Muurschildering

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Fibi, 5 apr 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Hoi hoi,

  Wij zijn momenteel druk bezig met de babykamer. Ik wil onder andere de van de volgende afbeelding een muurschildering maken:

  [​IMG]

  Nu is het zo dat wij van twee kamers één kamer gemaakt hebben. Hierdoor is één deur komen te vervallen en deze hebben wij met hout afgetimmerd. Deze staat inmiddels in de grondverf, daaroverheen komt magneetverf (wil er na de geboorte de kaartjes die we krijgen ook tijdelijk dan ophangen - in de boom zeg maar) en daaroverheen dus deze afbeelding.

  Wie o wie heeft hier ervaring mee en heeft tips over hoe ik dit het beste aan kan pakken? Wat voor soort verf kan ik het beste gebruiken (acryl?), vervolgens waarschijnlijk ook nog een laklaag? en wie heeft ervaring met de magneetverf (hij komt er zoals in de gebruiksaanwijzing staat in een driedubbele laag op)? Werkt dit nog goed genoeg als ik mijn afbeelding er op heb geschilderd en inclusief een laklaag?

  Dan zit ik nog even met hoe ik het beste de afbeelding goed op de muur krijg, ben niet zo goed met uit de "losse hand" schilderen/tekenen zeg maar dus ik moet eerst de basislijnen er op hebben. Heb helaas geen overheadprojector tot mijn beschikking. Nu kan ik de afbeelding wel op diverse A3 papieren uitvergroten (en dan aan elkaar plakken) maar dan moet het nog op het oppervlak, lijkt me ook zo'n geklooi om dan vervolgens daarachter te werken met een klein A4 carbon papiertje... Dussssss, iemand een goede tip?

  Ben benieuwd naar jullie reacties hoor! Heb hier al diverse mooie muurschilderingen voorbij zien komen op het forum dus ervaring moet er zijn!
   
 2. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Hé, helemaal niemand? Had toch wel een paar ervaringen verwacht.....
   
 3. Ramoontje

  Ramoontje VIP lid

  28 okt 2005
  32.963
  0
  36
  Misschien een idee om het met de A3'tjes te doen, die aan elkaar te plakken en dan rondom uit te knippen. Dan kun je "natrekken"....(als je begrijpt wat ik bedoel)...

  Vind het een mooie schildering en ook het idee om de kaartjes "erin" te hangen vind ik heel leuk!

  Of misschien kun je ergens een overheadprojector lenen.....
   
 4. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Hé, das inderdaad ook een handige tip, gewoon uitknippen om "omtrekken". Dáár had ik nou net weer níet aan gedacht, hahahah. Denk dat ik dat maar eens ga proberen....

  Thanx!
   
 5. missgroovy

  missgroovy Niet meer actief

  Is de magneet verf kleurloos? Dan zou je evt om de boom kunnen schilderen met magneetverf en niet de boom zelf. Dus dat je de kaartjes aan de takken hangt als t ware,,,,

  Verder als je t gaat aflakken moet je ff kijken hoe je dat wil doen. Anders krijg je 1 groot glazend vlak in je kamer en ik weet niet of dat de bedoeling is.

  ANders zou je alles af moeten maken en aflakken met bv zijdeglans of spuitvernis ofzo en dan als alles goed droog is licht opschuren en dan de magneetverf er helemaal overheen (als ie kleurloos is uiteraard ;) )
   
 6. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Hé missgroovy,

  Nee, de magneetverf is dus allesbehalve kleurloos (de eerste laag van drie lagen die moeten i.v.m. magneetkracht zit er al op). Het is de kleur van een schoolbord zeg maar, echt bijna zwart! Dus ik ga waarschijnlijk hieroverheen een (gebroken) witte basislaag aanbrengen en daar dan overheen schilderen en dan misschien nog een laklaag (moet nog maar even zien hoe en wat dan het beste is)....

  Wil ook de hele oppervlakte met magneetfunctie hebben vind ik wel leuk, en dan allemaal leuke magneetjes erbij proberen te scoren.
   
 7. missgroovy

  missgroovy Niet meer actief

  ahaa ja dan word t moeilijker, dan zou je moeten kijken dat je de lagen zo dun mogelijk houd, maar ja dat word moeilik want zwart komt snel ergens doorheen.

  Mss kun je de muurschildering spuiten :D hihi of ben ik nu te grafitti achtig aant denken :)

  En gewoon tussen de lagen door kijken of het ng wel magnetisch is :D anders heb je dadelijk de schildering af en dan doet de magneetverf niks das ook zonde

  iig succes ermee :D
   
 8. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Hihihi, ja dat zwart is inderdaad niet echt praktisch dan. Maar in principe hoeft de onderkleur maar één laag te zijn, de schildering is immers best summier dus het worden niet veel lagen. Alleen die onderkleur (wit) moet even goed dekkend zijn....

  Enne... Graffiti... mmmm, moet dan geloof ik nog wel effe oefenen, hahaaah. Ben bang dat ik dat niet kan hoor! :)

  Ik probeer het gewoon en hoop (fingers crossed) dat het nog magnetisch blijft. De magneetlaag komt er in ieder geval in drievoud op, dus dat is al iets! ;)
   
 9. lkm

  lkm Actief lid

  3 apr 2007
  142
  0
  0
  ijmuiden
  eeen vriendin maakte haar muurschilderingen met acrylverf en een projektor(geloof dat dat ding zo heet)
  het plaatje legde ze dan op dat aparaat en kwam dan vergroot op de muur eerst tekende ze alles met potlood over en kleurde het daarna in met acrylverf met behulp van het plaatje :idea:
   
 10. jekkia

  jekkia Fanatiek lid

  Die projectors kun je vaak ook huren. Maar je kunt ook een mal (soort stencil) maken van karton (bv van grote doos) en die plak je dan op de muur en de rest kun je dan "inkleuren".
  Dan zit je ook niet met al die A3-tjes

  Zou geen acryl gebruiken maar latex als onderlaag, daar is makkelijk over heen te schilderen. Let wel op dat je de achtergrond eerst goed schoonmaakt.

  Aflakken is niet nodig, mooiste effect krijg je juist als het mat is (vind ik)
   
 11. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  hoi hoi,

  Ik maak zelf muurschilderingen.

  het beste resultaat krijg je met een overhead projector, ik gebruik altijd acrylverf.

  nu heb ik zelf nog nooit met magneetverf gewerkt maar mijn zus wel, die heeft magneetverf gebruikt en daarover heen krijtverf. dus haar kleine meid kan tekenen op de muur en er kunnen ook dingen op gehangen worden.

  de magneetverf doe je dus onder je muurschildering.

  Nu kun je voor de magneetverf exact de vorm van je tekening aanhouden of je neem een groot vierkant vlak, en daarin maak je dan je muurschildering.

  check mijn album voor mijn muurschildering. ik ga trouwens ook een boom maken, maar dan anders en daar hang ik de foto's van de familieleden in als stamboomn zeg maar.
   
 12. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  dit is inderdaad de makkelijkste manier! en als je het met een licht potlood doet kun je nog gummen ook ;)

  je hebt voor die projector van die doorzichtige sheets nodig daarop print je het plaatje
   
 13. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Ik zal ook eens kijken naar de mogelijkheid om zo'n projector te huren, misschien kan dat inderdaad wel...

  En een mal maken van een doos; dan moet je de afbeelding ook nog eerst op dat formaat op de doos zien te krijgen dan kan je hem natuurlijk net zo goed gelijk op de muur maken. ;) Ik wil de afbeelding namelijk behoorlijk groot hebben (deurformaat ongeveer) en die A3-tjes zou ik dan printen.

  Het aflakken zou ik ook niet voor de "mooi-heid" doen maar meer voor bescherming van de afbeelding. Want als je er met magneetjes steeds overheen gaat beschadigd de verf misschien wel? Tja, ik weet het niet hoor, heb er totaal geen ervaring mee zoals jullie wel zullen begrjipen inmiddels, hahahaah.
   
 14. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Hé Angel Eyes,

  We waren gelijk aan het posten zie ik wel! :)

  Ik wasj ouw muurschildering inderdaad al tegen gekomen en vind ze erg mooi, complimenten hoor!

  De oppervlak waar de tekening op komt is dus ongeveer zo groot als een deur en die hele oppervlakte hebben we al bewerkt met magneetverf. Het is dus één groot vlak. Daaroverheen wil ik dan een basislaag maken in(gebroken) wit. En daar overheen weer de schildering. Kun je acrylverf ook makkelijk met een rollertje aanbrengen (voor de basislaag)? En dan met penselen de afbeelding er op aanbrengen?

  Die doorzichtige sheets zijn geen probleem, mijn man werkt in een drukkerij (helaas geen grote formaten, A3 is max) dus die kan hij wel maken. Nu alleen de projector nog....
   
 15. missgroovy

  missgroovy Niet meer actief

  Het verschil is dat jij op hout gaat schilderen hè? en niet gewoon op de muur dus dan is latex niet zo'n goed plan lijkt me, en is het wel handig om af te lakken zoals je al zei anders stoot je t heel makkelijk af
   
 16. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Yep, dat klopt inderdaad, de ondergrond is hout. Dus ik denk dat de rest dan acryl wordt en dan maar eens kijken naar een laklaag wat mat is zodat het niet zo spiegelt.
   
 17. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  acrylverf is heel gemakkelijk te gebruiken ook met een roller. dus dat idee is prima.

  je hoeft die sheets niet op a3 te printen, a4 is groot zat. onze muurschildering is al vrij groot, en dat ging prima!

  als je man op een drukkerij werkt hebben ze vast nog wel een verstofte overhead projector staan. ik heb er toen ook en van mijn werk gehad. die dingen gebruikten ze voorheen altijd als presentatiemiddel, daar is nu de beamer voor in de plaats gekomen.

  succes he en als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel!
   
 18. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Hé bedankt Angel Eyes,

  Het was inderdaad ook de bedoeling om een sheet op A4 formaat te maken. Alleen noemde ik dat A3 max is bij hun omdat je anders vast wel de tip krijgt om het hem groter af te laten drukken! ;)

  Had hem al gevraagd of zij niet een overheadprojector hebben maar helaas niet dus (is ook een kleine drukkerij waar hij werkt). Dus ik moet nog maar even op zoek geloof ik.

  Maar ben er nu wel uit qua verf in ieder geval (acryl, en dan de basislaag even met een rollertje aanbrengen).

  Trouwens nog tips waar je acrylverf redelijk aan de prijs kan krijgen?
   
 19. babymei

  babymei Actief lid

  9 jan 2007
  273
  0
  0
  Administratief medewerker
  Noord Holland
  Hoi,

  Ik ben zelf net klaar met me muurschilderingen in de babykamer, ik heb het plaatje naar de drukker gebracht, daar op een plastic blaadje doorzichtig laten kopieeren en met een projector op de muur met potlood overgetrokken en daar na ingekleurd met muur verf.

  Dat waren kleine tubes die je bij vele bekende doe het zelf winkels kan halen, in heel veel verschillende kleuren.

  Hoop dat je er wat aan heb
  groeten
   
 20. Fibi

  Fibi Bekend lid

  9 mrt 2007
  762
  0
  0
  Telefoniste / Receptioniste
  Drenthe
  Bedankt voor je reactie Babymei! Enne.... leuke schilderingen ook weer hoor, die je gemaakt hebt. Krijg er al helemaal zin in. Maar er moeten eerst nog twee lagen magneetverf aangebracht worden voordat ik verder kan beginnen. En dus nog een projector regelen! ;)
   

Deel Deze Pagina