Ik heb van die goedkope handy vd Blokker, zwart en licht maar bakken snel aan en niet mooi om te zien… ik wil een mooie nieuwe kopen. Hebben jullie tips? Voor stoofpotjes en waar anders gebruiken jullie deze voor? Wij zijn niet enorme vleeseters… en doel is juist: nog minder vlees in 2022! wie heeft goede tip? Misschien ergens ook in de aanbieding? En liefst ook een beetje mooi
Ik zou gaan voor een gietijzeren pan. Als je verwacht veel stoofpotjes te maken zou ik gaan voor een slowcooker
Een gietijzeren pan met dikke bodem is hier favoriet. Wij hebben er een van le creuset En een van m’n schoonmoeder die al 40 jaar oud is ofzo, geen idee welk merk
Wij gebruiken hiervoor onze hapjespan van Le creuset (le forgees serie). Kan hem handig in de oven, 90 graden en verder geen omkijken meer naar. Hapjespan kun je natuurlijk ook voor 101 andere dingen gebruiken.
Ik heb een Staub want ik gooi vaak gewoon koud water of wijn of fond in een hete pan (ben lui) en dat vindt het emaille van een creuset niet zo leuk. Mijn gietijzeren loeigrote Staub is mijn liefste bezit in de keuken. Ik kan er ook inbrekers mee KO slaan, ook leuk meegenomen Ik heb deze https://www.bol.com/nl/nl/p/staub-ronde-braadpan-o28-cm-zwart/9200000005802652/?Referrer=ADVNLGOO002032-G-110747965850-S-1054367780145-9200000005802652&gclid=Cj0KCQiA_c-OBhDFARIsAIFg3ezrvTF4K4j-VmHB8f-0EX1w-Q7TRk2Tz0rbcNWZeFNSjhPoRT3lU70aAt9bEALw_wcB Wij zijn met 5 grote eters dus misschien moet je voor 8 personen de ovale van 37mm nemen
Stond in mijn eerste alinea Juul75 zei: ↑ Ik heb een Staub want ik gooi vaak gewoon koud water of wijn of fond in een hete pan (ben lui) en dat vindt het emaille van een creuset niet zo leuk. De Staub heeft geen emaille dus dat kun je gewoon meer temperatuurverschillen in hebben. Als je een hete creuset hebt en je gooit er koud water bij kan het emaille barsten
Le creuset gietijzeren braadpan. Ik heb er een van 28cm en kan daar prima 3 porties bolognesesaus (voor een heel gezin).
De eerste woorden van de beschrijving vn de pan in je link zijn: ‘Deze geëmailleerde gietijzeren braadpan van Staub’, dus ik snapte hem ook niet. Ik heb overigens heel oude le creuset pannen (40+ jaar, huwelijkscadeau van mijn moeder), en geen barsten in het email. Ik ben er niet bepaald voorzichtig mee…
Maar zonder emaille kun je er geen tomaten in doen. Tenminste het kan wel, maar dan ben je olielaagje weer kwijt. Ik heb er ook een van 24cm (van de Ikea) zonder emaille en die gebruik ik ook heel vaak, maar niet meer met tomaat of andere ‘zure’ dingen, omdat hij daarna erg aanbakt.
Ik behandel mijn gietijzeren pannen altijd eerst met melk en herhaal dat zo af en toe, dan valt het ook niet zo aan. En natuurlijk altijd horen lepels en zo. Maar eens, emaille is daar weer wel handiger voor. Eindelijk een goed excuus om ook een creuset aan te schaffen
Wat doet de melk? Ik vet mijn gietijzeren (en plaatstalen) pannen na gebruik in en dat werkt ook erg goed. Mijn plaatstalen pan laat ik ook wel eens inbranden, als het laagje wat te dun wordt.