Muffins bekleden met Marsepein

Discussie in 'De lounge' gestart door 078mama, 1 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Als je idd direct een plank op de muffins legt, zodra je ze uit de oven haalt, dan worden ze mooi plat en kun je ze prima bekleden :)
    Verder over korrelige marsepein: die is dan niet vet genoeg. Even wat vet erbij, kneden, en dan is het probleem wel verholpen.
    Ik bestel zelf tegenwoordig marsepein bij www.creacakes.nl: die hebben de goedkoopste zeelandia marsepein die ik tot nog toe heb kunnen vinden, (hoogwaardige kwaliteit marsepein).
     
  2. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    hey daar bestel ik ook tegenwoordig! Moet wel eerlijk zeggen dat ik wel vind dat die zeelandia van hun snel scheurt, vond ik wel jammer.
     
  3. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Echt waar? Hier helemaal geen last van!
     
  4. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ja misschien lag het aan mij, maar ik vond het sneller scheuren dan de andere zeelandia die ik had en ik zag kwa kleur ook verschil.
    Vraag me af of ze dan niet verkeerde hadden gestuurd?
    Wel goede service en hier heb ik het tenminste wel de volgende dag binnen.
     
  5. dianana

    dianana VIP lid

    18 dec 2010
    10.359
    0
    0
    zaanstad
    weten jullie of ik levensmiddellen kleurstof door koekjes beslag kan doen ?
    ik wil aardbei koekjes maken
    die zou ik eerst bekleden met fondant maar t is voor op de PSZ
    ben bang dat t zo machtig wordt
    daarom dacht ik rode kleurstof door t beslag te doen
    maar weet niet of dat ook echt werkt

    zou ook eerst eigenlijk cupcakes maken maar das ook zo 'groot' voor die kleine kinderbuikjes
     
  6. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.067
    2.203
    113
    Brabant
    @diana, denk het wel hoor!
    en anders zou je roze glazuur kunnen doen? (poedersuiker)
     
  7. dianana

    dianana VIP lid

    18 dec 2010
    10.359
    0
    0
    zaanstad
    ja dat zou ook nog kunnen idd maar eigenlijk wil ik echt knal rood

    t was me wel op gevallen dat de marsepein veel roder is dan de rode fondant

    ik heb van de week al test koekjes gebakken om te kijken of ze wel lekker waren
    het moest natuurlijk deeg zijn wat niet heel erg uitloopt in de oven
    wat trouwens ook niet echt gebeurde
    maar nog nooit gebruikt ... t was erg lekker t leken een soort jodenkoeken
    maar na het bakken heb ik de koekjes nog een keer uitgestoken toen ze net uit de oven kwamen en dat gaat ook erg goed

    ik maak ze van de week nog een keertje en dan doe ik er kleurstof doorheen
    mij benieuwen
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Marsepein kun je idd feller kleuren dan fondant. Komt omdat fondant zo hagelwit is :)
    Verder kun je prima levensmiddelkleurstof gebruiken om je koekjes rood te maken.
    Wij hebben hier al eens paarse pannekoeken gegeten :D
     
  9. dianana

    dianana VIP lid

    18 dec 2010
    10.359
    0
    0
    zaanstad
    hahaha paarse pannekoeken
    ik heb t hier eens door de rijst gedaan ...
    was geen suc6
     

Deel Deze Pagina