stom, heb ik net een vraag gesteld over aardappelsalade vergeet ik dit en weet niet hoe ik de titel moet aanpassen....... Maar goed, hierbij mijn vraag: Maken jullie weleens zelf kruidenboter? Zo, ja mag ik jullie recept
Ik weet de hoeveelheden niet precies meer, heb het al lang niet meer gemaakt moet ik bekennen... Maak het altijd op de gok. De ingredienten: 1 pakje roomboter, een paar geperste teentjes knoflook, bieslook en peterselie fijn gehakt. Alles door elkaar, klaar! Je kunt het overigens ook in een wat grotere hoeveelheid maken en dan invriezen. Dan maak je er een soort deegrol van in plastic folie, waar je dan plakken afsnijdt wanneer je het wil gebruiken. Ideaal!
je krijgt ook van duivis geloof ik een zakje met kruiden die je gewoon door de roomboter roert. erg lekker!
Zo maak ik hem ook, alleen voeg ik nog peper en zout toe... Kijk uit met de knoflook, die wordt nog sterker naargelang de boter langer staat. Beter kun je de boter maken en na een uurtje even proeven en eventueel nog het een en ander toevoegen..
ook ik maak het zoals in de eerste reacite omschreven maar ik leg de knoflook gepeld in een kommetje in de magnetron en pof m dan issie niet zo heeel scherp en sterk van smaak maar wel lekker knoflook
bedankt! Ik las ergens iets over dat je roomboter eerst moet smelten, doen jullie dat of 'prakken'jullie het?
ik heb wel eens oranjekleurige kruidenboter gegeten bij een eettentje, zó lekker! Iemand een idee wat daar bij zou zitten? Het smaakte wel als gewone kruidenboter, maar dan nét ietsje minder boterachtig.
gewoon de boter op kamertemperatuur laten komen, ik doe er altijd kruiden bij die op dat moment goed groeien (altijd vers), dus meestal iets van bieslook, peterselie, rozemarijn enz., knoflook, zout/peper en een schep mosterd. Ik maak altijd ruim voldoende, doe het in kleine bakjes en dan lekker invriezen heb ik altijd wat in huis