Ik heb net mijn kruidenplantjes in de tuin gesnoeid en heb dus een hele bak tijm, rozemarijn en peterselie over. Wie weet wat ik daar mee kan doen? De meeste recepten hebben het maar over een paar takjes, maar ik heb dus best veel over. Hoeft niet per se iets te zijn waar alles samen in kan natuurlijk EDIT: Is van alles tussen de 20 en 30 gram.
Invriezen kan inderdaad prima Verder doe ik de kruiden altijd door de rijst/aardappelen etc. Er past altijd wel iets bij. En dit is een heerlijk recept waarbij je veel tijm op kunt maken: Sunshine soep - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Peterselie kan je erg veel mee.. in soepjes, salades, op stoofpotten. Jumm Tijm en rozemarijn werk ik niet vaak mee, weet wel dat het lekker is met bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven.
Ziet er lekker uit! Alleen... Ligt het aan mij of zijn dat wel veel bouillonblokjes (zout!) in dat recept? Kan ik natuurlijk aanpassen Maar goed, dan heb ik nóg tijm over, dus meer recepten graag! Ik ga ondertussen verder googlen.
Ik vind het persoonlijk niet bepaald zout, het is een vrij zoete soep zelfs. Maar is het zo veel...? 2 blokjes op 1 liter water en vervolgens nog 1 blokje op een halve kilo peen en een ui. Maar het zal vast ook wel lekker zijn met minder zout hoor, persoonlijke smaak he Hij is in ieder geval gezond en het hele huis ruikt altijd heerlijk naar de citroen en gember en tijm!
Toevallig kon ik vannacht niet slapen en ging er een uitzending bij 24kitchen over. Je kunt van harde kruiden kruidenazijn maken, van zachte kruiden kruidenolie. Daarnaast nog kruidenboter of pesto en dat invriezen. Overgebleven kruiden | 24Kitchen
Tijm en rozemarijn zijn heel lekker in italiaanse recepten. Heb gister ook een foccacia gemaakt met rozemarijn, tijm en oregano en dan wat parmezaanse kaas. Heerlijk! Is idd ook lekker op gebakken aardappeltjes. Je zou je kruiden trouwens ook kunnen drogen, dan kun je er wat langer mee doen.
Aardappelschijfjes met knoflook, rozemarijn en zeezout in de oven laten garen. Ik kook ze meestal wel even voor, en besprenkelen met olijfolie. Heerlijk!
Ik weet noet of je van lamsvlees houdt, maar tijm en lamsvlees gaan heel goed samen. Ik maak weleens Turkse lamsspiesjes. Dit recept moet minimaal 24 uur afgedekt marineren in de koelkast. Hier heb je een flinke hoeveelheid tijm voor nodig. Ingrediënten: 1 kilo lamsvlees in blokjes Tijm Halve liter volle yoghurt ongeveer Scheut olijfolie om in te bakken Halve citroen of een scheut natuurazijn) Doe het vlees in een diepe schaal, doe daar de yoghurt overheen (het vlees moet goed bedenkt zijn) daarna doe je de takjes tijm erbij, een flinke scheut olijfolie en dan knijp je een halve citroen of azijn er over (dit zorgt dat het vlees mals wordt) even goed omhusselen met je handen, afdekken en dan een dag in de koelkast bewaren. (Af en toe uit de koelkast pakken en weer omhusselen) De volgende dag doe je de blokjes aan een bamboe spiesje en vlak voor her bakken doe je er zout overheen. Rozemarijn is trouwens heel lekker met gebakken aardappeltjes
2 kleine flesjes olijfolie halen en in de ene de tijm en de andere de rozemarijn. Gebakken aardappeltjes kan zowel alleen met rozemarijn als met tijm. Invriezen. Laten drogen en dan in een bakje stoppen. Vlees marineren. Saus maken.
Ik heb een heerlijk recept voor aardappeltjes met tijm, als je interesse hebt zoek ik het wel even op voor je
In een fles olie steken. Thee van zetten (tijm). Peterselie door een groene smoothie doen. Verder kan je gedroogde rozemarijn en tijm lang goed houden en door je pastasaus of door een vleesgerecht (albondigas bijv.) doen en de rozemarijn over je aardappels met olijfolie en zeezout uit de oven.
I know *zucht van spijt*... Ben zelf half Turks, dus bekend met de Turkse keuken en daar dacht ik meteen aan, maar mijn man houdt er helemaal niet van.