Hoi hoi! Ik heb gisteravond eiersalade gemaakt (met tuinkers die dochterlief zelf 'gekweekt' heeft ) en die is me toch zoooo lekker!! Gewoon een beetje mayo, eieren, tuinkers en kruiden. Maken jullie ook wel eens salades voor op brood? En mogen we dan het recept? Of als je jam maakt ofzo! Zet het hier neer.
Maak voor m'n vriend ook wel eens eiersalade voor op brood. Maar dan met wat (heel) fijn gesnipperde ui, knoflook en sambal. En ook wel eens kipkerriesalade. Stukjes kipfilet met mayo, sambal, kerriepoeder en stukjes ananas.
ik kom niet verder dan jam. ik wil wel hazelnotenpasta maken, heb trouwens wel een keer pindakaas gemaakt. ik ben meer van de limonadesiroop en wijn enzo, ik vind het leuk als ik uit de natuur dingen kan halen dus een kipsalade ofzo zit er niet in, zie me niet een kippetje slachten en plukken
ja ik maak soms als ik weer eens aan de lijn ben aparte dingen. Blikje tomaten puree aanlengen met water tot het goed smeerbaar is. Dan beetje olijfolie, zout, peper, knoflook, ui en paprika erdoor ( allemaal klein maken) Dat op een boterham smeren en dan 4 grote plakken tomaten er op. Heerlijk, gezond (op het zout na, kun je misschien weglaten) en goed voor de lijn
ik maak niet echt iets voor op brood voor doordeweeks, maar ik maak wel vaak in het weekend voor op een stokbroodje of toastje. dan maak ik zelf eiersalade, tonijnsalade, knoflooksaus, knoflookboter, volgens mij was dat het wel knoflookboter, een blok roomboter deze prakken met een vork knoflook (wij houden van veel ) ongeveer 3-4 teentjes, deze uitpersen het sap van een halve citroen, en wat bieslook sprietjes (vrij veel) dit door elkaar prakken , hmmm heerlijk Knoflooksaus, griekse yoghurt (zo'n emmertje ) de helft ervan ongeveer, 2 lepels mayonaise, 4 teentjes knoflook naar smaak wat peper en zout toevoegen en eventueel wat bieslook eiersalade, 3 eitjes koken (hard) deze klein snijden, 2 lepels mayonaise, peper en zout naar smaak, een eetlepel curry en wat geraspte kaas, tonijnsalade, blikje tonijn (waterbasis) een kleine ui, 2 eetlepels yoghonaise en wat peper en zout naar smaak !
Ik maak regelmatig een jam... Dan zie ik bijvoorbeeld ergens framboosjes in de aanbieding en dan neem ik twee bakjes mee. Een om zo op te peuzelen en de tweede om er jam mee te maken! In de zomer halen we altijd aardbeitjes bij de boerderij en ook die verwerken we tot jam. En omdat je het inkookt met suiker blijft het erg lang goed en lekker. Mijn moeder maakte vroeger altijd de heerlijkste eiersalade... Daar heb ik me nog niet aan gewaagd, maar ga dat binnenkort toch ook eens proberen.
Tapenade; zongedroodge tomaatjes en cashewnoten in de blender, beetje olie evt kruiden/parmezaan erdoor.
Tonijnsalade. Blikje tonijn op olie bassis, uitje erdoor, mayo naar smaak en evt. een beetje peper en zout. Lekker simpel maar toch lekker . Mijn moeder maakte altijd heerlijke bramenjam, geen idee hoe ze dat doet. Moet ik haar nog altijd vragen.
Gekookte aardappel in blokjes snijden eiren koken ook in blokjes snijden paarse ui in dunne slierten,een beetje lente ui en zout. Vind ik lekker
Ik maak altijd mesnen blij met mn tonijnsalade. Vind ik toch zo leuk! Neem van die blikjes tonijn in olie, maar wel de moot. Doe daar doorheen: Augurk, ui, gegrilde paprika en appel. En voor de saus gooi ik van alles door elkaar, verschillend ook. fritessaus, cocktailsaus, knoflooksaus(klein beetje maar) chilisaus, slasaus, beetje olie.. heerlijk. ALs je hem grof snijd kan je hem goed eten als maaltijd salade. Snij je hem fijnder dan is hij heerlijk voor op brrod of toast of wat dan ook.
Ik was net in de supermarkt, had super zin in een broodje filet american. Zit ik net voor de tv met mijn broodje en bakje koffie, hebben ze het op Koffietijd erover dat filet american veel bacterien bevat enzo.. GRRRR...dat eet nou weer niet lekker
Hihi, dacht ik ook! Nu mag ik het nu sowieso niet, maar wel een behoorlijke domper voor na de zwangerschap.. Ga zeker wel kijken vanavond
Avocado geprakt met een in stukjes gesneden tomaatje, gesnipperd uitje, beetje peper en zout. Supersimpel, maar zoooo lekker.
Ik maak altijd mijn eigen jam en een van mijn favorieten is toch wel rabarber/appel jam. Gewoon 1/3 rabarber, 1/3 appel en 1/3 geleisuiker halfzoet in een pan mikken en inkoken totdat de jam stolt op een koud bord. Zo lekker!