Mijn zoontje heeft bijna 3 maanden last gehad van krentenbaard, om hem dan al die tijd thuis te houden!!!!!! Toen het net begon is hij 1 dag thuis geweest en daarna kreeg ik een zalfje van de huisarts. Na 24 uur smeren met die zalf is het niet meer besmettelijk. Elke keer kreeg hij toch weer nieuwe plekjes dus weer smeren met de zalf. Hij zal dus best andere kinderen hebben aangestoken. Wat boven zijn kleren uitkwam hebben we afgeplakt. Hij had het op zijn hele lichaam behalve in zijn gezicht.
Vriendinnetje van mijn dochter had krentenbard op haar been. Ze kreeg zalf ervoor en het was altijd bedekt. Ze ging niet met de klas gymmen. Op zich vind ik dat wel kunnen. Hoofdluis, als je je kind daarvoor thuis zou laten, kwam die nooit op school.
Sommigen vinden het raar om je kind bloot te stellen aan iets besmettelijks als de waterpokken in beginstadium. Wisten jullie al dat je juist voordat de pokken uitgebroken zijn, al blootgesteld wordt dmv hoesten? Dan weet je dus nog niet eens dat het de pokken zijn! Het wordt door hoesten overgedragen namelijk. Eer de pokken dus zichtbaar zijn, kun je dus een ander al besmet hebben. Dus dan zou je je kinderen zodra ze hoesten of verkouden zijn (ook zoiets, dat is ook besmettelijk!) al thuis moeten houden.
Dit dus. Bewust (!!!) met een besmettelijke ziekte andere kinderen in aanraking laten komen vind ik persoonlijk asociaal.
T was als reactie op de opmerking dat ze haar kindjes niet naast kindjes met vieze open plekken zou zetten. En krentebaard is na het smeren niet besmettelijk meer. Bovendien heerst er zoveel besmettelijks, ik zou mijn kind gewoon naar school doen op het moment dat het zich goed zou voelen. koorts, diaree, spugen = thuis blijven al het andere, helaas op naar school! Dat je het verzorgd, en er alles aan doet, tuurlijk! Moeten kindjes met luizen dan ook maar thuis blijven?
Kinderen met krentenbaard of voortekenen daarvan of andere besmettelijke ziektes gaan hier naar de schoolnurse en mogen daarna niet meer naar school totdat het over is. Kinderen met luizen zijn hier ook tijdelijk niet welkom.
Ik was juist blij toen mijn zoon waterpokken kreeg, hoe jonger hoe beter. Hij had al veel rondes op de crèche overleefd en toen hij net op de basissh
M'n zoon is 6, en heeft ondertussen nog steeds géén van de bekende kinderziektes doorgemaakt. Vind ik eerlijk gezegt nogal zorgelijk. Als ie al daadwerkelijk ziek is, dan valt of staat eigenlijk een hoop, met hoe hij zich voelt/gedraagt. Aan de hand daarvan praten we weer met school of voorheen opvang over wat hun normale gang van zaken is.
Maar een kind die bijv 3 mnd lang krentenbaard heeft. Die kun je toch geen 3 maand thuis laten? En constant school laten missen?
Maar hoe zou jij het dan oplossen? Want stel je kind heeft 6x per jaar krentenbaard wat gemiddeld bijv 1 maand duurt. Je kunt een kind zeker die op school zit toch niet steeds een maand thuis laten? Denk dat de leerplichtambtenaar dara ook niet mee akkoord gaat
Mijn dochter heeft ongeveer elke 2 maand een kleine krentebaard plek, wij smeren direct met fucidine en dan is het al snel niet meer besmettelijk.
De reden bij ons is dat wij op school alleen al in K2 (4 tot 5 jarigen) 120 kleuters hebben, verdeeld in 11 klassen met een grootste van tussen de 10 en 12 leerlingen. Allemaal met een verschillende achtergrond. Ze zijn allemaal ingëent maar dingen als luizen of krentenbaard zijn niet welkom. Als je kind langer thuis moet blijven, krijg je het lesprogramma gemaild en moet je zelf aan de slag. Er wordt dus ook heel erg gehamerd op vaccinaties als waterpokken. Ik ken hier echt geen enkel kind dat waterpokken heeft gehad.
Neeee, alleen op die dagen dat het kind besmettelijk is. Of dat je weet/denkt dat je kind besmettelijk is. Heb net ook de oudste twee weken thuis gehad ivm waterpokken, niet leuk maar het is niet anders.
En dan kan ze dus ook weer gewoon naar school. Niet aslof ze thuis zou hoeven blijven tot alle plekjes weg zijn.
Argggh. Hier dus alleen de Nederlandse kinderen en een aantal kinderen uit bvb de UK waar ze ook niet standaard inenten tegen de waterpokken. En die van mij werd dus ook heftig ziek van de rotdingen. Jongste laat ik volgende week meteen inenten.
de laatste keer dat ik zelf een flinke uitbraak heb gehad zat het ook in mijn neus. Ik werkte in de kinderopvang en mocht toen niet werken van de huisarts en van mijn werkgever. Ik kreeg creme en een ab-kuur. Doordat het in mijn neus zat kon het ook hersenvliesontsteking veroorzaken!!! krentebaard is dus absoluut niet onschuldig!!