Peetje bedankt voor het recept! Hier heel voorzichtig met introduceren ivm met allergieën en daarnaast ook nog eens eigen 'standpunten' waardoor ik niet veel anders aan kan bieden dat fruit/groente/vruchten/zaden zonder me echt zorgen te maken of van mijn standpunt af te wijken vind het daarom super om het pannekoekenrecept zonder melk te lezen (wil melk niet geven omdat ik van mening ben dat ze alleen mensenmelk zou moeten krijgen) ik had wel de koekjes gemaakt precies zoals dit recept met wat stukjes dadel erbij en zonder de water in de oven was ook heerlijk maar veel te hard voor ons meisje haha heb ze zelf lekker gegeten
ze slikken geen hele wortels en bonen door he...ze sabbelen er stukjes af en kauwen gaat met kaken ook prima. Je darmstelsel regelt het allemaal prima. Het is de meest natuurlijke manier van bijvoeding. Niet alleen voor de motoriek of taalontwikkeling maar ook om textuur enz te leren. Een wortel ziet er nl niet uit als een oranje papje. Door tegelijkertijd te zien en proeven leren kinderen ontzettend veel. Plus je zit niet later met het gedonder als: mijn kind wil alleen maar gepureerd eten
Ik legde laatst de hele appel neer voor ik 'm ging snijden, en mijn zoontje tilde hem met twee handen op en wilde er in happen (met 2 tanden)
Wij maken de pannenkoekjes van 1 banaan, 1 ei en een grote eetlepel bloem. Met havermout vond mijn zoontje niet zo lekker. Er zijn ook recepten te vinden waarbij je met moedermelk bakt. Is even googelen maar dan vind je er wel een stel. Dan kan je dus ook andere dingen aanbieden, maar nog steeds zonder koemelk. Ik maak de muffins trouwens niet met melk, maar met Griekse yoghurt. Is nog steeds koemelk, maar wel anders geproduceerd.
Ik lees nu nog ff mee. Onze zoon is nu nog 5 maanden. Over een maandje hoop ik ook te beginnen. 😁
Hoi! Ik lees hier ook mee. Hoop over een dikke maand ook te kunnen starten met rapley in combinatie met borstvoeding. Ben er al wel over aan het nadenken en inlezen. Hoe doen jullie dat met etenstijden? Ons zoontje gaat meestal rond 6 uur naar bed en is dan ook erg moe... Omdat hij in de namiddag slecht slaapt... Als één van ons, of wij beiden thuis zijn, dacht ik er aan om rond 5 uur gezamenlijk de warme maaltijd te doen... Is dat een goed idee? Maar wij werken beiden onregelmatig en als ik 's avonds werk en mijn man hem na werk op moet halen van de gastouder zal hij soms pas rond zijn bedtijd thuis zijn. Ik denk gemiddeld één keer per week. Dan is er echt alleen nog maar tijd en energie voor een flesje kolfmelk, gezien hij na een dag bij de gastouder wel op is. Hebben jullie nog tips hoe we dat tzt op die dagen kunnen doen?
Wij zijn net bezig, maar we doen het eten bij dochter op een tijd dat ze goed is uitgerust. Dus gewoon nog ergens tussendoor. We hebben ook een oudere zoon met een zware vorm van autisme, die aan het einde van de dag niet meer tegen een mopperende baby kan, we eten dus in etappes met baby boven met de ander . Als ze iets ouder is en meer bijvoedingsmomenten krijgt, zal ze wel mee gaan eten aan tafel natuurlijk.
Ik eet drie keer in de week alleen met mijn zoontje, omdat mijn vrouw nog op het werk is dan. Jammer, maar het is niet anders. Omdat het dan ook voor ons maar een korte tijd is voor eten, bad, flesje, bed, hebben wij voor die avonden groenten klaarstaan die we de avond ervoor hebben klaargemaakt. Dan hoeven die alleen maar even in de magnetron en dan kunnen we toch even samen eten. Vooral in het begin moet je je daar niet te druk om maken. Aanbieden wat gaat op tijden dat het kan en anders is het pech. De rest komt vanzelf wel.
Als ze net beginnen, krijgen ze nog heel veel melk en dus ook veel vetten via de melk, denk ik tenminste
Roomboter (ongezouten) op brood/crackers smeren, volle (Griekse) yoghurt geven tussen de middag, zo zijn wij begonnen. En inderdaad krijgen ze genoeg via melk.
Ik prak nu steeds 1 partje aardappel waar ik een beetje olijfolie door meng en op een lepeltje voer. En dan zal ik als nieuw voedingsmiddel eens halvarine gaan introduceren dat draagt inderdaad ook bij. Dankjewel!
Als je voor goede vetten wil gaan zou ik juist eerder voor roomboter gaan Mijn zoontje krijgt altijd Griekse yoghurt als toetje, bevat ook goede vetten, tis maar eens smyallerd dus hij kan het wel gebruiken. Edit: spuit elf, zie dat dat ook al 2 reacties hierboven wordt gezegd haha. Waarom meng je een partje aardappel met olijfolie?
In roomboter zitten juist de vetten die nodig zijn voor de groei van de hersenen. Halvarine voegt helemaal niets toe
Ik weet het, maar mijn zoontje heeft KMA, dus roomboter zal ik hem niet aandoen. Ik zie nu net dat ik beter margarine voor hem kan kopen, omdat daar meer vetten in zitten (ik eet zelf altijd halvarine, wist niet meer waarom).
Weer eens een paar vragen. Hoe doen jullie dat met brood? En dan bedoel ik de stap van korst naar boterham, laat je er dan steeds meer van de boterham aanzitten? En welk fruit is makkelijk voor een 6 maanden oude baby? Appel (kort gekookt) en banaan zijn wel erg glibberig, maar is er eigenlijk wel fruit wat makkelijker te pakken is?