In Nederland zijn verschillende regelingenb aan de gang die naast elkaar lopen. - noodfonds voor ondernemingen die > 20% omzet verliezen. Voor alle ondernemingen. De voorwaarde is dat ze hun werknemers niet mogen ontslaan; - regelingen voor zzp"s die geraakt zijn; - uitstel van betaling voor alle soorten belasting voor alle bedrijven die nu liquiditeitsdruk voelen;
Tuurlijk; er zijn altijd onderzoeksgroepen in het buitenland die verder zijn met bepaalde behandelingen. Omdat daar bijv. net een (groep) professor(en) zit die zich daarop specialiseert. Dat is maar goed ook, dat we niet verwachten dat alle zorg door elk ziekenhuis geleverd kan worden, dan wordt het nóg duurder. En daarbij maken we ook nog eens keuzes op basis van financiën (zorgverzekering vergoedt niet alles e.d.). Of kopen wij medicijnen niet in die andere landen wel inkopen voor hun patiënten. Dat zijn meer kosten/batenafwegingen. Maar verder ben ik ervan overtuigd dat al onze ziekenhuizen veel geavanceerder zijn dan in menig ander land in de ''westerse'' wereld.
Dat is zeker niet het geval, sorrie. Net als in andere landen is ook hier niet elk ziekenhuis zeer geavanceerd. En net als hier zijn er in andere landen ziekenhuizen die zeer geavanceerd zijn.
Ja precies, gemiddeld zijn al onze ziekenhuizen beter dan het gemiddelde in een ander land. Ook al hebben ze bijv in Madrid een geweldig ziekenhuis, gemiddeld genomen zijn onze ziekenhuizen beter dan de Spaanse met betere apparatuur enz.
Dan begrijp je volgens mij niet helemaal wat ik schreef. Gemiddeld gezien zijn onze ziekenhuizen niet meer of minder dan in andere landen. Dat er zijn die wel beter zijn of juist minder maakt dat het gemiddelde geen verschil maakt met andere landen.
Volgens mij valt dat reuze mee, dat is meer onze beeldvorming. Ik probeer hem zo weer te vinden, maar vorige week zag ik een onderzoek naar kwaliteit van medische zorg per land. En Nederland stond echt niet in top 3 of 5 van Europa. Die illusie moeten we niet hebben.
Weet je wat me opvalt? En voor dit weer als ‘commentaar’ opgevat wordt, zo bedoel ik het niet, het is zuiver een observatie. Jullie lijken als Nederlanders veel meer vertrouwen en trots in jullie overheid en land te hebben dan in België. In België is wantrouwen in de overheid en ervan overtuigd zijn dat alles chaos is zowat de basishouding. En dan kan het alleen maar meevallen. Hier bvb alom commentaar over het late en lakse optreden van de regering, vandaar ook mijn verbazing dat je hier die kritiek amper hoort, terwijl jullie ‘nog later’ waren. Ook over de ziekenhuizen, wij hebben een pak meer IC bedden dan in Nederland en algemeen meer ziekenhuiscapaciteit (nog niet wegbezuinigd door ons logge overheidsapparaat ) en toch hoor je hier veel meer kritiek dan in Nederland op vroegere bezuinigingen e.d.
Dat is onzin tuc. Het grootste deel van de Belgen volgde de afspraken en vond Belgen die de grens overtaken idioten.
Denk dat dat heel erg ligt aan waar je contact mee hebt en welke media je volgt en hoe. Wij horen in nederland ook amper dat er in België zoveel commentaar zou zijn op de overheid en het optreden qua maatregelen etc. Dat zal dus andersom net zo zijn vermoed ik. Het betekent dus niet dat het er niet is of niet zo uitgebreid is dan dat je het in belgie ervaart, zoals je eigenlijk nu wel steeds concludeert en stelt. Er is al jaren enorm veel commentaar op de bezuinigingen in de zorg maar bijvoorbeeld ook op de bezuinigingen in het onderwijs en zo nog wel een aantal bezuinigingen. Om een voorbeeld te noemen beslissingen omtrent mensen met een handicap enzo. Maar ook omtrent migratie, asielzoekers, straffen en ga zo nog maar even door, het lijstje onderwerpen is immers behoorlijk lang. En eerlijk gezegd denk ik dat het wantrouwen in Belgie in de overheid mede veroorzaakt wordt doordat het herhaaldelijk lang duurt voor er overeenstemming is tussen partijen om te gaan regeren. Terwijl dat wantrouwen en commentaar in Nederland veelal veroorzaakt wordt doordat de meeste stemmen niet garandeert op regeren maar dus ook tot oppositie kan leiden.
Ik vraag me af of je dit op basis van ervaring in je omgeving zegt, want ben het met @tuc eens het was ook hier echt asociaal druk met vooral belgen.
Wat ik me even afvroeg toen ik dit artikel las, hoe denken de belgen hier dan over? Niet aanvallend bedoeld maar aangezien er blijkbaar over en weer niet bekend is dat er veel commentaar is op handelen https://www.bndestem.nl/binnenland/nederlandse-ambulance-met-coronapatient-geweigerd-bij-belgische-tolweg-u-moet-gewoon-betalen~a1e376ca/
Ik vind het bij de Belgische grens echt enorm slecht geregeld Mijn man mag de grens over met attest voor werk maar wij mogen niet van ons huis in net NL naar ons nieuwe huis in net BE,omdat het een essentiële verplaatsing moet zijn. De agent bepaald zelf wat essentieel is De een zegt prima de ander zegt nee niet essentieel ben er echt chagrijnig van. Je gaat niet elke keer daarheen rijden met het risico om teruggestuurd te worden zeker voor de kinderen is dat niet fijn Nu dit nog een tijd gaat duren komt het op tijd verhuizen in gevaar en dan?watdan?
Ah neen e, net zoals veel andere Belgen bleef ik in men kot, zoals gevraagd. Maar volgens u staken de 11,5 miljoen Belgen de grens over.
Ik heb het nergens over 11 miljoen gehad, wel gezegd dat je hier struikelde over de Belgen en daar is niks overdreven aan. In de winkelstraten in de gemeente Woensdrecht hoorde je amper iets anders dan Vlaams en in Breda zaten de terrassen letterlijk vol met Belgen.
Om de uitspraak van @tuc te begrijpen moet je in de grensstreek wonen dan had je hetzelfde gezegd voor mijn gevoel luisterde look weinig tot geen Belgen uit de grensstreek.