We hebben dit nog nooit hoeven gebruiken eigenlijk. De jongste eet sowieso alles. De oudste lust veel verschillende dingen dus ook niet echt een probleem. Alleen qua hoeveelheden gaat het bij haar de laatste jaren wat minder. Haar lichaam redt het er ook niet meer op en van de week gehoord dat ze in de categorie ernstig chronisch ondervoed valt. We maken hier dus geen strijd om wat er gegeten wordt maar hoeveel. Zij mag dat dus niet meer zelf bepalen.
Mijn zoon eet eigenlijk altijd wat anders, die lust bijna niks qua avondeten, dus de groentes die hij wel lust eet hij dus steeds, ik wil toch dat hij voldoende gezond eet, ik heb hem weleens verplicht te proeven, maar dan gaat hij écht spugen , mijn dochter moet alles proeven en ook eten wat ze minder lekker vindt. We houden wel rekening met wat ze lekker en minder lekker vindt en eten bepaalde dingen dus expres als ze er niet is. Dochter lust bijna alles. Ze lusten gelukkig allebei wel eigenlijk alle soorten fruit, dus voor variatie voor mijn zoon zorgen we voor veel verschillende fruit.
Nope. Onze zoon is een kernautist en eet heel selectief: -Brood -Appels -Druiven -Gedroogde cranberries en ander gedroogd fruit -Koek -Groente/fruitsmoothie met een specifieke samenstelling (courgette, venkel, appel, banaan) -Friet -Verschillende snoepjes (drop, pepermunt) -Chocola -Vitaminesupplementen Ik hoef met niets anders aan te komen, dit is het menu.
Anders Ik heb hier 2 slechte eters (de jongsten), 1 goede (de oudste) en een mekkeraar (mijn vriend). Als ik vers kook dan heeft iedereen de keuze, of ze eten dat, of ze eten niets. Ik zorg wel dat er in ieder geval iets op het bord ligt voor iedereen wat er eerder wel goed in ging. Dus als er helemaal niets gegeten wordt, geen toetje. Voor de kinderen dan toch, mijn vriend bepaalt dat uiteraard zelf. Als we fastfood eten, dan eet de jongste brood. Ze lust de 3 p's niet. En als ik voor 2 dagen heb gekookt, dan mag er bij ronde 2 ook brood gegeten worden. Edit: onze oudste heeft autisme niveau 3 en lust bijna alles wat ik op tafel zet.
Dit ja. Ik heb altijd wel rouwe wortels in huis dus dat krijgt ze dan als ze het niet lust. Wij eten ook vaak pittig en dat lust ze niet en dat is prima. Ik ga het niet laten voor haar en dan krijgt ze gewoon wat simpels. Als kind hoeft ik 3 dingen niet te eten en waren ze best streng met het bord leeg eten en zo willen wij niet zijn. Ook krijgt ze altijd haar toetje.
In principe wel. Ze moeten in ieder geval alles proeven. Ik zorg wel dat er nooit twee dagen achterelkaar iets op tafel staat waarvan ik weet dat ze het moeilijk eten. En vaak houden we een restje groente over en dat mogen ze dan een andere dag opeten en dan bak ik er een hamburger bij ofzo. de gewone groentes als bloemkool, broccoli, boontjes etc gaan er hier prima in namelijk. Van de week had ik stamppot koolraap gemaakt met stroop en spekjes. De oudste weigerde dat gewoon ook maar te proeven. Ja dan is er wel even strijd.
Mijn kinderen moeten niets, maar heb het geluk dat ze eigenlijk alles eten. Het lijkt mij persoonlijk verschrikkelijk om te moeten eten waar ik van walg, dat wens ik ook mijn kinderen niet toe. Misschien denk ik er ook wel zo makkelijk over omdat mijn kinderen van die makkelijke eters zijn hoor.
Voor de jongste: Altijd een hapje proeven. Sommige dingen lust hij echt niet en daar houden we rekening mee. Dat doen man en ik voor onszelf ook natuurlijk. Ik ga ook geen dingen koken die ik niet lekker vind. Hij eet vrij goed en veel. Wil ook regelmatig zelf iets nieuws proberen. voor de oudste met ass is het erg beperkt. Hij eet bijv van groente alleen sperziebonen en komkommer. Daar krijgt hij dan een vast aantal van, en die telt hij na. Wat er op zn bord ligt moet op. Maar hij eet vaste maaltijden, want iets vreemd wil/kan hij niet proberen. Heel af en toe probeert hij uit zichzelf iets nieuws en dat wordt dan beloond.
Ik kies nee, omdat hij ook bepaalde complete gerechten niet lust (zoals nachoschotel of kip tandoori)en we voor hem pasta maken dan. Maar t is geen moeilijke eter verder, probeert graag iets nieuws
Nee. Want hij is 2.5 jaar en heeft ASS. Dus dat er überhaupt iets ingaat is HOERA! Hij is heel moeilijk met texturen en smaken, zodra je ook maar iets van druk zet eet hij zo een week niet.
Bij ons gaat het ongeveer net zoals bij mij vroeger. Ik kook 1 gerecht, dochter is vegetariër en ik eet weinig vlees, dus ik zorg dat er voor ons een vleesvervanger is of dat het vlees er gewoon los bij zit of alleen door een bepaald deel, zoals lasagna. Als ze echt iets niet lusten, dan hoeven ze dat niet te eten. Gelukkig is dat op een hand te tellen. Hoeveelheid boeit me ook niet, ze hebben allebei een normaal postuur en eten goed.
Nee, in die zin dat ik mijn kind niet kan dwingen te eten. De jongste is ook een wat kieskeurigere eter de oudste is makkelijker maar eet ook lang niet alles. Ze hebben beide ASS en zijn in sommige andere dingen, bepaalde denkpatronen bijvoorbeeld, ook wat stug en niet zo flexibel. Ik vermoed dat dit qua eten dus ook niet altijd meehelpt. Ik wil dat ze wel altijd proeven van de normale dingen. Er is ook altijd wel iets wat ze lusten op tafel. Mijn man en ik houden overigens juist t meest van rijst/mihoen/enzovoorts en dat eten de kinderen juist helemaal niet. Dus bij dat soort dingen maak ik wel vaak wat anders klaar voor ze, gewoon simpel een vleesje, aardappelbolletjes/rösti uit de airfryer en wat groente ofzo. Ik merkte een paar jaar geleden dat ik dat namelijk ging ontwijken om te maken en dat wil ik niet meer. Wij vinden dat lekker en dan eten ze maar wat anders. Oudste wil overigens nog wel eens vaker iets proberen. Maar als er iets is wat ik niet wil, is het strijd over eten. Eten moet fijn zijn, als t even kan lekker en bovenal gezond.
Tot 4 jaar niet, vanaf 4 wel. Ze moeten alles eten wat ze voor hun neus krijgen met avondeten. Dat hoeft maar weinig te zijn, maar ze doen het wel. Er is ook geen discussie over, het is een gegeven, en ondanks dat onze kinderen echt geen engeltjes zijn doen ze het vaak zonder gedoe.
Ik vind het belangrijk dat mijn zoon voor zichzelf leert hoeveel hij moet eten en wat hij wil weten. Daarom ben ik er met de maaltijden heel makkelijk in. Mijn vriend en ik hebben ook een heel andere smaak, dus het komt zelfs wel eens voor dat we alle 3 een variatie eten van de maaltijd.
Wij hebben een aantal regels mbt de warme maaltijd: - je zegt niet dat iets vies is, zonder het geproefd te hebben -vanaf ongeveer 4 jaar geldt dat je van tafel kunt, als je klaar bent, maar dan wordt er dus niet meer gegeten, we hebben geen buffet -zelf opscheppen prima, maar je bord vol plempen en dan na 1 hap vol zitten is er niet bij. Dan eet je nog het aantal happen dat overeenkomt met je leeftijd Verder hebben we graag dat ze luisteren naar hun lijf. Vol is vol. Hier onwijs kritische eters. Maar de oudste proeft sinds een jaar echt veel. En lust ineens ook meer. De middelste is sinds een paar maanden ook veel meer geïnteresseerd in proeven. Ik kook zo dat er altijd wel een onderdeel is, dat het kind lust. En anders eten ze maar brood, fruit, yoghurt etc. Wel begrens ik vanaf ongeveer 3 jaar de keuze in broodbeleg in zo een geval. Dus bv geen hagelslag maar wel humus, roomkaas etc
Ja, ze moeten eten wat de pot schaft. Maar dat houdt met name in dat we 1 gerecht maken. Lust je dat niet/wil je dat niet, prima. Ik laat m'n dochter wel 1 hap proeven. Verder geen strijd aan tafel, het toetje (yoghurt) wordt ook nooit ontzegd. En ze blijft zitten aan tafel totdat wij klaar met eten zijn.
Nee. Ik heb twee dochters, de ene eet alles en de ander bijna niets. Ik wil graag dat eten gezellig is, of in ieder geval zonder strijd. Ze mogen dus altijd fruit oid pakken, maar meestal zorg ik wel dat er in ieder geval iets is wat ze wel lust.
Hier zijn de pleegkids nog redelijk klein. Toen ze bij ons kwamen waren ze niet veel gewend (pizza, goedkope lasagne uit een aluminiumpje, pot sperziebonen en aardappelpuree. ) Dat was het wel zo'n beetje.. Dus ze hebben hier veel nieuwe smaken leren kennen. Hier proeven ze alles. Vinden niet altijd alles gelijk lekker, maar ik vind wel even hapje proberen. Dan probeer ik het een paar weken later nog eens. Vinden ze iets echt niet lekker ga ik niet dwingen. Ik lust ook wel eens iets niet. De kunst is om te doorzien wanneer ze iets echt (nog) niet lekker vinden of proberen om iets lekkerders te krijgen. Haha
Ja: ik kook niks anders voor ze en ze krijgen geen boterham oid. Er moet geproefd worden. Nee: eet je niet dan eet je niet, morgen nieuwe kans. Bord hoeft niet persé leeg. Maar ze eten over het algemeen goed dus een keer nauwelijks eten vind ik geen probleem. Afhankelijk van hoe je de vraag interpreteert dus