Moeder Rauwer houdt zoon nog steeds thuis

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Bastet, 16 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. hij is verplicht naar school te gaan en idd als ze dit niet wil moet ze opflikkeren. nederlandse wet is nederlandse wet en ja hij moet naar school.
  tuurlijk komt haar zoon in de verleiding met ander voedsel maar ze kan hem toch moeilijk heel zijn leven binnen houden?? vind dit een soort van kindermishandeling. niet omdat ze hem alleen rauw voedsel geeft (das dan nog hun eigen principe) maar wel omdat ze hem belemmerd in zich zelf ontploeien en het ondekken van de wereld. iedere kind heeft het recht om kind te izjn en dit recht wordt hem ontnomen. zonder scholling geen toekomst
   
 2. Wijffie75

  Wijffie75 VIP lid

  26 jun 2009
  5.330
  0
  36
  Midden v/h land
  Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom hij naar school moet en geen thuisonderwijs mag. Ik ken het verhaal niet hoor, dus er zal vast iets bekend over zijn. Maar er zijn wel meer kinderen die om uiteenlopende redenen niet naar school gaan en daarom thuisonderwijs krijgen. Die vragen daar toestemming voor bij leerplichtambtenaar. Het kán dus wel maar waarom voor dit jongetje niet?

  Ik ben persoonlijk overigens geen voorstander van thuisonderwijs, maar ik ken mensen die het wel doen en dat lijkt prima te gaan.
   
 3. Juleah

  Juleah Actief lid

  17 nov 2011
  471
  0
  0
  NULL
  Twente
  Poeh, je zult maar zo'n moeder hebben! Kind komt ernstig tekort in mijn ogen, vooral sociaal-emotioneel
  Jeugdzorg zou allang moeten zijn ingeschakeld, ik heb heel erg te doen met dat jongetje...
   
 4. Rosa5

  Rosa5 VIP lid

  21 okt 2011
  6.800
  1.310
  113
  Jeugdzorg is ingeschakeld staat in het artikel.

  Toezicht
  Tom staat onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. De rechter heeft onlangs bepaald dat hij gewoon naar school moet. Vandaag verliep het ultimatum van Jeugdzorg en Justitie.

  De vereniging van leerplichtambtenaren is verbijsterd dat Tom nog steeds niet naar school gaat. Zijn moeder weigert hem in te schrijven. 'Ik laat me niet dwingen hem naar school te sturen. Dan laat ik hem naar Engeland sturen, waar zijn vader woont, en waar hij niet verplicht naar school hoeft.'

  Bureau Jeugdzorg heeft aan RTL Nieuws laten weten opnieuw naar de rechter te stappen als Tom thuis wordt gehouden. In het uiterste geval kan hij uit huis geplaatst worden.
   
 5. PCOmama

  PCOmama Fanatiek lid

  8 aug 2010
  3.520
  0
  0
  Eigen bedrijf
  Almere
  Bekijk de 'oude' documentaire en daar gaat hij nog naar school toe...wat een wousje die moeder omdat nu opeens niet meer te doen...

  Maar goed, het kind weet niet beter meer.... tsjah, waarom geen thuisschool....op zich ben ik daar niet echt tegen, maar puur omdat het hier in NL niet iets 'normaals' is wordt het als raar gezien...

  Dat zelfde geldt ook weer voor rauw voedsel...het is in onze ogen niet normaal....maar ja wat is wel normaal :D

  Ik ga vandaag maar eens een overheerlijk broodje kroket halen whoehaha...en mijn zoon ook..

  Hij kijkt de documantaire met mij mee, en vind het toch een partij raar dat dat kindje nooit geen broodje eet of patat...zijn antwoord; Dat kan toch niet mama, dat kindje moet toch ook lekker smikkelen :D
   
 6. SushiLover123

  SushiLover123 VIP lid

  22 jul 2008
  18.619
  28
  48
  "Dan laat ik hem naar Engeland sturen, waar zijn vader woont, en waar hij niet verplicht naar school hoeft."
  Ik vraag me af of zijn vader er hetzelfde over denkt. Straks stuurt ma zoon naar pa en pa stuurt zoon lekker naar school. Is ie nog verder van huis, want het eten op scholen in de UK staat niet echt bekend om z'n voedingswaarden en smaak... :)
   
 7. PCOmama

  PCOmama Fanatiek lid

  8 aug 2010
  3.520
  0
  0
  Eigen bedrijf
  Almere
  Dat is inderdaad een goede...elke morgen een overheerlijk ontbijtje met die lekkere vette bacon whoehahaha....
   
 8. SushiLover123

  SushiLover123 VIP lid

  22 jul 2008
  18.619
  28
  48
  Volgens mij moet je, als je je kind zelf thuis onderricht geeft, ook een diploma of zoiets hebben, en je aan bepaalde lesvormen houden. Voor thuisonderwijs geldt uiteraard ook een kwaliteitseis. Ik denk dat zij daar niet aan voldoet.
   
 9. MamaGiraf

  MamaGiraf Actief lid

  19 mei 2012
  119
  7
  18

  Ik heb de docu gezien in daarin zei ze dat ze hem alleen in Engeland zou inschrijven en hem alsnog hier zou houden. In de docu vroegen ze ook aan hem of het zijn keuze was maar voordat hij kon antwoorden legde moeder de woorden al in z,n mond.
   
 10. Wijffie75

  Wijffie75 VIP lid

  26 jun 2009
  5.330
  0
  36
  Midden v/h land
  Ik weet er het fijne niet van, maar degenen die ik ken die thuisonderwijs geven, hebben geen van allen een opleiding ofzo in deze richting. Ze hebben principiële bezwaren tegen het huidige onderwijs in NL.

  Ik zie het onderwijs als zoveel meer dan alleen maar 'les', ja je leert rekenen en taal en dat kun je vast thuis ook wel leren. Maar de sociale aspecten van school vind ik minstens zo belangrijk.
   
 11. SushiLover123

  SushiLover123 VIP lid

  22 jul 2008
  18.619
  28
  48
  Helemaal mee eens!
  Oh ik zie het al:
  Die mensen die jij kent, met die principiële bezwaren... Weet jij welke bezwaren dat zijn?
   
 12. Within

  Within Niet meer actief

  Sowieso moet je dan aan eisen voldoen. "Verkeerd voedsel" is geen geldige rede om niet naar school te hoeven.

  Ben benieuwd wat voor staartje dit nog gaat krijgen..
   
 13. Saja87

  Saja87 Niet meer actief

  Ik denk dat ze die moeder eens een tijdje moeten op sluiten in een GGZ instelling.

  Knapt die arme knul ook weer op.
   
 14. regels om vrijstelling leerplicht te kunnen krijgen.

  U mag uw kind alleen thuisonderwijs geven als u vrijstelling van de leerplicht heeft gekregen voor uw kind. Als u geen vrijstelling heeft gekregen, is thuisonderwijs een overtreding van de Leerplichtwet en dus strafbaar.

  Vrijstelling van de leerplicht

  Is uw kind vrijgesteld van de leerplicht, dan mag u wel thuisonderwijs geven. Vrijstelling is mogelijk in de volgende gevallen:
  Uw kind jonger is jonger dan 5 jaar of ouder dan 18 jaar.
  Uw kind is lichamelijk of geestelijk niet in staat om op een school te zitten.
  U vindt als ouder/verzorger dat geen enkele school voldoet aan uw godsdienst- of levensovertuiging.
  Uw kind is ingeschreven op een school in het buitenland.
  U leidt een trekkend bestaan en uw kinderen reizen mee. U bent bijvoorbeeld schipper, kermisexploitant of circusmedewerker.
  Een eventuele vrijstelling krijgt u maximaal 1 jaar en moet telkens opnieuw worden aangevraagd.
   
 15. Luffy90

  Luffy90 Niet meer actief

  Wat een raar wijf zeg. Ik zie net de trailer van de documentaire, dat kind is hevig ondervoed en ze zeggen dat als hij zo door gaat dat hij tot 14 cm aan lengte kan inleveren op zijn uiteindelijke lengte. Dit is gewoon kindermishandeling.
   
 16. Wijffie75

  Wijffie75 VIP lid

  26 jun 2009
  5.330
  0
  36
  Midden v/h land
  Niet precies, ze hebben t wel eens uitgelegd, maar het is me niet helemaal duidelijk :) In elk geval geen geloof/religie. Ik weet wel dat ze allen aanhanger zijn van de verschillende AP/UP stromingen, waar ik verder ook eigenlijk helemaal niet in thuis ben. Maar dat hebben ze wel als overeenkomst.

  Haha ik voeg lekker veel toe, door te zeggen dat ik t niet weet, handig :)
   
 17. Nicky Lohs

  Nicky Lohs Actief lid

  20 mei 2012
  470
  0
  0
  NULL
  NULL
  Voor zover ik weet is thuisonderwijs ook alleen toegestaan als het kind niet eerder onderwijs op een school heeft gevolgd. Dus eerst jaren naar school en daarna niet meer is niet mogelijk.

  Ik vind het erg dubbel. Het groeiprobleem vind ik heel ernstig. Maar er zijn ook heel veel kinderen die juist teveel eten krijgen en daardoor erg dik zijn. Vind ik ook erg, ik denk net zo erg als te weinig eten krijgen. Waarom zou je het een wel straffen met een uithuisplaatsing en het andere niet?

  Anderzijds, dikke kinderen kunnen later afvallen. Een kind met een groeiachterstand kan dit na een bepaalde leeftijd nooit meer inhalen. Moeilijk!
   
 18. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.304
  234
  63
  Vrouw
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Ik denk dat hij helemaal geen groeiachterstand heeft, ik denk dat de hedendaagse jeugd gewoon erg groot is door al die meuk in ons eten.. Ik vind hem er ook niet slecht uit zien trouwens.
   
 19. Omelet

  Omelet VIP lid

  14 nov 2008
  14.874
  0
  0
  Tja het zijn niet mijn principes, zowel het rauwe eten als de manier waarop ze haar zoon opvoedt en denkbeelden opdringt. Echter, er zijn genoeg mensen die hun kinderen voeden op een manier die niet mijn keuze is en het opdringen van denkbeelden gebeurt ook op verschillende gebieden. Ik vind de jongen er niet slecht uit zien.

  De reden om je kind van school te houden: waarom is manier van voeding geen levensbeschouwing? Ik denk dat de jongen meer gebaat is als iedereen ze met rust laat en thusionderwijs laat genieten, in plaats van geleur van jeugdzorg en *met name* de pers. Laat hem zelf opgroeien en zijn eigen keuzes maken.

  Of gaan we strak op een rijtje zetten hoe je je kind te eten moet geven? Hoeveel vetten en suikers en e-nrs een kind minimaal en maximaal binnen moet krijgen per dag/week/maand?
   

Deel Deze Pagina