Hier één oma met de voornaam, wilde oma zelf, bij de achternaam genoemd vind ze zichzelf gelijk zo oud. Moet er zelf wel beetje aan wennen aangezien wij dat van huis uit ook niet gewend zijn. Andere opa, opa en oma bij de achternaam. Mijn eigen oma noemt onze dochter oma flat (haar overgrootmoeder dus, woont in een flat), omdat er anders verwarring is, twee oma's met dezelfde achternaam is niet zo handig... Dochterlief noemt mijn eigen vader ook nog al een opa pis (al bedoelt ze vis) omdat hij een groot aquarium heeft, ze kijken samen altijd naar de visjes
Mijn zoontje heeft zelf een manier bedacht om vooral de oma's uit elkaar te houden, hij heeft er 4 namelijk: Oma met lang haar Oma met kort haar Oma van papa (moeder van vriend) En mijn oma wordt oma "achternaam" genoemd. Het is misschien een beetje gek, maar op deze manier weet hij precies over wie het gaat.
Schoonouders: grote opa en oma Mijn ouders: kleine opa en oma Opa en oma van mijn vriend: oude opa en oma Andere oma van mijn vriend: omaoma Mijn oma: mama's oma
Mijn ouders: opa en oma bootjes (mijn ouders hebben een bedrijf die luxe jachten bouwt, en ze wonen ernaast waar dus altijd veel boten liggen). Mijn schoonouders: opa en oma huisjes (ze wonen in Frankrijk en hebben 3 huizen. 1 wonen ze in, de andere 2 verhuren ze). En hun overgrootouders noemen ze opi en omi met de plaatsnaam (maar vaak zeg ik opi en omi van mama, of opi en omi van papa)
Mijn dochtertje noemt mijn moeder oma Bonnie want hun hond heet Bonnie. De rest heet gewoon opa en oma. Wij hadden vroeger opa en oma van de poesjes (want ze hadden twee poesen) en opa en oma Texel (want ze woonden op Texel) maar die bijnamen had ik zelf verzonnen en dat bleef er bij mijn broertjes en zusjes ook in.
Ik denk ook gewoon opa en oma. Hoewel misschien is het in mijn vriend zijn cultuur normaal om het in zijn taal te zeggen ofzo dat weet ik niet eens. Maar mijn vader zullen ze gewoon opa noemen.
Mijn schoonouders worden Oma en Opa ( zijn al 2 nichtjes en 2 neefjes dus door hen bepaald ) Mijn moeder en stiefvader wordt Moeke en Vake. En mijn vader en zijn vriendin worden Vake en VéVé (vriendin is even oud als mijn man dus vonden we het allemaal raar om haar moeke of iets dergelijks te noemenn)
Mijn schoonouders en mijn vader is gewoon opa en oma + achternaam. De vriendin van mijn vader noemen ze ook oma en soms met haar voornaam er achter, want dat horen ze natuurlijk weer van mij.
Opa + oma met voornaam. De overgrootouders worden/ werden opa-opa of oma-oma of oma+ achternaam genoemd. Helaas zijn van de overgrootouders de meeste de afgelopen 2 jaar de meeste en leukste/ liefste overleden.
Wij gebruiken ook gewoon de voornaam van de opa`s en oma`s. Mijn oma noemen we opoe, en oma van mijn man wilde graag omie heten.
Opa en oma (dat zijn mijn schoonouders) Oma (dat is mijn moeder; mijn vader leeft niet meer) Soms doen we oma <voornaam> om duidelijk te maken welke oma. Maar als het 'opa en oma' is, is wel duidelijk welke oma bedoeld wordt. Als het alleen 'oma' is noemen we er de voornaam bij. Overgrootouders hebben onze kinderen niet meer. Zoonlief heeft als baby nog wel de oma van mijn vriend ontmoet, en daar hebben we foto's van. Als we die bekijken noemen we haar ook maar oma <voornaam> en zeggen er dan bij dat dat papa's oma was.
Mijn moeder is oma en mijn vader is pake Ik de keuze tussen de Friese en NLse benaming aan hun overgelaten.
Mijn ouders en schoonouders zijn opa en oma Oma's van vriend en mij zijn ; Omi en Omama. En zoon weet precies wie wie is, haha!
Alles door elkaar: Opa en oma Achternaam Opa en Oma Plaatsnaam Oma Plaatsnaam + naam vriend oma Oma Achternaam (overgrootmoeder) Opa en Oma Achternaam (overgrootouders, worden 'opi en omi' genoemd) Allemaal hetzelfde systeem zou ook onmogelijk zijn met overlappende achternamen én woonplaatsen...
Mijn moeder noemt ze oma voornaam en haar man gewoon opa Mijn vader noemt ze opa voornaam en zijn vriendin oma (choco)la Ouders van mijn ex weet ik niet... Mijn oma noemt ze omi. Zo noemde ze ze uitzichzelf
Blijkt dat jullie in Nederland vaak overal oma en opa zeggen dus. En dan Pake en Beppe in het Fries. Wel leuk om te zien, in België worden de grootouders vaak met verschillende namen aangesproken: oma/opa, grootmoe/grootva, mémé/pépé
opa en oma. Ik noem mijn ouders ook bij de voornaam, en Y. zegt soms ook oma ... Wij zaten alleen hoe noemen we Mijn oma. We dachten aan omi. Maar Y. is vanzelf mimi gaan zeggen, dus nu staat mijn oma bekend als mimi.
Kinderen zijn echt enorm creatief en verzinnen zelf de namen wel. Ik zou dus gewoon gaan voor opa en oma en laat de kinderen maar verzinnen wat erachteraan komt. En kijk er ook niet gek van op dat opa en oma ineens iets anders wordt. Ik heb al vele variaties voorbij horen komen.