nog steeds pijn

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door rianne23, 10 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. rianne23

  rianne23 Actief lid

  1 feb 2007
  401
  0
  0
  ergens in friesland
  hoi

  ik wist niet of ik bij jullie deze vraag neer kon zetten dus ik probeer het toch.

  als ik seks heb met mijn man doet het nog erg zeer. ik heb een knip gehad bij de geboorte van mijn dochter die nu 4 en een halve maand is. kan dat daar mee te maken hebben dat ik nu te nauw ben of wat ik gehoord heb dat ik droog kan zijn van onder.ik vind het erg vervelend maar als ik er niet van kan genieten wil ik geen seks.wat kan je me advieseren?

  ps: ook met condoom voelt het niet fijn

  liefs rianne
   
 2. Brigitte

  Brigitte VIP lid

  25 sep 2006
  6.432
  5
  38
  Hoi Rianne,

  het komt vaker voor dat vrouwen (en ook de mannen) de geslachtsgemeenschap na een bevalling als minder prettig of minder ontspannen ervaren. Dit komt vaak door bezorgdheid en (onbewuste) spanning. Probeer zelf eerst eens met wat babyolie je perineum te masseren. Dus het gebied waar de hechtingen hebben gezeten. Het stukje tussen vagina en anus. Hierdoor voel je (en laat het je partner ook maar eens doen) hoe het voelt en je weet zo vaak beter dat het niet te nauw of te pijnlijk is oid. Ook kan het een goed voorspel zijn, omdat je vaak een beetje vochtig wordt hierbij. Probeer ook sowieso wat glijmiddel te gebruiken omdat veel vrouwen na een bevalling door BV en hormoonveranderingen minder vochtig worden dan voorheen. Dit heeft dus niets te maken met je libido, je zin in sex, maar dit is de natuur.
  Probeer ook eens wat andere standjes en andere manieren van sex. Oraal of met atributen of sensuele massages. Dit kan een andere beleving van sex geven. Dit kan ook heel bevredigend zijn en vaak zie je dan dat de coitus vanzelf weer beter gaat. Ook kan het helpen speciale boeken te gebruiken met tips en standjes. Die zijn er niet voor niets. Maak het gezellig met kaarsjes en neem de tijd voor elkaar. Het moet niet snel even tussen de bedrijven door, want dit werkt niet.
  Dus neem de tijd en weet dat dit vaker voorkomt.

  Groetjes Brigitte
   

Deel Deze Pagina