Ik ben benieuwd of jullie je gehele netto maandkosten (gebaseerd op het netto uurtarief van de Belastingdienst) terugkrijgen. Dat had ik namelijk wel verwacht maar is bij mij niet het geval. De berekening kun je terugvinden op de website van SVB. De vergoeding wordt berekend met een formule, maar die formule zorgt er dus voor dat wij minder terugkrijgen. Voorbeeld: Voor de periode 1 januari tot en met 7 februari 2021 krijgen wij 873,77 euro terug. Wij nemen 141 uur per maand af. De Belastingdienst hanteert als uurtarief 8,46 euro per uur. Voor januari zou dat zijn: 141 uur x 8,46 = 1.192,86 euro Voor februari zou dat zijn: 35,25 uur x 8,46 = 298,22 euro Wij hebben twee kinderen dus de bruto kosten van die periode zijn dan de bovenstaande som x 2 en dat is 2.982,15 euro. We hebben voor deze periode al 1.886,25 euro aan kinderopvangtoeslag ontvangen, dus onze nettokosten voor deze periode (gebaseerd op het uurtarief van de Belastingdienst, ons eigen tarief is hoger) zijn dan 1.095,90 euro. We krijgen dus 222,13 euro minder terug, wat ons verbaast aangezien wij hadden gelezen dat we de volledige kosten (gebaseerd op het maximum uurtarief) zouden terugkrijgen. We klagen niet want we zijn hier al erg blij mee, maar ik ben benieuwd of jullie hetzelfde ervaren?
Ik heb ook bericht gehad en we krijgen ook niet alles terug... Maar ik weet niet.of dat later komt via de kinderopvangtoeslag ofzo. Ik had idd ook begrepen derde hrle eigen bijdrage voor de periode dat de peuterspeelzaal dicht was (in ons geval) terugbetaald zou worden.
Bij ons hetzelfde geval. Ik snap daar dus helemaal niks van.. Ik heb die berekening bekeken en ze hebben het ook over de tabelwaarde? een bepaald percentage waar het misschien mee te maken heeft? Geen idee hoor, ben hier financieel niet handig in.
De tabelwaarde is het % wat je vergoed krijgt op basis van jullie geschatte jaarsalaris, het toetsingsinkomen. Hier is echter ook je toeslag op gebaseerd. Dus de toeslag plus het deel wat je nu krijgt zou in de berekening het uurtarief van 8,46 moeten zijn. Ik heb het bij ons voor de kinderen helemaal doorgerekend en dan klopt het wel.
Jij hebt dus geen verschil in die berekening? Op basis van de berekening die SVB doorgeeft en Belastingdienst hanteert, kloppen de cijfers wel. Alleen lijkt die berekening dus niet gebaseerd op de waarheid. Er zit een verschil in van ruim 200 euro. Dat heb jij dus niet? Wij krijgen nu 873,77 terug voor die periode. We hebben voor deze periode al 1.886,25 euro aan kinderopvangtoeslag ontvangen. De totale kosten zijn dan 2.760,02. Als je het zelf met het uurtarief berekent (en wat we dus ook daadwerkelijk betaald hebben) krijg ik: 2 (kids) * 8,46 (uurtarief) * 176,25 (uur) = 2982,15 euro. Krijg jij dan bij zo'n rekensom hetzelfde getal als het bedrag wat jullie hebben teruggekregen?
ja bij ons klopt het echt. Wij hebben BSO dus ander bedrag. Maar het klopt bij ons echt. Wij betalen voor de hele periode 194.4 uur * 7,27 euro per uur * 2 kinderen= 2826.6 (54 uur per maand, periode 1 januari tm 18 april) wij krijgen per maand 438 euro aan toeslag, dat is een bedrag van 1577 euro voor deze periode krijgen wij nog 1250’euro terug van de belasting 28 mei. Kloppen de uren in je berekening ook helemaal?
Bereken je niet de kosten wat je zelf moet betalen ivm hoger tarief van BSO in je berekening wat je in totaal aan BSO kosten had? Dus zeg BSO kost 9,- pu maar belastingdienst vergoedt maar max 8,46 (even fictieve bedragen...) want dat verschil tussen die 2 bedragen (8,46 en 9,-) zou door de BSO vergoedt worden... En sommige zijn daarmee gestopt.
Bij mij zat er iets van 50 euro tussen. Ik denk doordat ik het uurtarief niet had laten aanpassen begin dit jaar. Dat scheelt ongeveer 12,50 per maand dus dan klopt die 50 euro wel. Nou ja, niks aan te doen en ik vind het sowieso fijn dat we zoveel terugkrijgen.
Ik vond het bij ons ook weinig. Van de berekeningen snap ik al helemaal niks. We hebben 2 bso kinderen.. we krijgen 876 euro van de overheid.. maar we hebben idd ook een bedrag van de bso gekregen en samen totaal kwam ik ongeveer op 1200-1300 uit.. weet het niet meer precies maar als ik zo bekijk dan hebben we iets dan helemaal niets den ik bij me zelf..
Als je twijfelt moet je sowieso voordat de bezwaartermijn is vervallen bezwaar aantekenen. Dit kan ook pro forma bezwaar zijn (dat je de aanvullende gronden binnen 6 weken na pro forma bezwaar aanlevert daarna). Dan heb je nog 6 weken extra om na te denken over de inhoud van je bezwaar of dat je je bezwaar toch wil intrekken. Dus bezwaar maken voor die termijn "pro forma". Ben je later dan die termijn dan kan je over het algemeen fluiten naar een in behandeling nemen van bezwaar, bestuursrecht is hier vrij rechttoe rechtaan op.
Nee, want ons uurtarief is 1,5 euro duurder per uur dus dan is het verschil nog veel groter. In mijn berekening ga ik uit van het uurtarief van de Belastingdienst. Wel vreemd dat het bij jullie dan wel klopt.
Wij krijgen 1100 euro terug maar hebben gewoon gebruik gemaakt van de kinderopvang (noodopvang). Nog meer mensen die dat hebben?
Wij ook. Iedereen krijgt de eigen bijdrage terug, ook degenen die wel gebruik hebben gemaakt van de noodopvang. Wij hebben dus wel gebruik gemaakt van de noodopvang, maar ik heb de 1e periode wel zelf geprobeerd wat te regelen. Kerstvakantie was mijn man vrij en de 1e 2 weken van januari zaten we in quarantaine. Wij krijgen 820 euro terug. 2 kinderen bso (49 uur per maand) en 2 kinderen 2 dagen opvang (94 uur per maand) en daarnaast gaat de 3e nog 1 ochtend per week naar de peutergroep van school (valt ook onder kinderopvang).
Dit was toch al heel lang bekend? Iedereen krijgt het terug gestort. Is goedkoper dan uitzoeken wie wel of niet naar de noodopvang is geweest.
Dat is dan een leuke meevaller! We hadden ons er verder niet in verdiept omdat ze gewoon naar de opvang zijn geweest.
Zou je een fout kunnen hebben gemaakt in de hoeveelheid kinderopvangtoeslag die je voor die periode reeds ontvangen had? Ik bedoel januari spreekt voor zich, maar hoe heb je de gebroken maanden berekend? Kan het daar in zitten? Maw, heb je aantal uur dat bijv in februari in de sluiting gepakt en gedeeld door normale aantal uur en dan dat x je maandelijkse kot gedaan of heb je het op een andere manier berekend?
Dat zou natuurlijk kunnen. Voor een hele maand maken wij gebruik van de opvang voor 141 uur. De opvang was dicht tot en met 7 februari. Februari telt 4 weken dus ik heb 1/4e van die 141 uur gebruikt in mijn berekening. Dat is 35,25 uur. Dat lijkt mij het meest logisch. Hetzelfde geldt voor de kdv toeslag. In een volledige maand ontvangen wij 1509 euro aan toeslag. Als we dit weer omrekenen naar 1/4e maand kom ik uit op 377,25 euro. Berekenen jullie februari dan anders?