval je hart en dus je gevoel. En misschien kan het helpen om met een poh of psych te sparren. Veel succes!
   
  Nena84 vindt dit leuk.
 13. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  348
  63
  Vrouw
  Bedankt voor je positieve verhaal. Ik loop al bij de psycholoog. Maar dat mijn werkgever twijfels heeft geuit is redelijk recent. Ik heb zelf ook die twijfel. Zou het liefst mijn baan opzeggen en iets nieuws zoeken. Maar ik moet even goed bekijken of dat slim is.

  We zijn vandaag gestart met ICSI poging 2, maar de stress die op de achtergrond speelt baart me zorgen. Dat werkt niet bevorderlijk denk ik een daar maak ik me dan weer druk om. Het is zo onhandig dat dit allemaal tegelijk plaatsvindt... Door mijn lage AMH kunnen we de pogingen niet te lang uitstellen. Er zit steeds een maand tussen.

  Fijn dat je 16 weken zwanger bent. Het is een lange weg die je bewandeld hebt, maar gelukkig eind goed al goed.
   
  Lindawen79 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina