Moeite met collega

Discussie in 'De lounge' gestart door me1989, 4 dec 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. me1989

  me1989 Fanatiek lid

  29 dec 2013
  2.204
  324
  83
  In juli typte in onderstaand topic:

  Ik weet niet goed waar ik dit moet plaatsen en ik zal proberen het kort te houden :roflmao:..

  Ik werk al 14 jaar in de kinderopvang en had een vast contract bij mijn vorige werkgever, maar vond de groepen te vol en kon er geen voldoening meer uit halen.

  Een half jaar geleden kwam er een vacature vrij bij een kleinschalige opvang voor precies de dagen die ik wilde. Ik heb na lang twijfelen gesolliciteerd en ben aangenomen. Degene die me heeft aangenomen was zelf al naar een andere vestiging voordat ik begon en puntje bij paaltje ben ik ook niet onder eerlijke voorwaarden aangenomen.

  Er zat dus iemand in de ziektewet en toen ik eenmaal aangenomen was, was ze spontaan weer beter. Alle collega's zijn heel aardig, maar diegene die ziek was doet aardig, maar is het niet. Al vanaf het begin merk ik dat ze het gevoel heeft dat ik haar plek in wil nemen of dat ze het gewoon vervelend vindt dat er iemand is aangenomen. Ik wil absoluut niet iemands plek innemen en ik probeer juist heel flexibel te zijn en te schuiven met dagen waar het iedereen maar uit komt.

  Na de zomervakantie komt er een nieuw rooster en dat is nu een behoorlijke puzzel. Iedereen is erg flexibel en doet zijn/haar best om mij te kunnen 'houden '. Maar die 1e collega niet. Deze week heeft ze meerdere keren waar ik bij stond tegen andere gezegd dat ze al veel langer voor de organisatie werken en gewoon moeten zeggen wat ze willen qua dagen en diensten 'maar niet persoonlijk bedoelt hoor'. En nog meer van dat soort dingen. En ik voel me er gewoon echt heel rot over. Dat weet ze waarschijnlijk ook heel goed, anders zeg je dat al niet op het moment dat ik binnen kom lopen.

  En helemaal niemand gaat tegen diegene in ondanks dat ze allemaal vinden dat ze ook best weleens wat flexibeler mag zijn. Nee, stel je voor dat de sfeer/vriendschap hierdoor verpest wordt. Want het is 1 grote vriendinnen kliek. En het ligt niet aan mij, want die 1e collega roddelt over iedereen behalve haar vaste team. Maar nu verpest het de sfeer ook..

  Ik weet gewoon niet zo goed wat ik er mee aan moet. Het lijkt er op dat ze me sneaky buiten spel wil zetten. Maar ik heb na 14 jaar mijn baan opgezegd voor mijn droom locatie met favoriete werkdagen en uitzicht op een vast contract en dat bleek 1 grote leugen..

  DIT BOVENSTAANDE had mijn leidinggevende in de gaten en het is toen een soort van uitgesproken.

  Alleen nu een half jaar later merk ik nog steeds dat ik op mijn tenen loop bij die collega. Nooit kan er eens een compliment vanaf, alleen maar kritiek. En dan nog het liefste stiekem via de app ook (dat ze dingen uit mijn boodschappenmandje heeft gehaald of dat er iets vies terug in de kast heb gezet en mij daar dus indirect van beschuldigd). En even ter verduidelijking ze onderneemt zelf echt niks met de kinderen, hooguit een boekje lezen. Alle activiteiten komen van mij uit en als ik met de kinderen ga wandelen blijft ze liever op locatie om schoon te maken (de dingen die ik een dag daarvoor nog heb afgenomen, dus ook dat voelt als kritiek).

  Mijn contract is verlengd en we moeten weer om tafel voor het rooster. De dag dat ik met haar samenwerk moet er iemand van het rooster af en naar een andere dag. Maar mijn man is die dag thuis voor onze kinderen en ik wil die dag graag blijven werken anders kost het alleen maar geld. Mijn collega werkt al jaren dezelfde dagen en iedereen wijkt altijd voor haar, maar ik wil dit nu even niet eigenlijk. Voor ieder ander zou ik me wel in alle bochten wringen.

  Tegen de andere collega's doet ze trouwens niet zo, dat is 1 grote vriendinnenkliek die al jaren samenwerkt en tegen de rest hou ik me maar een beetje neutraal, anders wordt het gelijk door verteld.

  Ik spreek haar wel op haar gedrag aan, maar mijn leidinggevende weet niet dat ik dit nog zo ervaar, omdat ik het probeer te negeren en hoop dat de lol er dan vanzelf af gaat.

  Wat zouden jullie doen? Wel of niet het gesprek aangaan met mijn leidinggevende? Ik wil de sfeer ook niet slechter maken, maar ondanks dat ik het met mijn andere collega's wel super goed kan vinden kan ik dit ook niet bij hun kwijt.

  Alle invalkrachten en de tijdelijke leidinggevende die een zwangerschapsverlof waarneemt zeikt ze trouwens ook af hoor, niemand is in haar ogen goed genoeg, behalve het al jarenoude team.

  Sorry voor mijn ontzettend lange verhaal!
   
 2. Neilia

  Neilia Niet meer actief

  Dat je daar überhaupt nog werkt!
  ik was er allang klaar mee geweest.

  maar ja ik zou dus het gesprek aan gaan bij je leidinggevende.
  En dan alles op tafel gooien. Gewoon eerlijk zijn en ook duidelijk uitleggen hoe jij je hier onder voelt.
   
  bloem82, Anna009, citroenrasp en 8 anderen vinden dit leuk.
 3. Krabje

  Krabje Fanatiek lid

  8 dec 2011
  2.775
  889
  113
  Ik zou dit met je leidinggevende opnemen. Laat die dit regelen. Neem ook aan dat die de roosters maakt en niet jullie als pm-ers.
  Wat ongelooflijk rot zeg, zo'n collega kan je echt het werk plezier ontnemen
   
 4. Magnolia29

  Magnolia29 VIP lid

  30 nov 2015
  10.421
  21.227
  113
  Vrouw
  Volgens mij kan 't niet veel slechter dan dit, dus inderdaad het gesprek aan gaan en weer alles op tafel gooien. Hoe vermoeiend ook. Sterkte!
   
 5. me1989

  me1989 Fanatiek lid

  29 dec 2013
  2.204
  324
  83
  Het gaat om 1 dag per week, met mijn andere collega's heb ik wel veel lol. Alleen als er dan dingen die ik voor een activiteit bestel niet aankomen en dat in de groep gooi. Appt die 1e collega me de keer er op dat ze dingen heeft verwijdert vanwege het budget (altijd mijn dingen voor activiteiten en zelf besteld ze wel dingen om zelf op te eten) en zodoende weet ik dat het dus doorverteld wordt en vervolgens doet ze het niet meer stiekem maar appt ze.

  Ik heb aan mijn leidinggevende gevraagd of ik dingen voor activiteiten mag bestellen, dat mag ik gewoon en dat heb ik vervolgens weer medegedeeld aan de collega waar ik problemen mee heb.
   
 6. me1989

  me1989 Fanatiek lid

  29 dec 2013
  2.204
  324
  83
  Ja het is gewoon jammer dat iedereen wel weet hoe ze kan zijn, maar omdat het ook privé vriendinnen zijn maakt het de situatie lastig. Als zei eruit gekickt wordt of op haar kop krijgt dan is dat wel door mij. Terwijl ik het verder wel onwijs naar mijn zin heb met mijn andere collega's en vooral met de kinderen natuurlijk.
   
 7. esklessebes

  esklessebes VIP lid

  23 mrt 2014
  5.996
  3.013
  113
  Misschien moet je voor jezelf opkomen en niet zo druk zijn met haar.

  Als jij dingen mag bestellen van je leidinggevende ben je gek om bij haar verantwoording af te leggen.

  Doe je ding en ga ervoor!
   
  NiekeKris, Zeebra en Nellie4 vinden dit leuk.
 8. Sado

  Sado VIP lid

  16 mei 2016
  16.083
  12.877
  113
  Je geeft aan “haar op haar gedrag aan te spreken” maar ben je weleens echt het gesprek aangegaan met haar? Om te vertellen hoe je je hierbij voelt (met concrete voorbeelden)?

  Mocht je dat nog niet hebben gedaan, zou dat de eerste stap zijn die ik zou adviseren, in plaats het via de leidinggevende te spelen.
   
 9. Nellie4

  Nellie4 Fanatiek lid

  25 jan 2017
  4.173
  6.306
  113
  Dit inderdaad en vasthouden aan die ene werkdag die je graag wilt behouden. Gewoon schijt hebben aan haar.
   
  esklessebes, Vero0504 en Athina vinden dit leuk.
 10. me1989

  me1989 Fanatiek lid

  29 dec 2013
  2.204
  324
  83
  Dat is nogal lastig als ze het verwijderd nadat ik die week niet meer kom en het maandag er dus niet bij blijkt te zitten. En ik heb haar er op aan gesproken en dan doet ze opeens heel nep lief.
   
  esklessebes vindt dit leuk.
 11. Naturel

  Naturel Fanatiek lid

  5 sep 2013
  1.511
  241
  63
  Noord-Holland
  Ik heb een collega gehad die de boel terroriseerde.. haar aanspreken er op veranderde bij mij niks. In het gesprek met haar en leidinggevende bood zei excuses aan en gaf ze aan zich nergens bewust van te zijn. Een dag er op, zei ze lachend tegen een andere collega; "pas maar op wat je zegt, want ze stapt huilend naar de leidinggevende"

  Ik ben daar weg gegaan. Net als velen voor mij, niemand leek goed genoeg om er te werken.

  Ik hoop dat het bij jou anders is of anders afloopt. Zorg er voor dat je zelf nog werkplezier houdt en dat het niet al je energie gaat kosten. Heel veel succes
   
 12. Nellie4

  Nellie4 Fanatiek lid

  25 jan 2017
  4.173
  6.306
  113
  Dan zeg je tegen haar dat zij het mag oplossen voor jou. Dan leert ze het wel af, nu komt ze er mee weg.
   
  Zeebra en Jessi79 vinden dit leuk.
 13. me1989

  me1989 Fanatiek lid

  29 dec 2013
  2.204
  324
  83
  Ik hoop het ook. Wat vervelend dat het bij jou zo ver is gekomen.
   
  Naturel vindt dit leuk.
 14. Felice

  Felice VIP lid

  22 apr 2009
  5.362
  5.939
  113
  Screenshot/printscreen maken als je je bestelling er in hebt gezet en opslaan.
  St het er op maandag niet bij? Naar de manager er mee.

  Is de manager ook bevriend met haar trouwens?
   
  bloem82, Mammavantwee, Lies1611 en 4 anderen vinden dit leuk.
 15. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  16.091
  6.462
  113
  Wat een rot situatie. Persoonlijk zou ik in gesprek gaan met je leidinggevende.

  Aangeven wat je hier schrijft.
   
 16. esklessebes

  esklessebes VIP lid

  23 mrt 2014
  5.996
  3.013
  113

  Zou wat een ander hier ook zegt een screenshot maken, cc naar je leidinggevende met dit heb ik besteld. Staat het er de ma niet bij en gaat ze wat zeggen dan ga je naar je leidinggevende.
  Moet je wel zeker weten dat het wel geleverd is. Maar dat krijg je vast te horen als jij zelf de bestelling doet?
  Zou haar sws dat screenshot niet meer sturen die kans heeft zij nu wel gehad.

  Zij valt eens door de mand!

  Overal heb je walgelijke collega s hoor, hou plezier in je werk en maakt zij het jou lastig dan maak jij het lastig voor haar.
   
 17. Eenkadootje

  Eenkadootje Fanatiek lid

  5 mrt 2013
  4.403
  2.247
  113
  Is het mogelijk dat je man een andere dag thuis is voor de kinderen?
  Kan hij dat op zijn werk regelen?

  Want dan kan je het zo regelen dat je niet meer met haar hoeft samen te werken. Dat scheelt voor jou zo irritatie.

  Vervolgens regel je een budget voor jouw activiteiten met je leidinggevende.
  En geef je per week door wat je plannen zijn, en wat je daar voor nodig hebt.
  Je leidinggevende ziet telkens wat jij per week aan leuke actieve dingen regelt voor de kids, dat wordt zeker gewaardeerd door de ouders enz.

  Zij gaat niet veranderen, ze heeft al lang besloten dat je een indringer bent.
   
  Ayla7000 en Dubbelgeluk vinden dit leuk.
 18. me1989

  me1989 Fanatiek lid

  29 dec 2013
  2.204
  324
  83
  Alle appjes bewaar ik, daar staan ook al genoeg dingen in..

  De collega's van mijn man hebben andere dagen vrij, dus hij verwacht dat op een andere dag vrij lastig wordt. Na de vergadering kan hij dit nog wel vragen.

  Ik denk dat mijn leidinggevende heel goed ziet dat ze twee gezichten heeft.
   
 19. Anna009

  Anna009 VIP lid

  30 mei 2008
  8.286
  3.582
  113
  Home
  Ik zou een gesprek met haar en de leidinggevende erbij vragen
  En dan alles wat jou dwarszit eerlijk op tafel gooien zij zal dat waarschijnlijk niet doen maar dan ben jij het kwijt
  Je moet meer voor jezelf opkomen

  En ik zou absoluut niet ruilen voor haar

  Als jou leidinggevende echt doorheeft hoe zij is en daar niks mee doet dan is het ook geen goede leidinggevende en zou ik dat ook benoemen want die praat ook mooi met jou mee maar vervolgens verandert er niks
   
 20. jessy77

  jessy77 VIP lid

  9 aug 2007
  8.447
  5.439
  113
  Je hebt haar aangesproken zeg je maar volgens mij ben je veel te lief. Tijd om iets duidelijker te zijn, geef haar beleefd maar krachtig aan dat je niet meer van plan bent om je werkplezier te laten vergallen door haar gedrag. Met zulke mensen werkt directheid het beste.
   
  Vergeten en Nellie4 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina