Ik heb 't weer eens in mijn hoofd. Ik wil weer een thuisstudie doen. Nou ja deze keer meer een cursus. Nadat ik in het verleden al een opleiding receptioniste en nagelstyliste heb gedaan wil ik nu heel graag leren taarten maken. Ik vind het heel leuk om te bakken en maak wel eens een taart of cakejes maar nooit zo heel gaaf. Zijn er mensen hier die ervaring hier mee hebben en dit gedaan hebben? Zo ja is dat bevallen of juist niet en waarom dan niet?
Ik lees mee. Ik heb een lange tijd (fondant) taarten gemaakt maar sinds de zwangerschap van de jongste ermee gestopt. Ik wil het wel weer oppakken als de jongste naar school gaat.
Oh leuk je hebt al wat ervaring dus ik kan wel bakken maar met fondant enzo is het nog nooit gelukt en het lijkt me zo leuk om te doen. Mijn vriend denkt dat als ik zelf ga Googlen ik wel taarten kan maken en gene cursus nodig heb maar denk dat dat toch het leukste is. Ik twijfel tussen de NTI en LOI. Wanneer gaat de jongste naar school? Mijn dochter wordt in oktober 4. Die bakt en kookt graag mee ook, heel gezellig
Ik heb het toen inderdaad ook 'gewoon' via internet geleerd. Via het forum van deleukstetaarten heb ik ook veel geleerd. Maar ik wil ook liever een cursus omdat het mij ook leuker lijkt haha. Mijn jongste is nog geen 2, dus gaat nog even duren
Ik denk dat je met Google en YouTube filmpjes een heel eind komt hoor. En, oefenen oefenen oefenen. Ik heb de eerste keer een taart geprobeerd met een vriendin. De tweede keer alleen. Ik heb nu in totaal zo'n 10 taarten gemaakt, en ik merk dat ik er steeds beter in word, zie foto Van links naar rechts zie je welke ik als eerst heb gemaakt, welke daarna enz. De dinotaart heb ik als laatst gemaakt.
Als het gaat om bijvoorbeeld fondant taarten dan is het denk ik nog het belangrijkste om de juiste spullen te kopen. Ik doe het merendeel met filmpjes van youtube. En soms mislukt het ook. Maar dat is eigenlijk ook wel leerzaam. Het is vooral denk ik een kwestie van doen. En als je ervan houdt om veel verschillende dingen te maken dan kunnen de kosten ook best oplopen. Met de juiste spullen is het gewoon veel makkelijker.
Ik denk dat je beter je geld kunt uitgeven aan ingrediënten en spullen, zodat je super veel kunt oefenen. Er is echt veel info gratis online te vinden en het zit denk ik toch ook in heel veel doen... maar als je t leuker vind om een cursus te doen, moet je dat natuurlijk gewoon doen.
Neem bijvoorbeeld die balletjes rand om fondant taarten (die gebruik je om bijvoorbeeld een wat minder nette overgang van taart naar bord af te werken). Je kan je een ongans oefenen terwijl er mallen zijn om die randjes perfect te maken. Ik ben een keer een uur lang bezig geweest om een baby van fondant te kleien, toen kwam ik later achter dat daar ook mallen voor zijn. Later viel het mij pas echt op dat de meeste taarten eigenlijk super simpel zijn, maar er professioneel uit zien doordat diegene de juiste vormen en materialen had. Je gaat de mallen herkennen met de tijd. Daarbij verschillen smaken ook. Je kan een manier aan gaan leren die je zelf niet lekker vind. dmv experimenteren ontdek je wat jij lekker vindt. Cupcake Jemma (youtube) heeft goede filmpjes om mee te beginnen. Zodra je de basis begrijpt kan je zelf rustig aan gaan experimenteren met de verhoudingen. Misschien dat je een hoop stappen verder komt door het openen van een topic over bakfouten.
Bedankt allemaal voor jullie tips! @melaniie ziet er netjes uit hoor, heel leuk @Zonnestralen het gaat wel om zulke taarten maar ook andere taarten, maar ook om cupcakes, cakepops etc. Die heb ik nog nooit gemaakt. Ik ga eens kijken bij Cupcake Jemma Uit je reactie begrijp ik dat je ook wel eens taarten maakt? @jojo85 de cursus lijkt me wel heel leuk maar net wat jullie zeggen misschien kan ik beter eerst spullen en ingrediënten kopen en zelf proberen en dan kan ik alsnog de cursus doen als het hopeloos is Waar kopen jullie je materialen? Koop je ook wel eens materialen, mallen enz bij aliexpress? Nog tips voor sites of wat juist wel of niet te gebruiken etc
Momenteel zijn er op Facebook heel wat workshops te volgen voor een leuke prijs. Echt voor ieder wat wils. Daar zijn ook groepen te vinden waar tweedehands materiaal te koop is. Je merkt het verschil met Ali echt enorm. Ik heb zelf twee cursussen gevolgd en vervolgens zelf thuis oefenen en inderdaad veel filmpjes kijken. Maar weet waar je aan begint. Het is een verslavende hobby...
Ik heb ooit een cursus gevolgd bij de leukste taarten shop. Ik leerde daar basistaarten maken met marsepein en een puzzelplaatje. 3 jr geleden heb ik een gebakscursus gedaan bij een andere winkel. Dus misschien googlen op shops en kijken of zij cursussen aanbieden? Natuurlijk kan het online met allerlei filmpjes maar ik vind dat ook leuk, al die dames lekker teuten en aanklooien. Banketbakkerijen doen dit ook steeds vaker trouwens.
@lavender wat leuk, heb je toevallig linkjes? Ben heel benieuwd. Hahaha ja ik weet waar ik aan begin, vind het echt heel leuk, ben veel in de keuken te vinden en ben wel creatief. Mijn vriend vindt het ook echt wat voor mij en offert zichzelf graag op als proefkonijn @Waxinelichtjes oh wat leuk, ga ik daar ook even kijken. Heb net gekeken bij de leukstetaarten.nl was ook ene hoop te vinden. Ik ga even zoeken naar workshops. Ik ga eerst maar eens beginnen met een lijstje maken wat ik allemaal nodig heb aan materialen en basis ingrediënten.
Ik ben het het met je vriend eens. Je kunt het heel makkelijk jezelf aanleren, heb ik ook gedaan (maar doe er al jaren niks meer mee). Zou her zelf zonde vinden om geld voor een cursus te betalen voor iets wat je zelf zou kunnen leren. De reden dat ik er niks meer mee doe, is omdat eigenlijk niemand hier van fondant of marsepein houdt.
Ik zou ook eerst oefenen en YouTube bekijken. Zo ben ik ook begonnen, het zoeken van een goed biscuit recept of je koopt het kant en klaar als bakmix. Daarna nog vullingen, eerst experimenteren. Mijn eerste was met fondant, blehhh niet mijn smaak, daarna nog een keer met marsepein, beter van smaak maar nog steeds niet mijn ding. Nu bak ik alleen taarten voor verjaardagen en speciale gelegenheden. Verschillende soorten taarten (vlaai, slagroomtaart, slof, soesjes etc) Ik koop geen spullen via Ali express omdat je niet weet wat voor materiaal ze gebruiken en of er geen weekmakers in zit. Liever wat duurder en goed spul. Bij de Wibra had ik trouwens van die dingen gehaald waar je de fondant/marsepein laag glad mee maakt. Taartrek om af te koelen bij de Lidl, deegroller bij dille en kamille, flexibele spatel bij de IKEA, spuitzak wel fatsoenlijke net als de spuitmondjes. Wil je alleen fondant en marsepein taarten maken of ook andere soorten?
Ik sluit me bij de reacties aan wb youtube/google. Echt heel veel te vinden om het jezelf aan te leren. Wel nog als aanvulling: Koop een keukenmachine die voor jou het werk doet. Als je zelf een biscuit gaat bakken, is lang mixen heel belangrijk. Zo'n handmixertje is echt niet ideaal....
Oh.. nog een tip: koop bij de bouwmarkt een pvc-buis. Die zijn heel fijn om fondant/marsepein mee uit te rollen.
@Ja denk dat ik de cursus even laat voor wat het is en mezelf gewoon even ga oriënteren. Ja daar heb je gelijk in, zal eens gaan kijken hier in de winkels voor spullen. Ik vind die fondant en marsepein taarten wel heel gaaf om te maken, vooral ook voor de kinderen maar wil ook andere taarten maken en ook cupcakes enz. @LadyKikker Dank je wel. Heb al het een en ander gezien
Dan zou ik eerst wat filmpjes zoeken en kijken wat ze gebruiken. Verder kan je fondant zelf ook kleuren met een kleurenpasta (geen vloeistof).