monchoutaart wordt niet stijf.

Discussie in 'De lounge' gestart door MamavEsmee, 18 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Ik heb vanmorgen een monchoutaart gemaakt, zoals zo vaak wanneer er iemand jarig is.

    Nu staat de taart al vanaf +/- 12.00 in de koelkast maar wordt niet stijf, al wel iets dikker.

    Heb de taart al zo vaak gemaakt vind het raar dat het deze keer niet lukt.

    Ga vanavond voor de zekerheid de benodigdheden voor nog een taart halen, is hij morgenvroeg nog niet stijf dan maak ik voor morgenavond nog even een nieuwe..;)
     
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.805
    4.191
    113
    misschien je slagroom niet genoeg stijfgeklopt (zelf gebruikt ik gewoon al geklopte slagroom)
     
  3. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Deze was wel lekker lobbig, niet dik maar ook niet waterig.

    Gelukkig is het niet zo veel werk om te doen, maar wel zonde. :(
     
  4. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0
    Ik heb het ook wel eens gehad, en tja je kan er niet echt meer iets aan doen. Hier is hij toen in de vriezer gegaan, toen was het ineens een ijstaart:D

    En anders gewoon een lepeltje erbij geven:p
     
  5. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    Hoe heb je hem gemaakt dan?
    Met of zonder gelatine erbij?
     
  6. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ik doe altijd zonder gelatine en hij wordt altijd stijf! Wat raar zeg.. Had je zon houdbaar pakje slagroom of een beker? Dat pakje moet eerst 24 uur in de koeling.
     
  7. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    als hij nog een beetje loopt is hij ook prima te eten hoor!
    (wel lekker soms)
     
  8. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Net een schaaltje zachte monchoutaart op met een schepje kersen..:D

    De 2e poging staat nu in de koelkast en is al wel stijf.. Zelfde recept, deze is al wel stijf.

    ***

    Heb even zitten googlen:

    Een handige tip is dat u niet kunt snoepen van de taart als u deze maakt. In speeksel zit een enzym dat er voor zorgt dat de MonChoutaart niet opstijft.

    Esmee heeft heerlijk zitten snoepen van het beslag en waarschijnlijk een aantal keer met de zelfde lepel door het beslag gegaan. Ze baalde wel dat ze net niet mocht helpen.:D

    Oja.. Recept:

    http://www.druppels.nl/2007/01/30/monchou-taart/

    Lekkerrrrrrrrrrrrrr!:p
     
  9. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    kan je hem niet even in de vriezer doen??

    geen idee of dat werkt hoor.
     
  10. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    Haha heerlijk kinderen!
     
  11. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Monchou met aardbeien in plaats van kersen is ook heerlijk :D

    Die maken wij ook op het werk en loopt als een tierelier....
     
  12. belinda203

    belinda203 Bekend lid

    23 mrt 2008
    784
    0
    0
    verzorgende I.G.
    Odijk
    Mjammie ik krijg spontaan trek in taart! :D
     
  13. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Door de slagroom een zakje klopvast gedaan? Dat is geen gelatine maar daarvan wordt de slagroom wel goed stijf. Dat gebruik ik altijd, werkt perfect.
     

Deel Deze Pagina