Kan ik dit nog invriezen?

Discussion in 'De lounge' started by liefkleintje, Sep 19, 2023.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. liefkleintje

    liefkleintje VIP lid

    Jun 16, 2011
    5,779
    1,131
    113
    Female
    Gisteravond heb ik pastasaus gemaakt. Met gehakt, rode saus en groente.

    Daar heb ik altijd veel van over, dus had 2 porties in zakken gedaan. Op de aanrecht laten afkoelen.
    En….. daar lagen ze vanmorgen nog! Vergeten dus. Dom!

    Ik moest vanmorgen snel weg, dus heb ze in de koelkast gelegd. Kan ik ze nog invriezen of hebben ze te lang buiten de koeling gelegen? Vindt het zo zonde om weg te gooien, maar twijfel door het gehakt.
     
  2. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,579
    113
    Het officiele advies: nee, weggooien

    Het onofficiele advies: ja, invriezen

    Er zullen vast meer bacterien in komen, maar wij vergeten het ook zo vaak en vriezen het dan alsnog in. Wij zijn niet kwetsbaar, dus wij durven het wel aan. Weggooien is idd zonde.
     
  3. Esther2901

    Esther2901 Fanatiek lid

    Jul 3, 2014
    2,074
    1,570
    113
    Ik zou het gerust nog invriezen. Dat gehakt heb je immers al bereid.
     
    Spectre likes this.
  4. MarisB89

    MarisB89 Actief lid

    Jul 27, 2016
    349
    123
    43
    Kan makkelijk hoor.
     
  5. WWJD

    WWJD Niet meer actief

    Ik zou het nog gewoon doen. Goed invriezen en daarna wordt het weer verhit.
     
  6. artie

    artie Fanatiek lid

    Sep 27, 2021
    3,562
    3,895
    113
    Female
    Normaal zou ik zeggen kan nog maar vind dat de laatste dagen dingen precies extra snel vervallen of beschimmelen dus weet niet of ik het zou durven mopenteel. Weet niet waar het aan ligt, het weer misschien, maar we hebben de laatste week echt veel dingen weg kunnen gooien die normaal veel langer houden.
     
    Vero0504 and Adje like this.
  7. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    Sep 6, 2013
    20,151
    23,235
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ja hoor, zou ik gewoon nog doen.
     
  8. Catou

    Catou Fanatiek lid

    Oct 11, 2013
    3,683
    1,860
    113
    Zou het niet meer in gaan vriezen. Het heeft de hele nacht buiten de koeling gelegen plus de hele dag in de koelkast. Zou het of vandaag opeten of weggooien. En goed ruiken en oroeven
     
  9. MMW

    MMW Fanatiek lid

    Dec 29, 2013
    1,236
    447
    83
    Dat gebeurt hier ook heel vaak, of het staat nog in de pan, maar ik vries dat dan gewoon nog in.
     
  10. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    Aug 15, 2021
    3,241
    4,197
    113
    Female
    Ja hoor, ik zou dat gewoon invriezen, is bereid, dus minder kwetsbaar voor bederf.

    zonde om weg te gooien

    mocht je toch echt twijfelen, neem een hap, smaakt het goed en dat verwacht ik wel, kun je het ook invriezen
     
    Paardenbloem likes this.
  11. liefkleintje

    liefkleintje VIP lid

    Jun 16, 2011
    5,779
    1,131
    113
    Female
    Het rook nog prima, dus heb het ingevroren.
    Dit is ook niks voor mij, juist omdat ik altijd bang ben dat we ergens ziek van worden (ik ben panisch voor overgeven). Normaal ben ik er altijd erg secuur in.
     
  12. evaleana

    evaleana Fanatiek lid

    Nov 2, 2021
    4,882
    6,409
    113
    Ik zou dat nog wel vertrouwen. Nu invriezen en als je het weer klaar maakt, goed verhitten. Even snuffelen en proeven, smaakt het gek? Dan weg doen, maar waarschijnlijk smaakt het gewoon prima :)
     
  13. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,011
    14,675
    113
    Female
    Het ligt aan het weer.
    De hondsdagen zijn al lang voorbij, maar het is broeierig weer (geweest) dus .
     
  14. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,579
    113
    Dezelfde dag nog opeten lijkt mij slechter dan invriezen. Door invriezen dood je bacterien, dus een extra stap in het doden van bacterien.
     
  15. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,235
    1,891
    113
    Female
    Dat overkomt ons ook zo vaak :eek::|
    Wij gooien het altijd weg, maar aangezien het halve forum het nog overleeft na invriezen, gaan wij dat ook doen voortaan. :roflmao:
     
  16. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    Jul 26, 2013
    2,023
    3,257
    113
    Als je zeker wil zijn, even terug in de pan, een paar minuten laten doorkoken, dan snel laten afkoelen ( pan in koud water zetten en regelmatig roeren) en dan invriezen.

    (persoonlijk zou ik het gewoon invriezen, maar ik ben heel makkelijk met dat soort dingen)
     
  17. Megara

    Megara Fanatiek lid

    Feb 5, 2023
    1,498
    1,709
    113
    Female
    Ik vries het dan nog in.
    Vergeet het regelmatig :p
     
    Spectre likes this.
  18. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    Nov 17, 2016
    18,945
    14,996
    113
    Had ik vandaag toevallig ook met een brood. Snapte er even niks van in mijn mindset is dat over 2 dagen niet meer oke, maar dr zat nu een waas over van beginnende schimmel. Erg apart.
     
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    Nov 17, 2016
    18,945
    14,996
    113
    Enige waar ik een beetje strikter mee ben zijn de dingen die ik bewust alleen voor R heb. Die is nog zo klein dat ik t risico niet neem. De rest heeft voldoende weerstand of incasseringsvermogen.
     
  20. Catou

    Catou Fanatiek lid

    Oct 11, 2013
    3,683
    1,860
    113
    Probleem zit hem in de afvalstoffen van de bacteriën, die raak je zo niet kwijt. Je dood ze niet je zet ze alleen op stop tot je het weer ontdooit.
     
    Ysabella likes this.

Share This Page