Hallo dames, ik ben kort zwanger. Van de week ging ik lunchen met collega's en ik wilde uiteraard niks vertellen over mijn zwangerschap. Er was weinig keuze, dus nam ik een uitsmijter met de dooiers kapot. Helaas waren de eieren niet goed doorbakken. Zowel het eiwit als het eigeel waren nog wat nat bovenop. Zou dit kwaad kunnen? Ik voelde me al schuldig tijdens het eten, maar ik moest het wel eten. Wat is er nou überhaupt zo gevaarlijk aan rauwe eieren? En als het mis gaat, merk je dat dan doordat je zelf ziek wordt?
Je moest niks he, je mag een ei da niet goed gebakken is ook best terugsturen als je niet zwanger bent Maar volgens mij wordt rauw ei idd vooral afgeraden vanwege kans op salmonella. Daar kun je zelf ziek van worden. Dit ei was wel verhit, alleen mogelijk niet wat te kort. Daarnaast zijn maar weinig eieren besmet met salmonella en de schaal is het 'gevaarlijkst' als een ei al besmet is. Die eet je natuurlijk niet. Dus 1x'tje per ongeluk een iets te zacht eitje is geen enorm risico.
Nee ik moest het niet eten nee! Maar er was nog een zwangere en zij at het gewoon. Daarnaast verwacht iedereen al dat ik binnenkort zwanger ben. Vandaar dat het wel een beetje voelde alsof ik geen keuze had.
Er is een hele kleine kans dat je salmonella oploopt inderdaad, al zul je in de meeste gevallen echt wel ruiken als een ei niet meer goed is. Salmonella is vervelend en je kunt er gied ziek van zijn, maar het kan verder geen kwaad voor je zwangerschap.
Salmonella is schadelijk voor jou, je kan er behoorlijk ziek van worden. Maar voor de baby is het niet erg In Aziatische landen eten zwangere vrouwen nog gewoon hun eigeel lopend. Ik zou me er niet al te druk om maken