Vrijdag komen we met vrienden samen. Doen we 1x per maand en iedereen maakt wat. Het is bij ons thuis, en dan hoef je alleen voor iets bij de koffie te zorgen. Een ander doet het hoofdgerecht, weer een ander het voorgerecht enz. Ik wil graag twee taarten maken. Meestal maak ik met verjaardagen een chocoladetaart, kwarktaart en appeltaart. Nu wil ik eens iets anders. Moet wel echt een succes recept zijn en mag niet mislukken Wie o wie?!?
Ijstaart! Merengue verkruimelen, slagroom opkloppen met klopklop of klopfix, Half kopje sterke koffie erdoorheen. Alles in bakvorm gieten. Versieren met mokkaboontjes en daarna min 4 uur in vriezer. Kan natuurlijk variëren met smaakjes, heb m ook eens gemaakt met aardbeien sap en na ontdooien verse aardbeien erbij.
Aardbeien Slagroomtaart Met Witte Chocoladekrullen recept | Smulweb.nl Ik heb deze laatst gemaakt en ik ben geen bakster, normaal hou ik het bij appel- en kwarktaart maar hij was goed gelukt want het is een duidelijk recept
Cheesecake frambozen brownies zijn zooooo lekker. Altijd een succes en prima te doen qua bereiding. Superlekkere fudgy brownie met een echte chocoladesmaak, en dan een cheesecakelaagje met daardoorheen frisse framboosjes....yumm. Recept: Cheesecake brownies met frambozen
Ik heb de wiener mokkataart uit een tijdschrift gehaald, maar is hetzelfde als in de link. Dit is echt mn 'lekker-makkelijk-en-altijd-succes-taart'. Normaal gesproken ben ik niet van het versieren, maar bij deze doe ik dat zelfs wel (heb altijd wel pure choc en cacao in huis). Als variatie kun je het deeg ook bakken in een platte rechthoek. Vervolgens laten afkoelen terwijl je hebt opgerold, vullen met de vulling en hop de vriezer in. Heerlijke ijstaart. Wiener Mokkataart recept | Smulweb.nl
Wolken van dr.Oetker volgend het recept. Cremé daarbij: blikje gecondenseerde volle melk met suiker koken in een pan met veeel water (zonder inhoud eruit te halen)ongveer 1,5 uur. Daarna mixen met ongezouten boter, wolken cake doormidden snijden, cremé ertussen en je hebt een overheelijke taart.
Owww.....Brownies- en cheesecaketaart zijn mijn persoonlijke favorieten Dit moet mijn ultieme combi zijn, haha! Deze gaat het sowieso worden. Dank Dank!!! Nu nog een....of twee.....
Lemoncake 200 gram suiker 200 gram zonnebloemolie 4 eieren 220 gram bloem 1 zakje vanille suiker 1 zakje bakpoeder poedersuiker rasp van 1 citroenschil sap van 1 citroen eieren met de suiker mengen tot een schuimend mengsel. dan de citroensrasp en het sap erbij doen en mixen. vervolgens de zonnebloemolie en vanillesuiker toevoegen en weer mengen. als laatste de bloem en het bakpoeder erdoor mengen. Het beslag in een ingevet bakblik of cupcakevormpjes doen. bestrooien met wat poedersuiker en 15/20 minuutjes in de oven doen op 200 graden. als die afgekoelt is bestrooien met wat poedersuiker en smullen maar. een heerlijk frisse en luchtige cake die zo klaar is