na keizersnede: enkele vraagjes

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door mano82, 19 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mano82

  mano82 Fanatiek lid

  15 mei 2007
  1.554
  0
  0
  grafisch ontwerpster
  Hoi meiden,
  op 9 mei is ons dochtertje via een geplande ks geboren (stuitliggertje) maar ik had toch wel een aantal vragen die ik bij de nacontrole vergeten vragen ben.

  - De wonde is goed genezen, wel heb ik sinds de ks een vreemd gevoel bij het plassen, niet pijnlijk ofzo, wel gevoelig. Tijdens en na het plassen voel ik een druk in mijn blaas. Ik vraag me af of dit met de operatie te maken kan hebben want het voelt net als toen ze de blaassonde plaatsten. In het begin dacht ik dat het wel zou overgaan maar heb er de laatste week meer last van gekregen. Heeft iemand dit ook gehad of weet iemand wat dit zou kunnen zijn? Het doet eigenlijk geen pijn maar het voelt wel vreemd.
  (Ik denk overigens niet dat het een blaasontsteking is want heb daar al een aantal keren last van gehad en dat voelde geheel anders.)

  - Wat betreft de wonde zelf, deze mag ingesmeerd worden met een zalfje vertelde de gyn, maar welk zalfje gebruiken jullie? En ontharen jullie het deel rond de wonde of niet? Kan dat zomaar met Veet crème bijvoorbeeld?

  - Ik heb nu nog steeds een buikje wat voorheen helemaal plat was, nou vraag ik me af, wordt dit weer plat na een tijd of blijft dit altijd een 'buikje'? :oops:

  Alvast bedankt voor de mogelijke reacties :)
   
 2. WishfulDreaming

  WishfulDreaming Fanatiek lid

  24 jun 2007
  1.643
  51
  48
  Vrouw
  België
  Ik lees even mee.

  Ik ben op 19 mei ook bevallen door middel van een keizersnede. Interessante vraagjes.

  Ik onthaar mij trouwens ook rond mijn litteken van mijn keizersnede. Dat is ondertussen mooi dicht? Wel niet met Veet ofzo. Gewoon met scheerschuim en een scheermesje. Lijkt me eng om er direct "chemische spullen" overheen te gaan smeren :oops:

  Ik heb trouwens nog een extra vraagje ook:

  Is het normaal dat 5cm boven en 5cm onder mijn keizersnede alles gevoelloos is? Ik voel daar helemaal NIETS. Echt eng... :cry:
   
 3. Manuela79

  Manuela79 VIP lid

  7 aug 2006
  10.145
  0
  0
  Hilversum
  Allebei van harte gefeliciteerd met jullie kindjes!
  Louise is alweer ruim een jaar geleden gehaald met een ks, dus ik weet er iets vanaf ;)

  Dat vreemde gevoel met het plassen zou ik toch even voorleggen aan de gyn/ha. Ik herken het in ieder geval niet. Wie weet is het wel een blaasontsteking maar voelt het anders nu na je zwangerschap en ks.

  Ik heb mijn wond de eerste paar weken ingesmeerd met scargel, ik kreeg het via recept van de gyn maar volgens mij kun je het zo bij de apotheek kopen. Daarna iedere dag na het douchen ingesmeerd met dezelfde bodylotion als de rest van mijn lichaam. Gewoon lekker insmeren met je normale producten. Als je het dagelijks lekker masseert, trek ook dat dode/doffe gevoel rond je litteken snel weg. Dus niet zacht aaien maar wel wat druk uitoefenen (tenzij het pijn doet uiteraard). Het voelt in het begin misschien eng maar het helpt wel heel erg goed!
  Ontharen doe ik daar eigenlijk niet, maar ja, ik heb sowieso niet veel haargroei. Als ik toevallig een haartje zie bij mijn wond dan neem ik het even mee met scheren als ik toch de rest doe of trek hem er zo uit ;)

  Wat betreft een platte buik... tja die heb ik nooit gehad en ik ben bang dat ik die ook nooit zal krijgen :D maar ik denk dat het nooit zo plat zal worden als voorheen. Van binnen zit er natuurlijk wel littekenweefsel.

  Veel plezier met jullie kindjes! Geniet ervan, voor je het weet is de 1e verjaardag alweer voorbij ;)
   
 4. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  ik heb het vreende gevoel na het plassen ook gehad. dat komt echt door de catheter.

  onharen doe ik daar gewoon met een mesje, dat deed ik ervoor ook.

  die gevoelloos heid is hier ook herkenbaar, vergeet niet dat je zenuwen zijn doorgesneden en dat heeft tijd nodig om terug te komen. Soms komt het helemaal niet terug. smeren met olie of creme stimuleert om het gevoel terug te laten komen.

  en ja dat buikje.... ik had al geen strakke buik maargoed, kijk eens wat voor moois je hebt gekregen? dan neem ik dat wel voor lief hoor
   
 5. BlaBlaBla

  BlaBlaBla Bekend lid

  25 jun 2007
  996
  0
  0
  Dat gevoel bij het plassen is toch een blaasontsteking volgens mij, ik had dit ook de eerste 2 weken en na een antiobiotica kuur was ik er vanaf :)

  Ontharen doe ik gewoon net als normaal met een scheermesje, ik komt toch niet aan het litteken

  Dat gevoelloze heb ik ook, al lijkt het al wat minder te worden deze week.

  En een buikje....tja, bij mij is t pas 3,5 week geleden..had ook niet verwacht dat het direct weer zoals voorheen zou zijn, maar het is minder erg als ik had verwachtr. De rest komt ooit wel weer goed :)
   
 6. PetraK

  PetraK Fanatiek lid

  19 sep 2005
  1.222
  0
  0
  Amsterdam
  Pijn bij het plassen kan idd van de katheter komen.
  Ik heb dat bij me oudste meid ook gehad, geen ks, maar wel een katheter.
  Raar gevoel niet te omschrijven voor mij.

  Bij me jongste ook een ks. En smeren met creme's heb ik niet gedaan. Ontharen deed ik gewoon met een scheermesje maar heel voorzichtig.

  Gevoelloosheid rondom de wond. Is normaal, dit kan zeker een jaar duren voor dat het weg is. KAN, hoeft niet.

  Buikje... Tjah ik ben in de afgelopen 3 4 maanden ineen keer 15 kilo afgevallen. Zonder er iets voor te doen. Dus ja ehm mijn buikje ziet er niet uit nu..
  Maar als ik kijk naar mijn wondertje ... Dan boeit het me niet.
   
 7. mano82

  mano82 Fanatiek lid

  15 mei 2007
  1.554
  0
  0
  grafisch ontwerpster
  @ Manuela: bedankt voor je snelle en lieve reactie. Het is inderdaad een beetje eng om over de wonde te wrijven of smeren, net omdat het zo verdoofd aanvoelt. Heb een pot Nivea crème om in te smeren, dit schijnt ook goed te zijn.
  Dat drukkend gevoel ga ik eens voorleggen aan de ha want heb toch het gevoel dat het sinds gisteren een blaasontsteking is, het wordt met momenten erg pijnlijk en branderig en heb ook voortdurend het gevoel te moeten plassen :rolleyes: Maar ik denk dat dit nog iets anders is als dat drukkend gevoel wat waarschijnlijk van de blaassonde komt...

  @ WishfulDreaming: Dat gevoelloze rond de wonde heb ik ook, voelt inderdaad vreemd aan. Het schijnt wel zo dat de pijn van de binnenwonde die je nu soms kunt voelen nooit helemaal wegtrekt. Als je zware dingen opheft of je krijgt een stamp in je buik dan kan je af en toe die pijn weer voelen.


  Meiden die ook last hebben gehad van hun blaas wat waarschijnlijk door de catheder komt, is dat vanzelf weggegaan? Hier duurt het toch al meer dan twee maanden...
   
 8. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  ja gaat echt vanzelf weg. ik had ook geen controle meer over het plassen. als ik drang had dan moest ik meteen want anders liep het zo mijn broek in. dus veel bekkenbodem spieren getraind en nu is het helemaal over
   
 9. mano82

  mano82 Fanatiek lid

  15 mei 2007
  1.554
  0
  0
  grafisch ontwerpster
  De bekkenbodemspieren trainen is toch gewoon je spieren samentrekken he? Dus net alsof je je inhoudt om te plassen?
   
 10. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  klopt, en dat deed ik ook als ik gewoon op de bank zat. gewoon een paar keer per dag en het ging vanzelf beter!
   
 11. mano82

  mano82 Fanatiek lid

  15 mei 2007
  1.554
  0
  0
  grafisch ontwerpster
  Goed om weten :) wist niet dat dit kon helpen.
   
 12. BlaBlaBla

  BlaBlaBla Bekend lid

  25 jun 2007
  996
  0
  0
  Je blaas is toch een beetje geirriteerd door de catheter, en er kunnen wat bacterien in zijn gekomen. Volgens mijn VK niet vreemd dat je dat nog ff blijft voelen. Al lijkt 2 maanden me wel erg lang
   
 13. Denise787

  Denise787 Bekend lid

  20 apr 2008
  630
  0
  0
  Bij mij is het ook nog steeds gevoelloos.
  Ik voel daar ook niets, maar dat gevoel krijg je wel weer terug zeiden ze.
  Weet alleen niet zo goed meer wanneer.
   
 14. bulldog

  bulldog Fanatiek lid

  2 okt 2007
  4.378
  0
  0
  NB
  merken jullie iets aan de wond als het gaat regenen
  jeuken of zeer doen ofzo?
   
 15. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  hier wel!
   
 16. biancanr1

  biancanr1 Bekend lid

  29 nov 2006
  824
  0
  0
  leidster kdv
  Hoi hoi,

  Ben benieuwd of je toch een blaasontsteking hebt gehad. Bij mij voelt deze sinds de ks ook anders. Voorheen pijn bij het plassen, nu een soort drukkend gevoel in de plasbuis zeg maar. Net als met die katheter ja. Blijkt wel een blaasontsteking te zijn als ik dit nu voel.

  Ik scheer mij ook gewoon over de wond, maar is inmiddels ook een jaar terug. De wond nooit ergens mee ingesmeerd, maar een keurig wit lijntje wat amper nog opvalt.
  Ik zie het maar als een 'aantoonbaar' plekje om mijn zoon later uit te kunnen leggen dat hij daar vandaan is gekomen.

  Die gevoelloosheid is er nog altijd, alleen is de grens van die 5 naar ongeveer 1 cm gegaan. Deze lijn blijft 'dood' aanvoelen.
  En dat buikje..........ik kan je vanuit hier geen positief verhaal vertellen, was het maar waar. Die zit er nog altijd.......

  Gefeliciteerd met je kindje trouwens!
   
 17. mano82

  mano82 Fanatiek lid

  15 mei 2007
  1.554
  0
  0
  grafisch ontwerpster
  Hoi Bianca, bedankt! Erg mooie naam heeft jouw kindje trouwens :)

  ik vrees ook een beetje dat dat buikje dat ik nu nog steeds heb, niet veel platter zal worden maar het dochtertje dat ik ervoor in de plaats heb is zo adembenemend mooi dat ik het er wel bijneem.

  En ja, heb dus een blaasontsteking gehad, heb daar erg vaak last van maar meestal gaat het over als ik erg veel water drink maar nu werd het steeds pijnlijker en zelfs zo erg dat ik bloed verloor bij het plassen :confused: Ik heb een poeder moeten innemen wat je moet oplossen in water en gelukkig is het snel overgegaan.
  Maar die druk op het einde van het plassen is er nog steeds, net het gevoel van toen die catheder er was... Ik span nu regelmatig de bekkenbodem spieren in de hoop dat dit zal helpen.
  Heb jij nu dan nog steeds last na zoveel tijd? Misschien helpt dat laatste bij jou ook!
  Vind het wel vreemd dat mijn gynaecoloog daar niets over gezegd heeft!
   

Deel Deze Pagina