Ik heb vanmorgen een monchoutaart gemaakt, zoals zo vaak wanneer er iemand jarig is. Nu staat de taart al vanaf +/- 12.00 in de koelkast maar wordt niet stijf, al wel iets dikker. Heb de taart al zo vaak gemaakt vind het raar dat het deze keer niet lukt. Ga vanavond voor de zekerheid de benodigdheden voor nog een taart halen, is hij morgenvroeg nog niet stijf dan maak ik voor morgenavond nog even een nieuwe..
Deze was wel lekker lobbig, niet dik maar ook niet waterig. Gelukkig is het niet zo veel werk om te doen, maar wel zonde.
Ik heb het ook wel eens gehad, en tja je kan er niet echt meer iets aan doen. Hier is hij toen in de vriezer gegaan, toen was het ineens een ijstaart En anders gewoon een lepeltje erbij geven
Ik doe altijd zonder gelatine en hij wordt altijd stijf! Wat raar zeg.. Had je zon houdbaar pakje slagroom of een beker? Dat pakje moet eerst 24 uur in de koeling.
Net een schaaltje zachte monchoutaart op met een schepje kersen.. De 2e poging staat nu in de koelkast en is al wel stijf.. Zelfde recept, deze is al wel stijf. *** Heb even zitten googlen: Een handige tip is dat u niet kunt snoepen van de taart als u deze maakt. In speeksel zit een enzym dat er voor zorgt dat de MonChoutaart niet opstijft. Esmee heeft heerlijk zitten snoepen van het beslag en waarschijnlijk een aantal keer met de zelfde lepel door het beslag gegaan. Ze baalde wel dat ze net niet mocht helpen. Oja.. Recept: http://www.druppels.nl/2007/01/30/monchou-taart/ Lekkerrrrrrrrrrrrrr!
Monchou met aardbeien in plaats van kersen is ook heerlijk Die maken wij ook op het werk en loopt als een tierelier....
Door de slagroom een zakje klopvast gedaan? Dat is geen gelatine maar daarvan wordt de slagroom wel goed stijf. Dat gebruik ik altijd, werkt perfect.