Nou breekt echt mijn klomp!

Discussie in 'De lounge' gestart door lianda, 17 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. lianda

  lianda Fanatiek lid

  6 jun 2007
  2.367
  0
  0
  werkt bij centerparcs
  noord babant
  Meiden hier even mijn verhaal.
  Ik heb mezelf ziek gemeld eind febr omdat ik erg depressief ben.
  Momenteel gebeurt er heel veel in ons gezins leven met name met onze middelste zoon. Ik ben hierdoor erg depressief geworden.
  Ik ben afgelopen Maandag naar mijn eigen ha geweest,nu zullen jullie wel denken dan pas. In de week van de carnaval was onze eigen ha er niet alleen een waarnemer een dorp verder.
  Mijn baas belde mij die week op met de mededeling dat ik naar een ha moest. Ik heb hem gezegd dat ik liever naar mijn eigen ha ging omdat hij van alles af weet. Nou mijn baas was daar dus absoluut niet van gecharmeerd.
  Nou ik dus naar mijn ha geweest meteen maandagochtend om half 9.
  Ik heb hem dus ook verteld dat mijn baas wilde dat ik naar de vervanger ging en dat ik dit heb geweigerd. Hij zei dat dit mijn recht is.
  Hij zag aan mij dat het gewoon niet goed met mij gaat. Ik ben gewoon echt op. Hij zei mij ben je moe? Ja dat ben ik heel erg. Ik slaap bijna niet eet slecht en er malen een hoop dingen door mijn hoofd. Hij heeft me meteen bij de psygologe die bij hem in de praktijk zit gezet. Ik moet dus straks om 3uur erna toe. Ik ken haar al want mijn man en ik zitten ook samen bij haar in relatie therapie.
  Ik heb gisteren mijn floormanager gebeld en alels verteld. Z e was erg meelevend en lief. Ze vroeg mij haar vandaag te bellen nadat ik dus bij de psyg was geweest. Geen probleem dat doe ik.
  Nu krijg ik dus net een brief van mijn baas betreft een schriftelijke waarschuwing! Er staat dus in dat er op Maandag 14 maart een huisbezoek is geweest van de arbo arts. En dat ik dus niet thuis was en dus daarom die dag niet uitbetalen. Juist die maandag ben ik bij de ha geweest en was ik om kwart over 9 ervan terug en daarna heb ik mijn zoontje opgehaald bij een buurvrouw. Ik was denk ik rond kwart over 10 thuis! En daarna ben ik niet weggeweest,eigenlijk al vanaf toen ben ik thuis geweest. Ook heeft hij erin gezet dat de arbo meerdere malen mij heeft geprobeerd te bereiken?? Nou daar snap ik geen drol van want ik ben niet weggeweest! Nu staat erin dat ik dus uiterlijk vrijdag 18mrt contact met hem op moet nemen doe ik dat niet dan kan dit een loonstop tot gevolg hebben. Ik heb nu 3x gebeld maar er wordt niet opgenomen. Ik werk zelf alleen op maandag en vrijdag dus als ik hem vandaag niet te pakken krijg bel ik morgenochtend. Ik vind dit echt oneerlijk! Ik heb helemaal niets vernomen van een arbo arts er is zelfs geen briefje door de deur gegooit,dit doen ze toch lijkt mij als ik er niet ben? Ik ben het hier gewoon niet mee eens. Verdorie ik zit al zwaar klote in me vel en nu dit er ook nog eens bovenop! Hebben sommige bazen dan helemaal geen medeleven met eens mens?
  Wat vinden jullie hier nu van?
   
 2. Knuf de Konijn

  Knuf de Konijn Actief lid

  19 jun 2009
  499
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik vind het inderdaad een beetje vreemd van je werkgever, maar als je belt en het verhaal uitlegt? Je bent wel met een goede reden van huis weggeweest en ik neem aan dat je kan overleggen dat je om die reden niet thuis was?
   
 3. VrouwtjeRomy

  VrouwtjeRomy Niet meer actief

  geef m het nr van de huisarts en wacht op zn excuses?
   
 4. lianda

  lianda Fanatiek lid

  6 jun 2007
  2.367
  0
  0
  werkt bij centerparcs
  noord babant
  Ik heb nu 4x gebeld maar er wordt geen gehoor gegeven. Ik blijf het proberen vandaag hoor. Ik vind dit gewoon niet netjes. En ik snap er niets van ik ben alleen bij de ha geweest en mijn zoontje opgehaald bij de buurvrouw omdat ik hem niet bij dit gesprek wilde hebben. Verder zit ik dus gewoon thuis.
   
 5. Gentle

  Gentle VIP lid

  10 okt 2007
  6.979
  1
  36
  Overijssel
  Nu al beginnen met alles opschrijven, data, waar je geweest bent, wanneer je hebt geprobeerd te bellen, etc. Zoveel mogelijk! Met zo'n harteloze baas kan dat nog een hard spelletje worden. Maar weet wel, dit is niet jouw schuld, je doet je best!
   
 6. Baby09

  Baby09 Fanatiek lid

  9 aug 2009
  1.866
  15
  38
  De arbo laat inderdaad een briefje achter dat ze langsgeweest zijn. Kun je niet via je floormanager de contact gegevens van de arbo vragen en zo uitzoeken of ze geprobeerd hebben contact met je op te nemen??
  Het lijkt er een beetje op alsof je baas gepikeerd is dat je hem iets geweigerd hebt.
   
 7. Amfy

  Amfy Niet meer actief

  even bellen naar de arbo. daar het nummer door geven van je huisarts en hun laten bellen daarheen.
   
 8. blondi

  blondi Fanatiek lid

  3 sep 2010
  3.796
  1
  0
  Brabant
  Hij is zeker helemaal gek geworden.
  Ik zou idd ook even de arbo bellen. Niet te lief voor je baas blijven in ieder geval want t is echt een naaistreek!
   
 9. lianda

  lianda Fanatiek lid

  6 jun 2007
  2.367
  0
  0
  werkt bij centerparcs
  noord babant

  Ik heb vrijwel meteen na ontvangst van de brief mijn floormanager gebeld deze nam ook niet op. Maar ik had zo wie zo gisteren al met haar afgesproken om haar vandaag te bellen. Ik heb ook echt het idee dat hij gepikeerd is. Ik ga zo naar de psyg en neem de brief even mee en kijken wat zij hiervan vind.
   
 10. Omelet

  Omelet VIP lid

  14 nov 2008
  14.874
  2
  0
  Tip 1: Alles opschrijven: wanneer je afspraak hebt gehad met de huisarts, en weg bent geweest. Wanneer je (met tijd) en naar wie je hebt gebeld (met tel nr er bij).

  Tip 2: Blijven bellen die manager van je, zonodig via secretariaat boodschappen achterlaten (laat zoveel mogelijk mensen weten dat je belt)

  Tip 3: Contact zoeken met de arbodienst en vragen hoe laat ze zijn geweest, waarom er geen briefje is achtergelaten, wanneer ze contact met je hebben gezocht en hoe.

  En.. beterschap!
  (ik weet trouwens niet of ik je zou aanraden naar dezelfde psychologe te gaan als waar je ook in relatietherapie zit. Begrijp ook niet zo goed dat zij dat voor kiest).
   
 11. Nijn84

  Nijn84 Fanatiek lid

  18 mrt 2009
  1.795
  1
  0
  Grunn!
  Krijg een beetje een raar gevoel hierbij. Heeft je baas dit niet zelf bedacht om jou te stangen dat je niet aan zijn "wensen" hebt voldaan? En dus via de floormaneger heeft gehoord dat je "pas" afgelopen maandag bent geweest.
  Het lijkt mij nl. dat je bericht krijgt van de arbo-arts.
   
 12. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Ik krijg zomaar het gevoel dat er helemaal nog geen arboarts is langsgeweest ;)
  Heel veel sterkte meid!
   
 13. Ik vind dit een heel vreemd verhaal over de arbo.. Over het algemeen, staat een Arbo controleur ook niet om 9u al bij je op de stoep, maar doen ze dit later op de dag, omdat ze dan meer kans hebben dat je dan idd weg bent. En om 9u kan je zelfs nog op bed liggen of boven douchen..

  Ik heb ook het idee dat je baas je probeert een hak te zetten omdat je niet naar een vervanger wilde...

  En idd, alles opschrijven, wanneer afspraken hebt staan, wanneer je gebeld hebt, en met wie je gebeld hebt..
   
 14. marilouise

  marilouise Niet meer actief

  ik heb laatst een arbo mneeer aan de deur gehad ook toen ik bij de dokter zat en deze laat een brief achter met de vraag of je contact met diegene wil opnemen, en doktersbezoek mag hoor

  maar ik zou contact opnemen met de arbo mijn baas heeft dit ook geprobeerd bij mij zeggen dat de arbo en uwv iets zeiden en dit vervolgens in ene brief vermelden hier zijn uwv en arbo niet zo gecharmeerd van dus ik zou zeker zelf de arbo bellen, en gelijk melden dat je ze niet te pakken krijgt en het dan maar via hen doet.

  Ook zou ik niets meer tegen je werkgever over de aard van ziek zijn zeggen dit kan alleen maar tegen je gebruikt worden dit ook wil hij wat weten vraag maar een consult met de arbo aan.

  succes met deze enorm lastige situatie
   
 15. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Je bent toch ook lopend patient, dan liggen die regels toch ook weer anders (dan dat je je bijv. ziekmeldt met griep).
   
 16. denicepino1

  denicepino1 Fanatiek lid

  2 sep 2009
  1.763
  0
  0
  HUISVROUWTJE
  Kerkrade
  je kan van je huisarts een briefje krijgen met handtekening er op dat je bij hem ben geweest.
  misschien aan de buurvrouw vragen voor haar handtekening met een brief dat daar je zoontje was. van de arboarts MOET je juist ook naar je huisarts zijn geweest wat is dat nu weer voor een bullshit zeg !!
  zit je al zo diep in de shit en stress en depressie en gaan hun je er even aan mee helpen om helemaal niet meer uit die put te komen. zwaar belachelijk !!!

  normaal krijg je een telefoontje of brief van je arboarts dat je een afspraak moet maken... en als ze al langs komen gooien ze je een brief in de brievenbus met u wasniet thuis neem zo snel mogelijk contact met op ons zodat wij een afspraak met u kunnen maken. die heb ik namelijk toen ook gehad......toen ik bij de huisarts was met de bus :S ja toen deed ik er een uur over om thuis te komen in plaats van een 20min. half uur..
  dus kon niet zo snel thuis zijn en lopen was geen optie met 36 weken !!! :O in de zomer!!! 30 graden.
   
 17. lianda

  lianda Fanatiek lid

  6 jun 2007
  2.367
  0
  0
  werkt bij centerparcs
  noord babant
  Nou ik ben bij mijn afspraak geweest. Er is weer een hoop uit gekomen en ik voel me best down nu.
  Ik heb het haar ook gezegd van de brief en ook zij vond dit echt belachelijk! Ze gaf aan om morgen zelf eens de arbo te gaan bellen. Eens zien of ze uberhaupt wel zijn geweest. Ik bewaar natuurlijk de brief van mijn baas en kopier hem ook. Zo heb ik altijd bewijs dat er duidelijk instaat dat de arbo aan de deur is geweest!
  Ze gaf mij ook echt als tip om nu aan mezelf te denken. Dat ga ik ook echt doen want ik sta echt op het punt om in te storten.
  Ik heb verdorie ook nog 3 kinderen waarvan 1 kindje met autisme.
  Het is allemaal al zwaar genoeg zeg!
   
 18. Maud77

  Maud77 Fanatiek lid

  27 aug 2007
  2.193
  0
  0
  Maastricht
  Dat gevoel krijg ik dus ook.
  Die baas van jou probeert je te naaien.
   
 19. Maud77

  Maud77 Fanatiek lid

  27 aug 2007
  2.193
  0
  0
  Maastricht
  En bij een depressie mag je gewoon de deur uit hoor.
  Artsen raden aan veel te wandelen!
  Als je je ziek meld met griep hoor je thuis te zijn,maar niet met psychische klachten.
  Zou mooi zijn zeg,depressief en opgesloten moeten zitten tussen 4 muren...
   
 20. lianda

  lianda Fanatiek lid

  6 jun 2007
  2.367
  0
  0
  werkt bij centerparcs
  noord babant

  Ja ook dat gaf ze mij aan ga lekker wandelen,maar doe niet elke dag hetzelfde want dan wordt het alleen maar erger.
  Ik moet een leuke activiteit gaan zoeken en lekker wandelen.
   

Deel Deze Pagina