Als ik voor de kleine kook; kook ik meestal aardappels, rijst of pasta met groente en soms vlees of vis erdoorheen. Nu vroeg ik me een paar dingen af: -wat kan ik erdoorheen doen om het wat smeuiger te maken? doe meestal wat kookvocht, maar mag boter (margarine) of olijfolie ook? -meestal kook ik voor de kleine apart wat. Hij is nu al 8,5 maand; wanneer mag hij wat meer met ons gaan mee eten? Gisteren aten we bijv, zo'n wereldgerecht van knorr met teriyaki. Wanneer weet ik of hij die saus bijv. een beetje mag. En wanneer mogen ze wat meer kruiden en bijv. mee eten met de pastasaus? Het is nu allemaal zo droog en smaakloos lijkt mij voor hem. -Moet hij al perse 200 gram eten? of gaat het er gewoon om wat hij opkan? hij eet soms maar een paar happen en soms wat meer
Hoi, Je mag zowel een beetje kookvocht als een beetje margarine of boter door de maaltijd mengen om het wat smeuiger te maken. Je kindje gaat pas echt met jullie mee eten vanaf 1 jaar, nu bevatten kant en klare sausjes nog te veel zout. Je mag wel zelf wat kruiden toevoegen aan de maaltijd, zoals basilicum of peterselie. Hij mag eten wat hij opkan, dat hoeft nog geen 200 gram te zijn hoor. Groetjes Eveline