nasi zoals de chinees maar zonder vetsin

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 14 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik wil graag eens nasi maken zoals je hem bij de chinees krijgt maar in alle recepten online gooien ze er de smaakversterker vetsin in. Omdat dat puur gif;) blijkt te zijn wilde ik dat maar niet gebruiken. Iemand enig idee waar ik dat evt. door kan vervangen??
     
  2. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    Ik denk dat het niet mogelijk is om zonder vetsin, toch de smaak van de chinees te krijgen. Daar gebruiken ze immers ook deze smaakversterker voor..

    Ik ben benieuwd of iemand het wel weet.
     
  3. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Nee zoals hun is mij ook nog niet gelukt ;)
     
  4. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    Ik heb een recept van iemand hier gekregen. Zal ens kijken of ik het nog hier heb staan.
     
  5. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    Van mama deluxe

    Snelle chinese nasi:

    De hoeveelheden, met name de rijst, moet je ff per persoon afwegen afhankelijk van hoeveel je nodig bent. Ik maak altijd voor 10-12 personen.
    -Gekookte rijst, ik gebruik 1 kilo zak euroshopper suriaamse rijst
    -2-3 kipfilets, gaar gekookt en heel fijn gesneden of geplozen (evt ham erbij maar wij eten dat niet)
    -2 rode uien, fijngesneden
    -4 teentjes knoflook, of zoals ik zelf doe, 2 thl knoflookpasta (conimex)
    -2 kippenbouillontabletten
    -lente uitjes stuk of 3-4 fijngesneden
    -vissus (klein scheutje)
    -5 eieren (geklutst met een scheutje melk,zou,peper en dan grove roerei ervan bakken)
    -olie

    Olie verhitten. Ui fruiten, kip (evt ham) erbij en de knoflook,2 minuten bakken. Eieren erbij doen met de bouillontabletten, zout en peper. Lenteui snel erbij gooien en dan opscheplepel per keerde rijst erbij bakken, scheutje visolie en klaar!



    Surinaamse nasi

    -gekookte rijst 1 kilo
    -3 grote uien fijngesnden
    -knoflookteentjes of pasta
    -maggiblokjes 4
    -zoute ketjap (siew)
    -zoete dikke ketjap (witte plastic fles met rode dop, ben het merk ff kwijt)
    -selderij fijngesneden 3 takken ongeveer
    -evt 5 spice (5 kruiden chinese poeder)
    -3 gekookte kipfilets geplozen (pluizen is uit elkaar trekken met j vingers anders ff youtuben)

    Dit recept is echtop gevoel ds misschien een keer oefenen eerst

    In een grote pan olie verhiten de uien knoflook en maggiblokjes fruiten. Nu ga je steeds een lepel kip, een grote lepel rijsteen klein scheutje zute ketja en een flinke scheut zoete in de pan bij elkaar gooien. Steeds heel goed roeren(vuur heel laag). Alle rijst moet bruin zijn, dus geen witte brokken rijst er tussen! Zo ga je door tot alle kip en rijst op is. De nasi moet volledig bruin zijn van de ketjap maar wel droog blijven, je mag flink met de zoete tekeer gaan maar het moet wel openomen worde door de rijst. Een beetje aftasten dus!! Op het laatst de selderij erdoor roeren en evt een snuf 5spice.

    Ik maak dit ook weleens met een grote zak soepgroente erdoor voor een makkelijke gevulde maaltijdnasi.
    Of ik maak het zonder de kip en maak er ketjap kip uit de oven bij of gebakken vis
     
  6. 2jees

    2jees Niet meer actief

    bouillontabletten zit 621 in toch? dat zal m wel niet worden dan.
     
  7. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    #7 Beatissimam, 14 jul 2014
    Laatst bewerkt: 14 jul 2014
    Bouillonblokken in je nasi is natuurlijk al vloeken in de kerk! (Grapje:D).
     
  8. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    #8 Beatissimam, 14 jul 2014
    Laatst bewerkt: 14 jul 2014
    Nee joh.

    Het hoort in de Oosterse keuken thuis. Je kan het ook prima weglaten.
    Maar van af en toe wat ve-tsin in je eten krijg je niks.

    Ve-tsin - Zeewierwijzer: info over zeewier, algen, voeding, verzorging, gezondheid

    Nasi maakt mijn man met pandangrijst, kipfilet, arachide-olie, ui, knoflook, sambal, ketjap, kurkuma, gemalen korianderzaad (ketoembar), gemalen komijnzaad (djinten) en ei (het kan ook met hamlappen en/of hamblokjes, maar wij eten geen varken).

    En als groente: prei en rode paprika.
     
  9. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    ik heb m laatst gemaakt op deze manier:

    kook in een pan kippenbouten (dus geen poten), ongeveer 20 minuten dan zijn ze gaar. Gebruik het water van de kippenbouten voor het koken van de rijst.
    Dan krijg je een vrij vette rijst.

    Verdere ingrediënten die je erin kunt doen om het op die van chinees te laten lijken: gesneden schouderham, geroerbakte prei, roerei.
     
  10. tuc

    tuc Niet meer actief


    Ow nou wat ik ervan las kun je er van alles van krijgen..maar das dus schromelijk overdreven??

    edit: van jouw link word ik toch ook niet echt blij;)
     
  11. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja, dat is overdreven. Alles met mate, weet je nog?
     
  12. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Zo gevaarlijk zal het wel niet zijn.

    Een miljard chinezen 100 miljoen of meer Indonesiërs, Japanners ook genoeg van.

    Alles met maten.
     

Deel Deze Pagina