https://m.hln.be/reizen/nederlandse-luchtvaartmaatschappij-transavia-weegt-passagiers~aa453a4d/?referer=https%3A%2F%2Fnews.google.com%2F Ik moest eerst keihard lachen omdat ik dacht dat het een bericht van de speld was. Op zich kan ik het wel begrijpen, maar wat is de volgende stap? Toeslag betalen boven de 100 kilo? Of korting onder de 50 kilo? Ik vind dit toch wel wat apart.
Ik vind het slim. Hierdoor hoeven ze waarschijnlijk vaak minder brandstof mee te nemen. Daardoor weegt het vliegtuig minder en vliegt dus zuiniger.
Jaaa ik denk dat het ‘greenwashing’ is en een eerste stap naar mensen per kilo laten betalen voor een ticket. Alhoewel ik dat echt niet voor me zie en ook niet denk dat het haalbaar is. Wat ik me ook afvraag, is het niet zo dat een vliegtuig sowieso extra brandstof meeneemt ivm uitwijken naar andere luchthaven in geval van nood? Snap dat het nauwkeuriger meten dan wel wat kan uithalen maar vind het gewoon zo overdreven.
Oke ik snap even iets niet. Een vliegtuig wordt toch sowieso gewogen voor het opstijgt? En aan de hand daarvan bepaald hoeveel brandstof er mee moet? (@Zoe123 weet jij dat?) En ja een vliegtuig moet ten minste twee keer een doorstart kunnen maken en kunnen uitwijken naar een andere luchthaven. Een maatschappij als KLM heeft gemiddeld wel meer reserve aan boord dan Rian Air. Het haalt niet zo heel veel uit. Behalve weer een reden om meer geld voor een ticket te betalen. Wel een goede motivatie om af te vallen
Dat klopt inderdaad. Aan de hand van de belading, de te vliegen route, de weersverwachting en het onverwacht moeten uitwijken , doorstart of in de holding (rondjes draaien) gaan krijgt een vliegtuig brandstof mee. Maar goed ze gaan dan uit van een gemiddeld aantal kilo’s qua passagiers. Wellicht dat er toch nog winst gemaakt kan worden als het exacte aantal kilo’s bekend is? Dit is puur een gok..
https://www.linda.nl/reizen/transavia-vlucht-weegschaal-brandstof-co2-uitstoot/ Ik kwam net dit tegen! Dus inderdaad de brandstof...
Ze nemen inderdaad extra brandstof mee. Maar dat wordt echt per vlucht berekend. Het is niet net zo als tanken met je auto “als ie maar vol is kom ik er sowieso wel en anders tank ik onderweg wel even.” Het gaat om enorme hoeveelheden brandstof en dus om gewicht. Zou je een vliegtuig helemaal vol tanken, wordt hij echt fors zwaarder. Een zwaarder vliegtuig verbruikt ook meer brandstof. Kerosine is duur, dus dat is ongunstig. Ook voor het milieu, uiteraard. Voor korte vluchten of minder zwaar beladen vluchten, gaat er dus minder kerosine mee, want dat levert weer extra besparing op. Ook weersomstandigheden spelen een rol.
Inderdaad wat @Zoe123 zegt, en als aanvulling hierop: Het gewicht van de bagage weten ze precies en nemen ze mee in de berekening. Het aantal passagiers weten ze uiteraard, maar ze houden een gemiddeld gewicht aan per persoon. Misschien dat ze dit dus verder willen optimaliseren?