Nierstuwing?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Lotusbloempje, 14 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lotusbloempje

  Lotusbloempje Actief lid

  2 jun 2017
  345
  57
  28
  Vrouw
  Dag dames
  Ik ben bijna 25 weken en zit al vanaf het begin thuis en doe dus zowiso al heel rustig aan.
  Sinds een week heb ik met momenten echt super erge pijnvallen in men rug/zij langs rechts vlak onder de ribben.

  Als het opkomt kan ik niet meer bewegen van de pijn en moet ik veel moeite doen om in de zetel te geraken. Eens ik op mijn linker zij lig is het soms al na 5 min over soms duurt het langer. Daarom lijkt het me zinloos om pijnmedicatie in te nemen. Op die momenten denk ik dan dat ik echt naar spoed moet maar ik denk niet dat ik zelfs de trap af geraak.. s nachts moet ik constant op men linker zij liggen tot heel men lichaam er van pijn doet. Draai ik toch onbewust om heb ik prijs. Tussendoor zijn er echt wel momenten dat ik met de hond ga wandelen of kan koken. Maar daarjuist wou ik de was uit het machien halen en halleluja weer die pijn die niet te houden is.

  Wie herkent dit? Morgen op controle bij de vroedvrouw.
   
 2. exciting

  exciting Fanatiek lid

  10 dec 2013
  3.172
  982
  113
  Vrouw
  Friesland
  Yup hier bij de eerste..
  Nierstuwing vanaf 21 weken waarvoor bij 30 weken een nefrostomie katheter is geplaatst!
   
 3. Lotusbloempje

  Lotusbloempje Actief lid

  2 jun 2017
  345
  57
  28
  Vrouw
  Heb jij door de pijn ofzo last gehad van harde buiken? Na 3u onophoudelijke pijnen toch naar het ziekenhuis gegaan. Moet nachtje blijven, baxter met buscopan en morgen onderzoeken voor de nieren. Heb wel adalat opgestart gekregen want buik was onrustig. Heb dat zowiso nu wel maar geeft me wel stress want als de harde buiken erger worden kunnen ze het niet tegen houden is nog iets te vroeg
   
 4. exciting

  exciting Fanatiek lid

  10 dec 2013
  3.172
  982
  113
  Vrouw
  Friesland
  Ja ik had veel last van harde buiken.. Ik ben met 21 weken in de ziektewet gegaan.. Door de pijn kon ik alleen maar liggen (op linker zij) door zitten en lopen kwam er nog meer druk op.. Dus door die rust namen de harde buiken af.. Maar de pijn werd wel steeds erger en op de momenten van koliek pijn (had continu zeurende pijn, maar kwamen ook koliek pijn bij opzetten) dan kreeg ik ook harde buiken.. Ik ben 3x opgenomen in het zh met een buscopan infuus en paracetamol. Met 30 weken was de nier zo erg gestuwd dat de linker nier het niet meer op kon vangen, die begon toen ook te stuwen. Toen lag ik binnen een uur op de röntgen. Daar heb ik een nefrostomie katheter gekregen. Daarna nog 2x een nierbekkenontsteking gehad waarvoor ik een maand aan een antibiotica kuur heb gezeten. Met 36 weken was de baby ingedaald en liep de drain niet meer.. Is toen verwijderd en ben met 37.2 bevallen! Als je meer wilt weten zeg je het maar..

  Veel succes en neem je rust!!
   
 5. Lotusbloempje

  Lotusbloempje Actief lid

  2 jun 2017
  345
  57
  28
  Vrouw
  Ben blij te lezen dat je toch op een mooie termijn bent bevallen. Heb zoveel schrik dat de harde buiken doorzetten in weeen telkens ik zoveel pijn heb. Deze nacht was verschrikkelijk. En of ze nu paracetamol bij geven samen met de buscopan... veel verschil maakt het niet. Helse pijn! En normaal zou sebiet het infuus uit gaan en overgaan op orale medicatie zodat ik naar huis kan pff! Thuis wat gaan creperen maar dan ondertussen wel nog zorgen voor eten en met de hond buiten gaan... pff!
   
 6. Nerveusje

  Nerveusje Actief lid

  15 feb 2017
  126
  45
  28
  Ben zondag uit het ziekenhuis gekomen en heb er 3 nachten gelegen, begin januari ook al 2 nachten met dezelfde klachten als jou! Vermoedelijk nierstenen/stuwing werd er gezegd, eerste keer was het links, vorige week was het rechts. :cry: een helse pijn inderdaad, kronkelend over de grond!! Ik kon ook niet meer plat liggen want dan was de pijn niet meer te houden...met als gevolg slapeloze nachten en helemaal uitgeput te zijn. Echter, op de echo was er alleen een ietwat verwijde rechternier te zien niet eens heel extreem.. ook geen nierstenen gevonden.
  Hoe gaat het nu met jou? En heb je ook al een echo of iets gehad inmiddels?
  Sterkte
   
 7. Lotusbloempje

  Lotusbloempje Actief lid

  2 jun 2017
  345
  57
  28
  Vrouw
  Ja die pijnen zijn echt vreselijk! Half dood gaan! Deze nacht echt afgezien en tot s middags bijna aanhoudend mega veel pijn. Uroloog van wacht is gebeld en mocht blijkbaar niet veel drinken. Hadden ze nog niet gezegd dus dus infuus minder en amper drinken want hoe meer vocht hoe moeilijker de nieren het krijgen. Gisteren een echo gehad en rechter nier was serieus vergroot dus zowiso veel stuwing. Ze denken ook een steentje omdat de pijn zo hevig is. Dus in plaats van infuus uit, juist zwaardere medicatie gestart, contramal. En dan eindelijk was de pijn ietsjes minder hevig.
   
 8. Nerveusje

  Nerveusje Actief lid

  15 feb 2017
  126
  45
  28
  Jeetje.. ik heb ECHT te doen met je meid! Al die medicatie en die pijn je zal wel uitgeput zijn. Hoe is het nu met je?
   
 9. Lotusbloempje

  Lotusbloempje Actief lid

  2 jun 2017
  345
  57
  28
  Vrouw
  Het is inderdaad vermoeiend die pijn. Straks nog eens naar de uroloog om te zien of ze ondertussen toch een steentje zien zitten. Als het enkel de stuwing is, is de vraag nog maar of het volledig over gaat gaan of niet en kan het terug komen. Dus afwachten... wil ook niet te lang die contramal nemen dus is zo dubbel..
   

Deel Deze Pagina