Hoi dames, Ik ga vanavond courgettesoep maken. Normaal gesproken mik ik hier ook wel restje bloemkool of broccoli in als ik die nog heb liggen, maar nu heb ik nog een restje andijvie in de koelkast. Zou ik dat erbij kunnen doen? (Alles kan natuurlijk, haha, maar zou de combinatie ook nog goed smaken?) Zo zonde als ik het weg moet gooien..
Lijkt mij dat het prima kan. Of het smaakt lijkt mij een persoonlijke kwestie. Ik ben niet zo heel dol op andijvie. Als je googelt op ‘courgette andijvie soep’ dan krijg je zelfs wat recepten.
Ik ga gewoon een poging wagen met die soep.. Als het tegenvalt weet ik dat voor de volgende keer. Laat nog wel even weten wat we ervan vonden
Grappig zou er nooit opgekomen zijn, maar het kan dus prima. Overigens hebben wij nooit andijvie over met 2 wandelende (cavia) kliko’s.
Ik wou idd zeggen net voor het pureren en mits niet te veel. Anders had het ook bitter kunnen uitpakken. Mooi dat het smaakte!
Ja daar was ik een beetje bang voor, dat het bitter zou worden. Teveel was denk ik ook inderdaad niet lekker geweest, maar het was net zo'n klein restje waar ik verder ook niet veel meer mee kon. Verspilling vind ik zo zonde, dus nu toch mooi kunnen verwerken en hebben de kinderen zonder mopperen andijvie gegeten