Moeite met poepen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door gtjuh, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. gtjuh

  gtjuh Lid

  20 mrt 2014
  52
  0
  6
  NULL
  NULL
  Hallo,

  Onze zoon van 4 weken heeft veel moeite met poepen.. Hij krijgt borstvoeding. Hij had vorige week de hele week niet gepoept. Volgens het consultatiebureau is hij daar nu nog wel te jong voor en vooral ook omdat hij er zelf last van heeft. Ik kreeg daar de standaard tips zoals fietsen met de benen, buikmasseren etc. Dit helpt allemaal niks. Hij laat wel veel windjes altijd. Nu heb ik van de huisarts lactulosr gekregen en nog wat anders gekregen waardoor hij uiteindelijk wel heeft gepoept. Dag daarna gestart met lactulosr en dat krijgt hij nu 3 dagen, maar hij heeft alweer 3 dagen niet gepoept. Hij is nu ook wel jengelig, trekt met beentjes, perst maar er komt niks.
  Heeft iemand misschien nog tips? En weet iemand hoelang het duurt voordat lactulose werkt? Ik vind het zo sneu voor hem en zou hem graag helpen..
  Alvast bedankt
   
 2. Brisje

  Brisje Actief lid

  15 jan 2014
  238
  0
  0
  NULL
  NULL
  Heb lange termijn tip en korte termijn

  Lange termijn is begin met een probiotica (door flesje afgekolfde melk) ik gebruik ortiflor start van orthica, werk super en zorgt voor een goede darm flora wat de weerstand van je ukje ondersteund. Maar buiten dat helpt het de darmpjes rijpen waardoor poepen makkelijker wordt.

  Korte termijn is een waterspuitje. Een spuitje vullen met water (37,5 graden) en dit in zijn anus spuiten. Werkt als een soort klysma maar dan 'natuurlijker'. Ik zou dit wel alleen doen als je kleintje erg verstopt zit anders niet.
   
 3. San99

  San99 Actief lid

  25 nov 2013
  182
  0
  16
  Probiotica heeft hier ook goed geholpen. Wij hadden abc dolphilus. Verder deden we af en toe wat olie op de thermometer en dan voorzichtig in de anus op en neer. Dat hielp altijd maar mag je niet te vaak doen. Volgens mij omdat ze dan luie poepers worden en je de anus kan beschadigen.
   
 4. Chocoholic

  Chocoholic Fanatiek lid

  25 sep 2011
  2.806
  417
  83
  Gewoon wat olijfolie?
  Mijn jongste krijgt wel de fles en daar doen we een paar druppels olie in als ze al een paar dagen niet heeft gepoept. Ook wat water tussendoor geven kan wat helpen..?
   
 5. San99

  San99 Actief lid

  25 nov 2013
  182
  0
  16
  Ja gewoon wat olijfolie. Door de fles heb ik ook wel eens gehoord maar dan zou ik wat kritischer zijn met welke olie je gebruikt, bijv zonnebloemolie.
   
 6. Vosje7

  Vosje7 Actief lid

  3 apr 2013
  119
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wist je dat BV kindjes vaker meer dan 1 week niet poepen? Dit is heel normaal en je hoeft hier niet ongerust over te zijn. Alleen als je kindje er echt veel last van lijkt te hebben zou ik er iets aan gaan doen. Mijn kindje had last van krampjes rond deze leeftijd en poepte ook niet zo vaak, maar ja, het is heel moeilijk om te beoordelen of hij door krampjes last heeft of doordat hij zo lang niet heeft gepoept. Ik toen zo af en toe de thermometer-methode toegepast, haha, gewoon even zijn temperatuur opmeten en dan poept hij ook meteen. Dit mag je echter niet te vaak doen want dan kunnen ze eraan wennen. In ieder geval twijfel ik echt of je medicatie zoals lactulose moet geven! Zoals gezegd is lange tijd niet poepen voor BV kindjes normaal en volgens mij is het beter om geen medicatie aan wie dan ook te geven als het niet echt nodig is...
   
 7. Tante Truus

  Tante Truus Actief lid

  14 jul 2014
  311
  71
  28
  Ik zou geen olijfolie doen, die is heel rijk aan voedingsstoffen en vetten. Dat is best een aanslag op die kleine darmpjes. Als je olie wil gebruiken, dan zou ik kiezen voor maiskiemolie. Die is heel arm aan vetten en hebben ze bijna geen last van. Bovendien werkt dat heel goed, als je het door een flesje doet. Bij BV zou ik een theelepeltje zo geven, vlak voor of na een voeding.
   

Deel Deze Pagina