hebben jullie weleens zelf een aardappelsalade gemaakt? Zo ja, ben ik benieuwd hoe?!?!?!!?!?!?!?!?!!!!!!!!!! groetjes, Brigitte
Mijn recept; - Aardappels ruim van tevoren koken (omdat ze koud moeten zijnz), daarna in blokjes snijden - Knoflook (naar smaak, altijd even laten staan om de smaken goed te laten mengen, extra erbij kan altijd nog) uitpersen en door mayonaise roeren samen met wat peterselie - Ham in kleine reepjes snijden en erdoor doen - Augurkje heel fijn snijden en erdoor doen - Evt. nog wat zout en peper naar smaak toevoegen Hier altijd een succes!
- Aardappels van te voren koken en koud laten worden. - Uitje snipperen, ham in blokjes erbij, augurkje in blokjes erbij. - Sausje maken naar smaak met mayonaise of yogonaise (in de zomer doe ik er ook yoghurt door, lekker fris) en een theelepel franse dijonmosterd. - Alles door elkaar roeren, zout/peper naar smaak erbij en peterselie. - Als laatste voorzichtig de aardappels in blokjes er doorheen roeren.
wij vinden dit recept altijd erg lekker: Recept - Aardappelsalade met ham en bleekselderij - Albert Heijn
Ik maak het heel anders. Aardappels koken, koud laten worden. Bosuitjes fijn snijden, samen met oregano citroensap en olijfolie door de aardappel(blokjes) mengen. Zout erbij en klaar. Hier een groot succes!
klinkt lekker, bedankt! Ben benieuwd of ner nog meer recepten komen, dan kan ik misschien zelf wat samenstellen.
Ik maak het altijd zo: Aardappels koken, in blokjes snijden, een blikje doperwten en worteltjes erin (de worteltjes wel even in kleine rondjes snijden), een blikje mais en augurk in kleine stukjes. Soms doe ik er een lente-uitje bij. &dan lekker veel mayonaise Of: Aardappels koken, in kleine stukjes snijden, komkommertje en tomaat in kleine stukjes erin, lente-uitje erin, wat sla en heel veel citroensap!
met dit recept heb ik altijd veel suc6. Waar we uitgenodigd worden vraagt iedereen of ik de aardappelsalade wil maken 500 gram aardappen koken en af laten koelen,
oeps te snel 500 gram aardappelen koken en aflaten koelen, 2 teentjes knoflook, peterselie en bieslook erbij en peper (ik gebruik de grove zwarte korrels) en tuinkruiden van silvo. Dan een gesnipperd uitje en 150 gram mayonaise. Alles door elkaar schudden.
wij doen het zo http://www.sevecensohbet.com/wp-content/uploads/Patates-Salatasi.jpg en dan liefst met een paar gekookte eiren erdoorheen hmm lekker
Vastkokende aardappels koken en in stukken snijden (groot of iets kleiner maakt niet uit) rode ui klein snijden, platte peterselie klein snijden, wat augurkjes en mais. Hete paprika poeder eroverheen en zout, slaolie en flink wat citroensap.
aardappels in blokjes koken rookworst verwarmen en in plakjes spekjes uitbakken tomaat in blokjes komkommer in blokjes uitje snipperen sausje van majo met mosterd enzo alles door elkaar gooien erg lekker! (ook in de winter, ik laat het nl nooit echt koud worden)
andere salade is puree maken van aardappels (wat stevige puree) wortels koken en die raspen of gewoon met een stamppot stamper door de puree heen doen, Dat doe je in een taartvorm. Af laten koelen en dan (wat dikkere) yoghurt eroverheen, tomatenpuree aanbakken in boter of olie met klein beetje zout en die een beetje eroverheen draperen, daarna gesnipperde peterselie eroverheen.