Na ontdooien niet opnieuw invriezen..

Discussie in 'De lounge' gestart door Spring, 2 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spring

    Spring Fanatiek lid

    17 sep 2012
    1.430
    174
    63
    NULL
    NULL
    Zojuist ben ik weer wat maaltijden voor mijn dochter aan het klaarmaken. Zo ook pompoen van de AH uit de vriezer.. Nu lees ik net op de verpakking: na ontdooien niet opnieuw invriezen.. Nou doe ik dit wel vaker met diepvriesgroenten.. Klaarmaken (koken) en dan weer invriezen.. Zou het kwaad kunnen?
     
  2. MamaenMini

    MamaenMini Fanatiek lid

    6 dec 2011
    2.649
    76
    48
    Vrouw
    Utrecht
    Dat is alleen als je het ontdooit en niet kookt maar terug gooit.

    Dus als je het kookt kan t prima terug
     
  3. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik doe het zelf ook wel maar wel na verhitting.
     
  4. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Volgens mij kan dat gewoon, je hebt ze nl bereid. Doe ik ook vaak met gehakt, gehaktballen maken en daarna invriezen.
     
  5. Islah

    Islah Niet meer actief

    Met groenten doe ik het ook wel eens hoor.
     
  6. Spring

    Spring Fanatiek lid

    17 sep 2012
    1.430
    174
    63
    NULL
    NULL
    Top, bedankt! Dan kook ik onbezorgd verder!
     
  7. Miss Mac

    Miss Mac Fanatiek lid

    21 jun 2013
    2.006
    0
    0
    Met " na ontdooien niet opnieuw invriezen" bedoelen ze dat als je bijv 2 bevroren kipfilets uit de vriezer haalt, ontdooit, en weer terug invriest.. Dat mag dus niet..

    Maar als je het ontdooit, kookt en dán opnieuw invriest is er geen probleem ;)
     
  8. Suzanne1984

    Suzanne1984 Fanatiek lid

    30 dec 2011
    1.613
    0
    36
    Heeft ook te maken met bacterie groei. Door het ontdooien kunnen bacteriën groeien. Kook of verhit je je producten, vernietig je die bacteriën.
    Vries je je ontdooide producten weer opnieuw in, vries je die bacteriën dus mee in.
    Tja, de vraag is of je van die bacteriën meteen doodziek wordt. Ik denk niet zo snel.
    Fabrikanten zetten het erop omdat zij de kwaliteit van hun product niet meer kunnen garanderen na opnieuw invriezen.
    Ik denk zelfs dat ze dit verplicht zijn, maar daar durf ik mijn handen niet voor in het vuur te steken.
     
  9. Charlie84

    Charlie84 Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.686
    0
    36
    NULL
    NULL
    Bij de supermarkt ligt het vlees vaak half bevroren in het schap, dat gooi ik al niet meer in de vriezer. Tenzij ik het bereid heb.
    Die groente zou ik gewoon bereiden en invriezen :)
     
  10. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ik sluit me bij de rest aan haha
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Met vlees (vooral kip) durf ik het niet.
     

Deel Deze Pagina