Hoi allemaal! Volgende week mag ons meisje haar eerst groentehapje hebben. Ik ben van plan om deze zelf te gaan maken. Zijn er meerderen van jullie die dit deden en hoe pakten jullie dit precies aan? Bijv: worteltjes malen, al het overige in de diepvries in een bakje? Of......??
Ik maakte altijd gelijk voor 3 dagen, vooral in het begin is het fijn als ze eerst even kunnen wennen ipv elke dag iets anders te geven. Ik stoomde ook altijd alles...met zo`n stoombakjes die je bij een toko kunt kopen. Stomen is beter dan koken. Idd alles malen in de blender.......naarmate ze wat ouder werden ging in prakken. Beste is om idd wortel te geven in het begin...er zijn groentes die je beter in het begin niet kunt geven. Deze site is wel handig... De eerste vaste hapjes | WIJ.nl Succes en vooral veel pelzier!!!
In het begin gebruikte ik van die bakjes waar je ijsblokjes mee maakt, groente fijn maken en daar in doen. Ze eten dan vaak toch nog maar kleine hoeveelheden en een paar ijsblokjes is vaak voldoende.
Ik stoomde gewoon groente, maar ik pureerde niet. Ik zorgde dat het goed gaar was, liet het afkoelen en dan mochten ze de stukken zelf pakken. Puree werkten ze naar buiten, maar stukken eten ging meteen goed. Ik gebruikte dit schema als leidraad: Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Schema - Voedselintroductieschema vanaf zes maanden
Bij M precies zo. M heeft nog altijd een sterke voorkeur voor los eten (roerbakgerechten ed eet ze wel, maar niet lievelings): eet echt met smaak bloemkoolroosjes etc. T wilde juist liever prak ... dus die kreeg dat. Ook toen hij allang met de pot mee at nog lang zijn portie vermalen in de keukenmachine omdat hij het er anders uitkokte . Hij heeft nog steeds een sterke voorkeur voor juist die prakkies pasta, couscous en rijst. Losse groenten is drama, alleen wortel gaat er (min of meer) in ...
Bedankt voor jullie reacties! * Ons meisje heeft tot nu toe alleen maar flesvoeding gehad, i.v.m. een allergie bij mij. Dus ze begint i.p.v. 4 maanden, met 6 maanden met haar hapjes. * Hoe stoom je precies?! Sorry, maar ik kook altijd onze groente! Ik heb wel een 'stoompan', dus dat is het punt niet, weet alleen even niet goed hoe ik het moet doen!
Ja ik stoom eigenlijk alle groente die we eten, heb ooit bij blokker of zo een stoombloem gekocht die ik in de pan eg, water eronder groente erop en op het fornuis (opletten dat het niet droogkookt). groente heeft meer smaak zo, ik heb geenof nauwelijks zout nodig.
ik plaatste de bakjes bovenop een ketel met kokend water....wel deksel bovenop doen en zo stoomt het dan. Ik ben ook pas begonnen rond 6 maanden hoor met bijvoeden
Heb toevallig een stomer maar je kunt ook stomen in zogenaamde stoommandjes boven een pan kokend water. De site www.smikkels.nl is ook leuk. Je kunt daar per leeftijd en per fruitsoort/ groenten recepten vinden, Succes en vooral veel plezier!!!!
Nu heb ik een stoomkoker maar als student hing ik gewoon een vergiet boven een pan kokend water met de deksel van de pan weer op het vergiet. Ben trouwens begonnen met fijnmaken met de blender, nu met de staafmixer. Stukjes is nog niet zo'n succes hier.
Ik kocht altijd veel groente, kind op bed, en koken maar begon met 1 groente snijden, koken... en als die aan het koken was maakte ik de volgende groente klaar, en in een andere pan koken, was de eerste groente klaar, die in de staafmixer, in bakjes (avent) staafmixer schoonmaken volgende groente in de pan van de 1ste groente, 2de groente in de staaf mixer etc toen er aardappels bij kwamen kookte ik die eerst, en prakte ik die vast dan kon makkelijk de groentes erbij! Dan had ik altijd een stuk of 15 potjes, op een stickertje wat het was en haalde ik er elke dag er 1 uit
Bij de Hema heb je een stoominzet die op de grootste kookpan past met een diameter van 20cm. Gewoon water onder in de pan en dan de groente in de stoominzet. Dan de deksel van de pan erop. Ik prik gewoon met een vork om te kijken of het al gaar is. Nieuwe groentes doe ik gepureerd in een ijsblokjes bakje zodat ik steeds een beetje kan proberen ook ivm allergie. De rest doe ik nu per portie in een diepvrieszakje. Ik maak ook altijd een voorraadje en let erop dat ze elke dag wat anders krijgt en dat ze ook afwisselend andere kleuren krijgt. Aardappels kook ik dezelfde dag of voor 2 dagen en ik roer niet meteen alles door elkaar zodat ze het ook los van elkaar kan proeven.