Ik wil voor de verjaardagvan mijn dochter een cake bakken. Nu heb ik een leuke berenvorm van mijn moeder. Ik heb een pak cakemix gebruikt van de Jumbo en precies gedaan wat er op het pak stond. Alleen mijn oven 5 graden lager gezet omdat bij mij alles nogal snel aanbrand De cake zag en perfectos uit! Aan de onderkant wel wat opengespleten, maar dat zie je toch niet. De beer zelf was perfect, niks geen gaatjes, hij kwam in zn geheel uit de vorm en was mooi goudbruin. Dus ik dacht: MOOI! Dan weet ik hoe ik hem moet bakken. Maar helaas:x bij het aansnijden was het helemaal mis. Hij was kogelhard en helemaal droog. De smaak was oké, maar dus echt niet om te serveren. Wie o wie weet wat ik verkeerd heb gedaan? Ik ga vanmiddag nog een poging wagen, want ik wil zekerheid dat ik maandag wel een mooie cake heb
Als je zeker weet dat je genoeg boter hebt gebruikt... Ik zou als ik jou was gewoon een andere cakemix proberen. De ene valt wat lekkerder uit dan de andere. Koopmans is altijd lekker en ik vind C1000 eigen cakemix ook heel goed, die smaakt wat zoeter, een beetje vanille-achtig. Ohja en goed en lang genoeg luchtig kloppen aan het einde op de hoogste stand. Oven op boven- en onderverwarming en inderdaad beter iets lagere temperatuur en iets langer bakken. Verder zou ik het ook niet weten. Succes!
Misschien moet je het wat korter bakken omdat de cake midenr hoog is dan in een standaard vorm(snap je).En zelf vind ik de " echte"merken ook altijd lekkerder. Succes!!
Als je een cake in een berenvorm bakt is die veel lager als een cakeblik. Dus moet de baktijd minder lang net zoals in een springvorm dus ipv 60 min is de baktijd 40 á 45 min. Waar je ook een luchtige cake van krijgt is ipv boter slagroom toevoegen. Dus ipv 150 gram boter 150 ml ongeklopte slagroom. Dat voeg je toe en mix je ongeveer 3 min.
Hoe heet en hoe lang heb je gedaan en hoe stond je oven (hete lucht, boven/onder warmte)? Denk ook te warm en te lang.
We hebben een elektrische oven, die moest op 160 graden, 60-70 minuten. Ik heb hem op 155 graden gezet en na 60 minuten eruit gehaald.
Waarschijnlijk idd veel te lang, omdat de vorm veel platter is en je dus minder diepte hoeft te garen.. Ding is zo te horen volledig uitgedroogd doordat ie veel te lang er in zat. Misschien nog een keer proberen, en dan na een half uur al even een keer testen met een lange prikker of hij al gaar is? Zo niet, iedere 5-10 minuten weer controleren.
Bedankt voor de tips!! Ik heb hem net nogmaals gebakken, nu op 150 graden en 45 minuten en hij is verrukkelijk! Hij is vanbinnen heerlijk zacht en de buitenkant is ook prima! Kan de volgende keer misschien nog 5 minuutjes korter, maar zo is hij opzich ook goed. Thnx
Gelukkig is ie toch nog gelukt . Ik gebruik nooit een cakemix, vond het voorheen (met de 'standaard' cake recepten) ook altijd lastig om een goede, zachte maar niet droge cake te bakken maar gelukkig heb ik sinds een tijdje het pérfecte cakerecept: zacht, absoluut niet droog en hij blijft als je hem goed verpakt in folie dagenlang als versgebakken. Yum . Voor de liefhebbers: Mijn mixed kitchen: Yumusak kakaolu vanilyali (mermer) kek (superzachte gemarmerde chocolade/vanille cake)
Ik denk ook datje hem te lang hebt gebakken dan droogt het meestal uit Hmm die ziet er lekker uit!! Ik ga hem gauw maken bedankt voor het recept