Ik vind twee namen wel leuk. Maar geen 5! Twee voorletters is idd ook wel handig met de post, anders heb je soms dat het dezelfde voorletter en achternaam heeft als 1 van de ouders of broertje/zusje. Wij weten wel een leuke naam, maar die begint met dezelfde letter als die van mijn man. Dan doen we er toch nog een leuke naam bij? Maar inderdaad niet van die ouderwetse namen. Ik ben zelf niet vernoemd, maar hier in het dorp word het wel veel gedaan. Maar mijn ouders hebben al eens gezegd dat het van hun niet hoeft. Misschien geven we ons kindje wel de naam van 1 van de opa's of oma's als tweede naam. (ze heten geen Petrus of Arnoldina hoor...) Ik ben wel gedoopt maar heb daar geen speciale namen voor. Gewoon hetzelfde als mijn roepnaam. Maar hebben in Belgie alle mensen dan maar 1 naam?
Onze kindjes krijgen meestal ook nog de naam van de doopmeter en de dooppeter, maar die wordt nooit vermeld, gewoon op onze identiteitskaart. Het wordt zelfs niet op het geboortekaartje ofzo vermeld. Serjenka is ook wel gedoopt, maar noemt gewoon Serjenka Vanbecelaere en dat is het, verder niks meer.
Ons kindje krijgt één roepnaam en dan nog de doopnamen, afgeleidt van de namen van de peter en meter. Die staan dan wel alleen maar op officiele documenten. Groetjes, Nikki F
de reden dat wij 2 namen hebben is omdat ik graag de naam Nayla wilde.. maar mijn partner dat niet wilde als roepnaam later wijn we het eens geworden over de naam Noa.. maar hebben we toen toch besloten nayla als tweede naam te gebruiken omdat ik het zo'n mooie naam vond...
ik heb 5 namen toen mijn vader mijn aan ging geven werd er gevraagt of dat ik van het koninkelijk huis was ofzo.....a.j.c.b.a de namen zijn van mijn moeder en oma's
mijn 2 oudste hebben alleen roepnaam Caitlin daarin tegen is vernoemd Karsiena (Karsien opa van me hubbie) Debora (Debora mijn oma ) en Caitlin komt van Catharina (mijn geboorte naam )
Ik heb me weleens verdiept in het officiele vernoemen (google). Daar waren vroeger natuurlijk allerlei regels voor, de eerstgeborene naar de opa van de vaders kant ofzo. Tegenwoordig is dat (gelukkig) niet meer zo. Veel mensen vernoemen in een tweede of derde naam (soms d.m.v. vervoegingen van de naam om ze moderner te laten klinken). Ik heb 3 namen, waarvan 2 vernoemd. Mijn dochter heeft ook 3 namen waarvan 2 vernoemd: de eerste doopnaam is de naam van mijn moeder en tevens mijn derde naam. De tweede naam is naar mijn schoonmoeder en tevens verwijst het naar mijn geloof (maria). Ik vond beide doopnamen ook wel leuk, anders had ik er misschien niet voor gekozen om het letterlijk te doen . Bij een eventuele volgende wil ik het liefst de vader en eventueel de opa's vernoemen. O ja, wij hebben nu het lot laten bepalen wie er vernoemd werd: een meisje, dan de oma's en bij een jongen de opa's.
Mijn zoontje heeft 3 namen, maar zijn eerste naam carlos gebruiken we als zijn roepnaam. De tweede en derde namen zijn de namen van personen naar wie hij vernoemd is. En we hebben voor meerdere namen gekozen omdat we carlos willen laten dopen.