niet kunnen poepen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door mexico, 31 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mexico

  mexico Actief lid

  2 mrt 2007
  340
  0
  0
  wat kunje doen bij een baby doe last heeft om te poepen. mijn zoontje kan echt hele dag pijn hebben en scheten laten maar t lukt m niet om te poepen. hij heeft erge krampen hij is 11 dagen.
   
 2. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  masseren met de klok mee op zn buikje. een warme doek op zijn buikje leggen. wat vaseline in zijn anus smeren. Bedje voorverwarmen met een kruik en dan even op zn buik leggen. hem op je borst leggen met zn knietjes tegen zn eigen buik(helemaal opgevouwen zeg maar)

  er zijn ook allerlei middeltjes maar dat zul je met je dokter moeten bespreken.
   
 3. jingels

  jingels VIP lid

  8 jul 2006
  7.742
  1
  0
  Je kan lijnzaadolie kopen bij reformzaak of apotheek. Volkomen natuurlijk , 1-2 theelepels zorgt ervoor dat de ontlasting zacht wordt.
  Ook kan je op recept Lactulose aanvragen bij je HA.
  Dit doet hetzelfde als Lijnzaadolie.
  Binnen 24 uur heb je resultaat.
  Duurt dit te lang , koop dan Microlax clysma bij de apotheek, binnen 20 minuten komt de ontlasting dan los. Ik zou dit alleen wel even melden aan je HA.
   
 4. leeuwen77

  leeuwen77 Bekend lid

  7 mrt 2006
  710
  0
  0
  duik instructrice
  bonaire
  Met olie moet je altijd uitkijken dat het niet overgaat in diarree! Maar als het echt heel erg is kan je zijn temperatuur rectaal opnemen, dit stimuleert hem om te persen! Alleen niet te vaak doen! Geef je BV of FV, want als je FV gebruikt kan je misschien overstappen naar een ander type!
   
 5. lieff

  lieff Actief lid

  8 nov 2006
  292
  0
  0
  Mijn dochtertje zat met hetzelfde probleem, er werd mij afgeraden door het CB om olie te gebruiken wat mijn huisarts adviseerde.

  Op aanraden van het cb heb ik lactulose gekocht, is zonder recept verkrijgbaar. Hier had ze goed resultaat op.

  Moet wel zeggen dat de krampjes hier niet mee zijn verdwenen. Ze huilt echt de hele dag van de pijn en slaapt amper, weet niet zo goed meer wat ik er mee moet en wat ik voor haar kan doen.
   
 6. Ozzy

  Ozzy Actief lid

  31 jan 2007
  379
  0
  0
  Rotterdam
  extra water in fv en roosvicee laxo!
   
 7. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  16.136
  4.364
  113
  Wij zijn toen op advies van onze huisarts door elke fles een scheutje (ongeveer 1 theelepeltje) lijnzaadolie gaan doen en het hielp hier heel goed (geen diaree gehad daardoor).
  Binnen 24 uur heb je resultaat, dan moet je natuurlijk niet gaan stoppen want dan heb je na een paar dagen hetzelfde weer (was onze ervaring)
  Toen Kylian 3 maanden was zijn we het heel langzaam gaan afbouwen, elke week in 1 fles geen olie totdat hij het weer helemaal zonder olie deed.
  Nadat we lijnzaadolie zijn gaan gebruiken heeft hij nog nauwelijks krampen gehad.

  Groetjes Anita
   
 8. tientje

  tientje Actief lid

  28 jun 2006
  375
  0
  0
  op advies van de huisarts, geen roosvicee laxo, dat kunnen de darmpjes nog niet aan.

  Maar ik moest om de fles een half theelepeltje BRUINE basterdsuiker geven. Dit helpt bij mijn dochter echt goed, sinds dien nergen meer last van. Ik geef wel flesvoeding friso comfort en 10 cc extra vocht per fles.

  Volgens de huisarts is CB niet mee eens om bruine basterd suiker te geven, maar hij vind lactulose voor zon kleintje nog niet goed.

  succes
   
 9. mexico

  mexico Actief lid

  2 mrt 2007
  340
  0
  0
  Hoi ik geef wel fles voeding ja, na een lange avond met veel huilen is hij vanacht gaan poepen het was niet echt heel stevig maar wel een goede massa. Sorry voor de onsmakelijke verwoording. Ik had het ook al met een termomether geprobeerd en een warme doek maar niets hielp. Ik ga maandag eens bellen naar de huisarts wat die ervan zegt, alvast bedankt voor jullie tips. Het is gewoon zo zielig zo'n klein hummeltje die een hele dag aan het werken is voor 1 poepluier.

  xxx
   
 10. Carla1980

  Carla1980 VIP lid

  16 jul 2006
  5.833
  1
  0
  Lerares basisonderwijs
  Noord-Brabant
  we hebben met kyra hetzelfde meegemaakt en niks hielp. ze huilde dag en nacht, uiteindelijk naar een osteopaat gegaan en sinds die dag nergens meer last van gehad!
   
 11. lieff

  lieff Actief lid

  8 nov 2006
  292
  0
  0
  Wij zijn ook van plan om naar een osteopaat te gaan, dit is geen doen, zo'n kleintje wat zo huilt vanwege krampjes en ontlasting.
  Ben benieuwd of deze wat voor ons kan doen.
   
 12. mexico

  mexico Actief lid

  2 mrt 2007
  340
  0
  0
  het is zo zielig moet er soms zelf van huilen als ik dat mannetje zie werken. En dan komt er 1 scheetje echt hartverscheurend vind ik het.Het begint bij kain s'middags en s'nachts kan die pas poepen maar echt stevig of ard is het niet dus wat kan het dan zijn? verkeerde voeding of wennen van de darmen?
   
 13. lieff

  lieff Actief lid

  8 nov 2006
  292
  0
  0
  Bij ons dochtertje was het ook niet heel erg hard hoor, gewoon normaal eigenlijk, maar het kwam niet vanzelf. Met de lactulose heeft ze nu wel resultaat maar de krampjes blijven.

  Je word er inderdaad zelf ook heel erg verdrietig van als je zo'n kleintje zo ziet martelen en pijn hebben. Zit net als jij ook regelmatig mee te huilen, vind het zo zielig en je voelt je zo machteloos.
   
 14. Sylvie

  Sylvie Fanatiek lid

  20 nov 2005
  1.733
  0
  0
  Belgie
  Je kan speciale pap kopen voor kindjes met een moeilijke transit. Tegen de krampjes kan je venkeldrupjes of venkelthee proberen en je kan altijd eens een vetstopje opsteken als ze er echt heel veel last van heeft dat ze niet kan, maar hier mag je zeker geen gewente van maken! Bij Rhune hielp ook nutriton in de pap.

  Grtz x
   
 15. lieff

  lieff Actief lid

  8 nov 2006
  292
  0
  0
  Nutriton hebben we geprobeerd maar werkte jammer genoeg niet.
   
 16. Sylvie

  Sylvie Fanatiek lid

  20 nov 2005
  1.733
  0
  0
  Belgie
  Je moet het wel minstens een week of twee de kans geven voor het volledig werkt. (ik dacht namelijk ook eerst dat het niet werkte maar het even zijn tijd nodig blijkbaar)
  Grtz x
   
 17. Wen

  Wen Actief lid

  Wij gebruiken Probionte. Dit is een middel om de darmflora sneller op orde te brengen. De osteopaat raadde het ook aan. Het poepen gaat nog niet helemaal geweldig, maar de krampjes zijn nu wel weg. Je kan het bij de reformzaak kopen.

  veel succes!
   
 18. lieff

  lieff Actief lid

  8 nov 2006
  292
  0
  0
  Ik ken het niet maar wij gebruiken denk ik een soort gelijk iets, nl ABC Dolphius powder.
   
 19. Wen

  Wen Actief lid

  Ja dat is inderdaad hetzelfde alleen van een ander merk. :)
   

Deel Deze Pagina