amuse voor kerst

Discussion in 'De lounge' started by Juniper, Dec 3, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Juniper

    Juniper Actief lid

    Aug 23, 2007
    372
    0
    0
    Voor kerst moet ik een amuse maken. Ik wil het lekker sjiek en er mag géén vis (lust schoonzusje niet) of rauw vlees/kaas (zusje is zwanger) inzitten.
    Iemand tips/ideeën?

    Bedankt, J.

    PS: als dit niet mag, of verkeerd staat, doe hem dan maar dicht hoor....
     
  2. Boterkoek

    Boterkoek Bekend lid

    Apr 19, 2006
    818
    0
    16
    Ik weet niet of je koude of warme amuses wil maken? Wat het hier altijd ERG goed doet zijn gevulde champignons!

    Gevukde champignons:

    - Grote champignons
    - Kruidenboter
    - Rode pesto
    - Plakjes jonge kaas

    Je snijd het steeltje van de champignon. Deze bewaar je om er later op terug te zetten, maar snijd het aller onderste er vanaf.
    Hol de champignon voorzichtig een beetje uit.
    Doe er een theelepeltje kruidenboter in en een klein beetje (half theelepeltje) rode pesto.
    Druk het steeltje weer in het midden, en leg er een klein stukje kaas overheen, zodat het afgedekt is.
    Doe dit met alle champignons.

    Wij zetten ze altijd ongeveer 15-20 minuten in de oven, op ongeveer 180 graden. (we doen altijd maar wat, maar het word altijd heeerlijk!)
     
  3. limmeke

    limmeke VIP lid

    May 28, 2008
    17,318
    0
    0
    een luxe soepstengel, aan het uiteinde een overheerlijke ham rollen, parma of cerano... en dat besprenkelen met een lekkere honing..

    simpel maar altijd erg lekker
     
  4. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    Aug 16, 2006
    1,149
    0
    36
    zag deze van de week op tv bij "wie is de chef" en die leek me ontzettend lekker.
    helaas is carpaccio rauw vlees maar je zou voor je zus kipfilet of een lekkere hamsoort kunnen gebruiken

    Ruccola-sla
    Pijnboompitjes geroosterd
    Zontomaatjes
    Balsamico
    Overjarige kaas
    150 gram carpaccio

    ijsbolletjesschep


    Leg de carpaccio dakpansgewijs in de ijsschep. (laat een beetje overhangen om aan de bovenkant dicht te vouwen) Snijd de ruccola fijn en voeg wat fijn gehakte zontomaatjes, geroosterde pijnboompitjes, overjarige kaas en balsamico toe. Doe de vulling in de ijsschep en vouw de overhangende carpaccio plakjes dicht. Plaats het bolletje om op het bord en garneer deze af met wat balsamico en een toefje basilicum.
     
  5. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    probeer de zoekfunctie eens
    en tikt dan in uhmmmm jah
    hapjes ofzo.
    als ik het me goed herinneren hebik er ooit een topic over gestart waar er heel veel bijelkaar stonden....
     
  6. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    ik heb even voor je gezocht maar vind dat topic niet zo 123
    maar als je tapas of hartige hapjes ofzo intikt kom je wel vanalles tegen

    hopelijk krijgen we op het nieuwe forum weer een fijne zoekfunctie zodat je zulke dingen beter kan vinden!
     
  7. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Klinkt erg lekker. :D


    Wij krijgen bij mijn schoonouders vaak een garnalen cocktail. Maar goed je wil geen vis.

    Je kunt misschien iets doen met een kwarteleitje. Of kippenlever.
     

Share This Page