appels en peren zijn nu kakelvers, dus logisch dat ze even hard blijven. Gala wordt echt wel wat zachten na een paar dagen buiten de koelkast. Let er op wat voor peren je koopt en waar ze vandaan komen. Ik zou nu gewoon voor hollandse conference gaan en ook die een dag of 3 laten liggen. Groenteboeren zijn idd heel goed in advies geven Ik ben opgegroeid op een fruittelerij, dus weet er gelukkig ook wel wat van. Mijn favo seizoen is dit niet, maar met appeltjes en peertjes kan je goed varieren hoor! Ik doe appel altijd even een minuutje in de magnetron, wordt de geur ook lekker sterk van!
Oh, ik wist niet dat kiwi nog niet mocht. Heb het een keer geprobeerd, geen probleem. Ik moest daarna wel erg lachen om haar poep, die zag er uit als geprakte kiwi met al die zwarte stipjes van de kiwizaadjes er in! Appel inderdaad even 1 minuut in de magnatron, dan kun je het prakken. En ander fruit gewoon te lang op de fruitschaal laten liggen. Meloen is inderdaad alleen maar water als je dat prakt. Druiven heb ik ook geprobeerd. We hebben blauwe druiven in de tuin, superrijp. Ik zat ze eerst 1 voor 1 uit te knijpen en de pitjes er uit te vissen, maar daar had mijn dametje geen geduld voor (ik ook niet). Toen maar een hand vol druiven genomen, uitgeknepen, even door een zeef gewreven om de pitjes er uit te halen en klaar. Is dan wel druivensap ipv hapje, dus er ad-hoc een banaan doorheengeprakt, wist niet zo snel niets anders te bedenken. Maar ze vond het helemaal geweldig! Dus zelf ook maar even een hapje geproefd van deze wonderlijke combinatie, en het is echt zalig! Dus: banaan met blauwe druiven. Jummie.
Volgens dat schema mag je o.a. pas smeerleverworst gaan geven bij drie jaar en mais bij anderhalf jaar.. Vaag, maispap is hier vaak het eerste hapje wat een kindje hier aan bijvoeding krijgt.
Dit is de uitleg daarbij van borstvoeding.com Smeerworst bevat: veel zout; veel verzadigde vetten; lever (hierin zitten de afvalstoffen van het dier); andere ingrediënten zijn vaak: varkensspek, varkenscollageen, eiwitten, specerijen en emulgatoren; allerlei onduidelijke andere toevoegingen, zoals bijvoorbeeld slachtafval. Smeer(lever)worst 'De lever is het orgaan dat meehelpt het lichaam te ontgiften [resten van verbrandingprocessen en chemische verontreiniging]. Deels slaagt de lever daarin, en voor een deel slaat de lever de gifstoffen op [zodat ze niet meer circuleren in het bloed]. Een goed voorbeeld daarvan zijn zware metalen en PCB's [zeer giftige stof], deze worden altijd opgeslagen in de lever omdat deze stoffen niet afgebroken en niet uitgescheiden kunnen worden. Elk dier loopt rond met een vervuilde lever [de mens trouwens ook]. Smeer[lever]worst en leverpastei zijn gemaakt van lever, soms tot 30%. Meestal varkenslever. Een lever is vet, en dierlijke, harde vetten zijn slechte en ongezonde vetten. Andere ingrediënten zijn vaak: varkensspek, varkenscollageen, zout, eiwitten, specerijen en emulgatoren." "Smeerworst zonder lever is minder slecht omdat het geen lever hoeft te bevatten. Een lever van een klein kind functioneert nog niet goed, dat gaat de lever pas echt goed doen in de loop van het tweede jaar. Anderen hanteren de leeftijd van 7 jaar. Dus: De lever van het kind functioneert nog niet 100% en het kan de schadelijke stoffen uit de smeer[lever]worst niet goed verwerken; dus wordt de lever van een baby en peuter al in een vroeg stadium vervuild met schadelijke gifstoffen uit de lever van een dier. Ik adviseer daarom dat kinderen zo laat mogelijk giftige stoffen in hun eten krijgen en dat er voor andere vormen van broodbeleg gekozen wordt.
Mijn favo seizoen is het nu ook niet... Ik weet nooit zo goed wat er in welk seizoen te krijgen is, maar veel wat ik Eva de afgelopen maanden heb gegeven is er niet meer... Ik gaf vaak perzik en banaan, maar banaan zorgt een beetje voor verstopping bij Eva en ze krijgt het op maandag en vrijdag al op het kdv, dus ik geef het haast niet meer. Perziken zie ik niet meer in de winkels, nectarines wel dus die geef ik nu, maar wordt op borstvoeding.com pas aangeraden vanaf 8 maanden dacht ik. Pruimen gaf ik ook, maar zie ik ook niet meer. Ik geef nu ook druiven, de pitloze, doormidden snijden en velletje eraf trekken. Als je druiven met pit hebt kan je dan ook de pitjes eruit halen. Ik geef alles trouwens in stukjes. Meloen heb ik ook we gegeven, maar dat vind Eva niet zo heel erg lekker en ze vielen de laatste keren een beetje tegen. Van de winter maar mandarijntjes gaan proberen, die zijn dan het lekkerst (dat weet ik dan weer wel) en dan is Eva er ook oud genoeg voor.
Lust Eva geen mango? Die zijn nu ook erg lekker! Ik haal ze altijd bij de albert heyn, en dan neem ik altijd een groene. Die zijn het lekkerst. Ik had een keer een rode maar die was overrijp..
Mango vindt ze niet lekker helaas.... het is ook best een specifiek smaakje. Misschien maar weer eens een paar dagen aanbieden, zelf vind ik het wel lekker, dus het komt toch wel op!
Mijn zoontje is echt dol op mango! Inderdaad wel een specifiek smaakje. Misschien ook een tip voor TS?