Nog een kolfvraagje: hoe warmen jullie gekolfde bv op? Ik begreep dat het beter niet met de magnetron gedaan kan worden ivm te warm worden, maar kan het ook niet op laag vermogen? Is een flessenwarmer noodzakelijk of kan het ook au bain marie?
De magnetron doodt de afweerstoffen in de bv geloof ik. Je kan bv zo wel au bain marie als met een flessenwarmer opwarmen, maar sommige kindjes lusten bv ook koud.
Wij waren in het begin in de weer met de flessenwarmer (snapte niks van dat ding) en pannetjes water. Op een dag was hij zo hongerig dat we de fles maar snel even koud gaven. Geen enkel probleem! Vanaf dat moment doen we gewoon koud, wel zo makkelijk. IK haal vaak wel even de ergste kou eraf met de warme kraan. HEb wel begrepen dat de magnetron niet zo goed is, dat het afweerstoffen doodt. Maar als je zorgvuldig de magnetron gebruikt, schijnt het wel mogelijk te zijn. MAar daar weet ik niet het fijne van af.
Een vriendin van mijn werkt in het ziekenhuis en daar doen ze het ook gewoon in de magnetron zegt zij.
Magnetron moet op laag vermogen, zwenken tussendoor etc. Ik vind een flessenwarmer wel makkelijk (is eigenlijk gewoon een instelbare au bain Marie), je zet t flesje erin, gaat wat anders doen en even later is de fles op temperatuur
Mijn jongste drinkt het alleen als het goed warm is, bijna net wat te warm. Ik gebruik nu meestal een flessenwarmer.
Gewoon magnetron. Laag vermogen, 10 seconden, zwenken, en weer 10 seconden. Gaat perfect, en je verliest dan geen voedingsstoffen.
Ik doe het bet als agter. Of er voedingsstoffen verloren gaan zie ik niet maar voor die ene keer vind ik het wel best.
Mijn kinderen drinken het dus koud. Dochter moest het niet als het opgewarmd was en nu bij zoontjes gelijk koud geprobeerd en dat gaat prima. Maar als je opwarmt zorg dan dat je niet voor de 'supersnelle' methode kiest, boven de 37 graden gaan er al voedingsstoffen kapot en melk die tegen de fleswand zit wordt in zo'n supersnel ding al gauw veel warmer dan dat. Dus of op heel laag vermogen in de magnetron of au bain marie (al dan niet in een flessenwarmer) in niet te heet water. Maar goed, ik ben dus fan van koud aanbieden, scheelt een hoop gedoe en geschreeuw bij die stukken ongeduld van mij waarbij honger honger is en wel nu meteen opgelost dient te worden (nou ja, vooral voor mijn man en ouders die het geven als ik werk, in voed zelf altijd live)
Als he nog bevroren is dan au bain marie. staat het al in de koelkast dan gewoon ff onder de warme kraan dat het niet ijskoud is maar gewoon koud. op het kdv doen ze het ook (weer) gewoon in de magnetron. Regels veranderen nogal vaak hierover
Hoi Emilia, IK ben kraamverzorgede en kan je vraag wel beantwoorden. Afgekolfde melk uit de koelkast kun je met flessenwarmer, au bain marie of magnetron niet boven 55 graden i.v.m. verlies van belangrijke stoffen opwarmen. Fles van 100ml. ca 30 sec. in magnetron 15 ml. 45se c, 200 ml ca 60 sec. Allemaal net hoger dan 600 W Halverwege de magnetrontijd even het flesje zwenken. Altijd de temperatuur controleren van de voeding aan de binnenkant van de pols om verbranding te voorkomen. Restjes die niet opgedronken worden moet je altijd weggooien en niet een tweede keer opwarmen.
Ik doe het gewoon in de magnetron hoor, op 450 watt, ongeveer een minuut voor 100ml... Au bain marie is me echt te traag.
Hier au bain marie. Magnetron werd mij afgeraden ivm risico op onregelmatig verwarmen (gedeelte nog koud terwijl ander gedeelte veel te heet kon zijn). Maar misschien als je het heel even verwarmd op laag vermogen dat het wel kan, blijkbaar doen diverse dames hier het wel.
Ik verwarm het in de magnetron. Tien seconden, dan zacht schudden en dan weer tien seconden. De echte kou is er dan vanaf, maar het is nog wel redelijk koud. Mijn zoontje drinkt het prima!