Hoi! Wie kan mij het volgende uitleggen? Mijn oudste moet nog 3 jaar worden, dus duurt het nog even voordat ze naar de basisschool gaat Ik ben wel benieuwd hoe dat zit met de kosten. Wij gaan dan gebruik maken van tussentijds- en na schooltijdse opvang. De uurprijs is langer dan het kdv, maar moet je dan voor een hele dag betalen of alleen de genoten uren dus 1 uur tussen de middag en ong. 4 uur na schooltijd? Groet!!
als het goed is heeft je organisatie een prijslijst met aparte uren voor kdv en aparte uren voor bso. als je bij dezelfde organisatie blijft zou ik daar informatie opvragen. anders verschillende organisaties informatie ophalen.
Hier blijft Demi over dat wordt door school geregeld en daarvoor krijg je geen toeslag. De kosten verschillen per school en hier is het voor 3 keer per week ongeveer 26 per maand. Voor de BSO hebben kinderopvangen aparte prijzen. Je betaald voor het aantal uren dat je daadwerkelijk gebruikt. Hier wordt een berekening gemaakt voor het aantal uren dat je per jaar nodig hebt (in verband met vakanties en studiedagen op school etc) en dat wordt dan door 12 gedeeld.
Dat is bij onze bso dus echt niet zo. Je betaalt vanaf het moment dat de school uit was, tot 18.30 uur. Ongeacht of je 1, 2 of alle uren nodig hebt.
Hier kan je verschillende pakketten kiezen. Je kan oa kiezen voor alleen voorschoolse opvang, voor naschoolse opvang, voor alleen vakantie opvang. Zo kan je altijd een pakket kiezen waar je het meeste aan heb. Maar je betaalt wel altijd het aantal uren wat bij het pakket hoort. Dus bij naschoolse opvang betaal je wel gewoon vanaf school uit is tot sluitingstijd bso.
Ja, maar dan betaal je niet voor de tijd tussen tussenschoolse opvang en naschoolse opvang. Denk dat TS dat bedoelt. Bij ons betaal je idd ook een standaard middag vanaf moment dat school uitgaat tot einde bso. Bij ons is overigens tussenschoolse opvang door school geregeld. Thijmen eet in de klas met alle kindjes en de juf, ik geef brood mee. Hoef ik verder ook niet voor te betalen.
De tso betaal je apart (1 uur). De bso betaal je per keer 3 uur, maakt niet uit of je kind nou na 1,5 uur opgehaald wordt of pas na 3 uur.
Zodra je de uurprijs weet moet je even een proefberekening maken. Als je alle dagen datvje werkt gebruikt maakt van de BSO, kan het zo zijn dat je een aantal uur uit eigen zak moet betalen.
Het verschilt per BSO. Wij betalen voor 1 middag per week maar liefst 24,13 uur per maand. Dat komt omdat de vakantie-opvang daarin meegeteld wordt. Dat we daarvan geen gebruik maken omdat mijn man vrijwel alle schoolvakanties vrij heeft en ze anders gaan logeren bij opa en oma, is ons probleem. De BSO is open van 15.15-18.00 dus ik gebruik er ca 12 uur per maand van en de overige 12 uur betaal ik voor niks. Volgend jaar stoppen wij dan ook met de BSO.
Oh, en TSO verschilt ook. Hier wordt het door de school geregeld, het kost ongeveer 1,35 per keer als je een grote strippenkaart koopt. Daarvoor blijven ze tussen de middag over en krijgen ze drinken en een snoepje. Brood moet je zelf meegeven, ze kunnen wel tosti's maken van boterhammen met kaas.
TSO wordt door school geregeld hier, ik betaal 90 euro voor 2 keer per week, het hele jaar. Niet duur dus! Ik betaal 132 euro voor een maand BSO voor 1 dag, dit is wel incl vakantieopvang en opvang tijdens studiedagen. Hiervoor krijg ik wel geld terug van de belasting.