Hoi allemaal, Ik lees een boek van Dr. Sears over attachment parenting en ik vind het een heel fijn boek. Ik wil graag zoiets aan mijn zwangere vriendin geven, maar dan een Nederlandse variant, want wat ik lees is in het Engels. Ik heb al gegoogled, maar vindt alleen Engelstalige boeken. Weet iemand misschien iets soortgelijks, maar dan in het Nederlands? Ik hoor het graag!
dankjewel ik ga meteen even online kijken jij trouwens nog moeders hier gevonden die het "anders doen"? ik zag je oproepje. een vriendin van mij doet het ook ´anders´en ik neem wel sommige dingen van haar over.
We hadden al een groepje hier bij de clubs, viel een beetje dood maar we zijn nu over naar Facebook want als de site weer vernieuwd wordt zijn de clubs toch weg. Maar met 4 in totaal. Erg veel mensen die het "anders" doen blijken hier niet te zitten .
Geen AP-er in hart en nieren maar we doen het zeker 'anders'. Zou het ook fijn vinden om daar meer over te sparren. De club hier heeft het niet gered
Yep D&V is erg ap en ook veel UP unconditional parenting. Ik heb dr. Sears ook alleen in het Engels. Ik was al ap maar na het lezen van dit boek voelt het nog fijner. Nu ze groter zijn passen we het wel af en toe aan maar we blijven een ap gezin
Je hebt ook dit boek in het Nederlands: https://www.bol.com/nl/p/ontspannen-ouders-blije-kinderen/9200000035888952/ wellicht iets meer UP dan AP, maar het past zeker binnen de filosofie van AP. Ik heb de engelse variant hiervan gelezen en dat vond ik een enorm fijn boek.
waar vind ik deze? hier op zp of moet ik dit googlen? bedankt ookRosao, voor de tip van het andere boek. ik denk dat ik toch voor de eerste ga, maar wie weet is dit voor daarná nog leuk.
Ben wel benieuwd waar jullie het precies over hebben Hier ook alles vanuit m'n gevoel. Veel knuffels, liefde en dichtbij me dragen.
Wat valt er onder het 'anders' doen? Ik ben het erg vaak niet eens met de dingen die ik hier lees, maar ben ook geen echte AP-er, met name omdat ik geen borstvoeding geef (al is dat compleet tegen mijn zin).
Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik een moeder zou worden die dingen "anders" zou doen. Maar als ik bepaalde keuzes die we maken met anderen bespreek krijg ik vaak opmerkingen of opgetrokken wenkbrauwen. Mijn man en ik maken duidelijk onze eigen keuzes mbt voeding, vaccineren en opvoeding en lopen niet klakkeloos de maatschappij of het consultatiebureau achterna. We doen dus dingen anders dan het gros van de mensen. We gebruiken wel sommige dingen uit Attechment Parenting maar lang niet alles. Ik heb mijn zoontje niet gedragen (in ieder geval niet na de bevalling ) en we slapen niet samen. Maar het gaat mij ook vooral om bewuste keuzes maken en je kind en je gevoel volgen.
Mensen trekken inderdaad al snel hun wenkbrauwen op inderdaad. Stond laatst nog in de Kruidvat aan een compleet vreemde te verantwoorden waarom mijn kind op z'n buik in de kinderwagen lag Dragen doe ik dan weer wel regelmatig en samen slapen ook, is het niet in hetzelfde bed dan wel in dezelfde kamer. Mij verbazen vooral de 'laat hem toch huilen, hij moet zelf leren slapen' mensen. Gaan jullie überhaupt niet vaccineren of later? Hier de keuze gemaakt er pas later mee te starten.
Wij zijn ook later begonnen, met zes maanden. Het liefst had ik een paar vaccins weggelaten omdat ik het er heel veel tegelijk vind en sommige zijn niet eens goed werkzaam (kinkhoest) of nog niet nodig (hepatitis b). Maar dan zouden we elk vaccin apart moeten geven waardoor onze zoon meer prikken zou moeten krijgen (toch zielig) en het wordt dan niet vergoed. Een vaccin kost al snel zo'n 300 euro. Die keuze bestaat dus alleen voor de rijken. 😏
Madelein, http://www.askdrsears.com/topics/parenting/attachment-parenting/attachment-parenting-babies dit is van het boek wat ik dus heb. Ik slaap wel samen met Kb, maar uiteindelijk zal hij wel in zijn eigen kamertje gaan als ie wat ouder is. Ik vind het nu gewoon wel makkelijk met bv en zo. Kb wordt vaak wakker en slaapt erg onrustig, dus naast mij hoef ik er niet uit (dus eigenbelang maar ook knusheid). Dragen doe ik ook veel, mijn kind heeft het ook nodig. Maar ik vind het ook fijn. Laten huilen doe ik niet. Vaccineren gedeeltelijk en iets later mee begonnen (4 mnd ipv 2 mnd). Ik wil wel misschien een slaaptraining gaan doen. Ik las iets over "fading" dus steeds een stapje verder weg bij het bedje gaan staan. Maar hier wil ik later pas mee starten (en nog meer in verdiepen)
Dat fading heb ik onbewust gedaan. Net zoals rapley erin is geslopen zonder boeken bij ons. Ik vind het allemaal niet zo anders, haha. Dragen zijn we na 3 maanden in gaan verdiepen omdat onze dochter rond wilde kijken en nog niet aan de buggyzit toe was. Luisteren naar je kind werkt gewoon. Het ledikantje staat bij ons ong 40cm van ons bed, omdat we geen extra slaapkamer hebben. Aan het begin bleef ik echt naast het ledikantje staan/zitten, maar jnmiddels ga ik op ons eigen bed zitten met de tablet als ze gaat slapen. Het geeft haar de rust die ze nodig heeft. Als ik wegloop valt ze heel onrustig in slaap en blijft ook de nacht onrustig, dus nog steeds blijf ik iedere avond bij haar. Alhoewel het ook wel goed zal gaan als ik dat niet doe verwacht ik Bij mijn ouders slaapt ze op een eigen kamer (als we daar logeren) en dat gaat trouwens ook prima
Vaccineren doen wij wel volgens programma. R slaapt bij ons aan het hoofdeinde en vanaf de vroege voeding bij mij ( omdat ik dan minder vast slaap en het veiliger vind). Ze slaapt op dr buik. Krijgt BV op verzoek. Laat dr nooit huilen. Dutjes op haar verzoek en niet omdat het tijd is. En vooral heel veel genieten
er is geen toelatingsexamen oid hoor, dat je zonder borstvoeding geen echte ap-er bent. Attachment parenting is gewoon een visie op opvoeden . Betekent niet dat iedereen hetzelfde doet of moet doen. Hier sluit het gewoon erg aan bij hoe we in het leven staan. En dat daar dan een labeltje aan hangt, soit. Dat maakt me dan weer niet zoveel uit. Maakt het wel makkelijker om gelijkgestemden te vinden, dat wel. Voor mij is ap dat je je kind volgt in zijn behoefte, maar ook je eigen grens bewaakt. Dus dragen en voeden hier op verzoek, maar ook weleens in de wandelwagen zodat grote broer bij mama op de rug kan. Of omdat ik dat makkelijker vind. Gewoon zoals het komt.