ow jee ik zit in de stress!!!!

Discussion in 'Gezondheid' started by babyke, Jan 2, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. babyke

    babyke Bekend lid

    Aug 30, 2009
    901
    0
    0
    thuis blijf mama
    Brabant
    Hoi,

    Ik ben eventjes in paniek en wil graag jullie meningen horen.

    Op oudjaarsdag heb ik zelf een kip salade gemaakt,waarbij je de kip anderhalf uur kookt en daarna met o.a. aardappels vermengd.Deze heb ik afgesloten in de koelkast bewaard en de volgende dag (koud) ook nog gegeten.Behoorlijk veel ook nog :(:(.
    Heb ik nu iets verschrikkelijks gedaan?????
    Ook heb ik plakjes goudse 48+ kaas op mijn boterham gehad.Het is voorverpakte kaas van de Super maar er stond niet op ofdat het wel/niet van rauwe melk is.Ik dacht dat die kaas altijd goed was,maar nu hoorde ik vandaag dat die waarschijnlijk wel van rauwe melk is.Ik eet deze kaas al weken :(:(.
     
  2. UmmKais

    UmmKais Actief lid

    Nov 11, 2009
    316
    1
    0
    NULL
    NULL
    Volgens mij is het allebei geen probleem. De kip is langdurig verhit geweest en volgens mij zijn alleen bepaalde 'exotische' kazen gevaarlijk.. 48+ goudse kaas valt daar volgens mij echt niet onder!

    Als je je echt zorgen maakt kun je natuurlijk altijd je vk even bellen of het bij je volgende controle navragen.. maar als ik jou was zou ik me niet te druk maken.
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Niets aan de hand! Die kip heb je echt helemaal doodgekookt en 48+ is helemaal veilig.

    In Nederland moet op kaas 'au lait cru' of 'rauwmelkse product' staan en als het er NIET opstaat, dan kun je het gewoon eten. Deze kazen zijn trouwens zacht en 48+ niet.

    Niet stressen, gewoon lekker eten!
     
  4. babyke

    babyke Bekend lid

    Aug 30, 2009
    901
    0
    0
    thuis blijf mama
    Brabant
    Pfoeh jullie antwoorden maken me al een heel stuk rustiger.
    Ik hoop echt dat het allemaal meevalt.Ik let normaal gesproken altijd zo goed op.
     
  5. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    maar je let dus te goed op. Er is echt niets aan de hand.
    Kijk maar op www.voedingcentrum.nl Dat is echt het enige wat je in de gaten hoeft te houden. Je bent zwanger, niet ziek (gelukkig!)
     
  6. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    Dec 13, 2009
    3,378
    2
    0
    late reactie maar ook ik denk dat er geen probleem is door alle bovengenoemde redenen, maar je moet wel oppassen met eten van ouder dan een dag...ik hou deze 'regel' aan voor mezelf: ik eet rustig nog iets dat over is gebleven van de dag ervoor maar ik bewaar bereid eten niet langer. verder: als ik het niet vertrouw, het ruikt vreemd, of het staat me niet helemaal aan, dan eet of drink ik het niet! puur op gevoel ;) misschien overdreven maar zo voel ik me zekerder...
     

Share This Page