Ik heb nog geen merk gevonden waarvan ik de kipstukjes lekker vind. Jammer, want ik zou graag weer eens lekker makkelijk chicken tonight eten.
Ik merk op de dagen dat wij vegetarisch eten dat ik anders ook. Dus niet proberen vlees te vervangen door een vleesvervanger want dat is altijd met andere dan wat je verwacht. Maar dus complete vegetarische gerechten, meestal iets Indiaas of uit het midden Oosten. Die keukens hebben de meest geweldige vegetarische gerechten waar je dus geen vlees mist, omdat het er ook echt niet in hoort. Dus wij eten bijna nooit vleesvervangers. Vind ik uit een milieuoogpunt ook niet echt wenselijk, al die soja teelt is ook super slecht.
De sojateelt voor vleesvervangers is te verwaarlozen hoor, ik geloof dat iets van 80% van de soja aan vee gevoerd wordt. Als mensen soja zouden eten ipv vlees was er niets aan de hand omdat er dan heel veel landbouwgrond vrij komt!
Ik denk dat ik dat ook eens ga doen. Ben bijna jarig, kan ik dat boek 'De Dikke Vegetarier' vragen, haha.
Ik haal ook enorm veel recepten gewoon uit de Allerhande app. Lekker makkelijk direct alles bij de Appie halen en het is vaak iets eenvoudiger dan de originele recepten.
Welke vegetarische kipstukjes hadden jullie? Wij gebruiken als kip regelmatig de naturel stukjes van Quorn. Je moet het niet vergelijken met kip, of verwachten dat het hetzelfde smaakt, maar we vinden ze wel echt lekker in de plaats van kipstukjes in de meeste gerechten. Wat de kant-en-klare vleesvervangers betreft: het is echt een kwestie van uitproberen welke je lekker vindt. Sommige vinden wij echt lekker; andere vinden we niet te vreten. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een groenteburger gegeten waar ik echt blij van werd.
Van de Appie. Ik vind de meeste vegetarische dingen van Appie wel echt prima. Vooral de smeerworst, heerlijk. Ik weet niet of ik van mn vriend nog een ander merk mag proberen
Ik ben ook flexitariër. Ik ben jarenlang vegetariër geweest, als puber en student. Toen ik trouwde met mijn man ben ik een paar keer per week biologisch vlees gaan eten (hij eet wel vlees). Ik ben op zich niet tegen het idee dat mensen dieren dood maken voor consumptie. Ik ben alleen tegen de intensieve veehouderij, vanwege het dierenwelzijn en vanuit milieu-oogpunt. Als dieren tijdens hun leven goed verzorgd zijn, vind ik het niet erg om ze te slachten en op te eten. Ik kook gewoon voor het gezin. Mijn dochter eet wat de pot schaft. Dat is dus soms vlees en soms niet. Toen ze klein was maakte ik soms wel speciaal voor haar vlees, want ze lustte toen geen ei en peulvruchten (die eet ze trouwens nog steeds niet). Je kunt een kind echt wel vegetarisch opvoeden, maar dan moet je je wel goed verdiepen in welke voedingsstoffen ze missen en met welke producten ze die toch binnen kunnen krijgen. Leuk topic trouwens! Ik heb al wat ideeën voor hartig broodbeleg langs zien komen, die ik nog niet kende. @Youtan , ik zag op je foto dat je hummus bij de AH gekocht hebt. Je hebt dan vast gezien dat ze allerlei verschillende smaken hummus hebben. Wij zijn vooral fan van de hummus met pompoen. Die is echt lekker pittig (maar niet tè).
Ik zal nooit helemaal zonder vlees en vis e.d. gaan. Maar wij eten wel enkele dagen in de week zonder vlees en vis.
Haha, komt goed. Ik eet nog weleens iets met dochter wat hij niet lust, en hij een kliekje. Dus ik kan op zo'n dag wekeens wat testen. Wil ook nog vegetarisch gehakt proberen. Daar nog tips voor qua merk?
Mijn kinderen lusten dus ook weinig vleesvervangers... maar met oosterse gerechten als dahl maak ik ze ook niet blij. De vleesvervangers die ze wel lusten - kaasburgers van vivera - sateballetjes van vivera - gegrilde stukjes van vivera - speckreepjes van de vegetarische slager - gehaktballen van de vegetarische slager Alles van quorn en valess vinden ze vies.
Ik eet tegenwoordig dus gewoo biologisch vlees en als ik gehakt wil, gebruik ik eigenlijk altijd bio rundergehakt. Maar ik meen me te herinneren dat het gehakt van Quorn best lekker was. Wat ik ook nog wel eens deed, is dat ik soja-brokjes kookte in bouillon en die dan door en prutje. Maar dat smaakt echt heel anders dan gehakt. Wel lekker, maar anders.
Ja, wij eten ook vooral biologisch vlees. Maar wil toch wel graag wat meer vegetarisch. Quorn ga ik eens proberen!
Mijn dochter van bijna 9 wilde vegetarier worden, maar na een paar weken miste ze echt de knakworst en kroket. En omdat ik haar al heel knap vind dat ze echt zo min mogelijk vlees probeert te eten, ben ik samen met haar gaan flexen. Zij eet echt alleen vlees als er geen vervanger is (er is geen vega knakworst), ik eet vaak met haar mee als zij een vleesvervanger eet. Sommige alternatieven zijn echt lekker!
Wij eten ook weinig vlees. En wat we wel eten is bio. Nu zijn we van plan om over te stappen op een ander systeem. (Bio bedrijf waarvan het vlees alleen verkocht wordt als de bijna de hele koe verkocht is. Je kunt dus wel vlees bestellen maar pas als alle bestelling een hele koe waard is, dus ook orgaanvlees etc, wordt het pas geslacht). Verder eten wij sowieso haast nooit vlees als beleg. Wij ontbijten wel best zwaar, vergelijkbaar met een lunch. Wel veel kaas, vaak ook zelfgemaakt met biomelk. Een broodje met pesto, mozarella, tomaat en basilicum is heerlijk op brood. Of zelfgemaakte kruidenboter. Gegrilde halloumi met rauwkost. Sowieso altijd veel rauwkost. Omelet kun je makkelijk varieeren en ook hartige pannenkoeken kunnen erg lekker zijn. Ontbijtmuffins kunnen ook met veel soorten groenten. Gebakken paprika of pepers met tomaten, heerlijk om met een boterham te dippen. Of gebakken aardappelblokjes met een gekluts ei. Tosti’s zijn ook lekker en veel variatie te vinden. Als avondeten koken wij vaak vegetarisch. Groentesoep, rijstschotels, vegetarische wok, ovenschotels in alle vormen en maten, salades van gegrilde groenten, gepofte aardappels met sausjes en mais/erwten etc. Verder probeer ik als ik wel met vlees kook deze optimaal te gebruiken. Bijv, ik kook lekker lang de kippendijen. Het vocht zet ik in de koelkast en van het vlees maak ik draadjesvlees voor op/door de rijst. Salade erbij. Volgende dag maak ik van het vocht soep bijv. Ook probeer ik het vlees in verhouding weinig te houden. Als ik bijv. een ovenschotel met gehaktballen maak doe ik er meer groente in. Als ik bolognesesaus maak doe ik er extra geraspte wortels erdoorheen etc.
Ik herken wat @Manderijntje zegt, met meer groente er in doen op vlees dagen. Doen wij ook, zo gaat er nog maar 1 stukje biologische kipfilet in de bami voor 5 personen. Een beetje voor de umami zeg maar. En heel veel verschillende soorten paddestoelen voor het gevoel van de bite. Gisteren had ik trouwens iets heel simpele vegetarisch en zelfs mijn man at het zonder vlees te missen Twee zakjes gekruide aardappelpartjes, twee preien gesneden, 5 trostomaten, een potje gegrilde rode paprika in reepjes gesneden en een pakje tomato frito. Aardappels aanbakken in de pan, rest erbij, even stoven (eventueel wat groente bouillon erbij voor iets meer saus) en dan lekker zelf brood erbij gebakken om te stippen. Iedereen zat erg vol, anders had ik er nog een salade bij gemaakt. Ik had iedereen ook een gekookt eitje er boven op gedaan maar dat hoeft natuurlijk niet.
Ik vond de kipstuckjes van de vegetarische slager wel beter dan de eigen merk versies. Ik las een tijdje terug op fb dat de vegetarische biefstuk zo'n hit was in het buitenland, en nu liggen ze ook bij de coop. Die wil ik van de week dus wel proberen. Ik eet liever gerechten zonder vleesvervangers maar ik merk dat ik het de laatste dagen moeilijker vind om vegetarisch te koken dus ik ga toch maar zoeken naar iets vaker vleesvervangers.